Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 256801 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #795 dnia: 20 Sierpnia 2022, 06:20:21 »
Masz trójkę i wszystko jasne. Głupoty pierdzielisz to Ty. Mazda widać u Ciebie czym większa, tym mniejsza
Porównanie nowej Camry do szóstki III ktora bez większych zmian tłuczona jest od 9 lat...bezcenne.
Wrzuć lepiej jakiś enty filmik z YouTube bo w tym jesteś najlepszy.
Trochę faktów
https://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/porownanie/mazda/3/iii/sedan/?vs=mazda/6/iii/sedan

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2022, 06:26:43 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #796 dnia: 20 Sierpnia 2022, 07:33:41 »
i co to za fakty? wymiary zewnetrzne? nie wiem co oni spieprzyli w 6stce ze jest tak niewiele wiecej miejsca niz w mazdzie 3 sedan . mozliwe ze siedzenia przednie sa grubsze i to wystarczy by ilosc miejsca z tylu byla przejedzona i z tych calych wymairow zadne korzysci. dali moze komore silnika dluzsza by silniki wieksze montowac. co to daje za korzysci w kabinie? to samo z gruboscia drzwi i ksztaltem boczkow drzwi. co z tego ze wymair zewnetrzny duzy jak w srodku idzie to zmarnowac przez plastiki i wzmocnienia w drzwiach. jakbym nie mial aut dwoch obok siebie i nie przesiadal sie z jednego do drugiego i nie porownywal wrazen to bym sie nie odzywal. gdyby wnetrze 6stki bylo na poziomie camry jezdzilbym 6stka od conajmniej 3 lat bo wtedy mi sie drugie dziecko pojawilo i wtedy juz zaczely byc klopoty z miejscem (fotelik za fotelikiem, wiecznie zafajdane oparcie przedniego siedzenia i deski rozdzielczej od butow; nie mieszczace sie dwa wozki roweki itp) . w camry mialem tez przyjemnsoc montowac fotelik ( prawy tyl) za fotelikiem ( z przodu pasazera)  i dzieciaki juz nie fajdaja butami o wszystko i jest miejsce na nogi dla nich. w bagazniku tez juz jest roznica i wlaz znacznie wiekszy. i to robi roznice. moze nowa 6ka bedzie ok choc naped rwd wcale meisjca z tylu i w bagazniku nie doda, ale miejsce w cx60 jest zachecajace a to bedzie dokladnie ta sama platforma.
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2022, 07:40:13 wysłana przez Piwo »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #797 dnia: 20 Sierpnia 2022, 07:43:22 »
Masz porównanie mniejszej szóstki kombi z nową trójką wnętrze, wystarczy? A to nowa 3, gdzie kombi 6 od 2012r i ma mniejsze wnetrze niż sedan 6.

« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2022, 07:46:38 wysłana przez Krisman »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #798 dnia: 20 Sierpnia 2022, 08:11:05 »
no to sie potwierdza to co napisalem. jest dokladnie 2 cm wiecej miejsca z tylu przy danym usatwieniu przednich siedzen (75cm mazda 3 i 77cm mazda6). czy to duzo (informacja wazna dla ilosci miejsca dla dzieciakow gdy sie ustawi fotelik za fotelikiem)? dla mnie ta roznica jest marginalna. camry od mazdy 3 bedzie miec z 10cm wiecej przestrzeni z tylu przy tym samym ustawieniu przednich siedzen a nie 2cm. a jeszcze odejmujac dlugosc tylnego siedziska to w mazdzie 6 mamy na nogi 25cm a w mazdzie 3 29cm bo mamy krotsze siedzisko w mazdzie 3 i mozemy podkurczyc nogi do tylu (nie jest to wygodne ale fizycznie nogami bedzie ruszac latwiej w mazdzie 3 niz w mazdzie 6; ta wartosc juz wazna dla mnie i dla zony jak jedno siedzi za drugim).
jakby sytuacja z miejscem mazdy 6 byla taka klarowna to bym wogole w temat toyoty camry nie wchodzil bo ta jednak troche traci myszka swoimi rozwiazaniami wnetrza :) mazda jakoscia i wygladem wnetrza odpowiada mi zdecydowanie bardziej. ale dla mnie liczy sie przede wszystkim ilosc miejsca we wnatrzu a nie aspekty wizualne, stylistyczne .
dla porownania skoda superb (camry nie znalazlem, ale bedzie zblizone do superba) i najwazniejszy parametr to ten w gwiazdce 83cm czyli wiecej od mazdy 3 o 8cm a nie o 2cm jak w mazdzie 6 (na nogi 36cm czyli o 11cm wiecej niz w mazdzie 6 i o 7cm wiecej niz w mazdzie 3).
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2022, 08:56:51 wysłana przez Piwo »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #799 dnia: 20 Sierpnia 2022, 10:04:37 »
Zajebistą matematykę uprawiasz , serio
Ustaw przedni fotel szóstki na maksymalną odległość trójki i wtedy sobie zmerz odległość od dołu oparcia tylnej kanapy do siedziska z przodu. Zmierz i zobacz co ci wyjdzie.
W maluchu to miałem dużo miejsca z tyłu,  bo tak mocno mogłem podkurczyć nogi, że kolana miałem na brodzie
I pamiętaj,  że tu ciągle o mazdzie 6 z 2012/13 roku a trójka 2018/19, do tego wyjeżdżasz z porównaniem nowej Camry czy Superb. Czy ja gdzieś pisałem, że one nie mają większej przestrzeni w środku? Czy to był ten temat?

« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2022, 10:11:55 wysłana przez Krisman »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #800 dnia: 20 Sierpnia 2022, 10:11:48 »
nie kumam co mam usatwic? maksymalnie odsunac siedzenia w trojce? po cholere? ty porownujesz zakresy regulacji ze w mazdzie 6 fotel moze jezdzic dalej w przod i tyl. ale co mi ten zakres zmienia ? to ze z przodu wiecej kierownikow czy niscy czy wysocy znajda pozycje dla siebie a nie to ile miejca zostanie za fotelem gdy usiade ja lub zona.
masz dane podane. usatwienie odleglosci od pedalow do przedniego oparcia o metr  dla 6stki 3jki i superba (napisane ze to odpowiada ustawieniu kierowcy o typowym wzroscie). i masz podana jaka ilosc zostaje z tylu od kanapy do tylnych siedzen. przeciez to oczywiste.

jesli napisalem gdzies ze mazda 3 jest wieksza niz 6 to sie zle wyrazilem.
6 jest wieksza w srodku.
po prostu dla mnie przesiadka z mazdy 3 na 6 nie ma wiekszego sensu bo nie widze duzo wiekszej roznicy w ilosci miejsca (20cm wieksze auto ma 2cm wiecej przestrzeni).  uwazam ze mazda 6 jest ciasna jak na klase do ktorej przynalezy i w porwnaniu do innych aut segmentu (superb, passat, camry, mondeo)

ok. ja dalej dyskusji nie porwadze. dla mnie mazda 6 ma niewystarczajaca ilosc miejsca dla Ciebie ma wystarczajaca.
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2022, 10:26:50 wysłana przez Piwo »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #801 dnia: 20 Sierpnia 2022, 10:18:46 »
Gdzieś napisałem,  że wystarczającą? Mi generalnie wisi ilość miejsca z tyłu 
W trójce tej samej III generacji jest ciasno w stosunku do szóstki,  to napisałem.  Obie mieliśmy po kilka  lat w rodzinie.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #802 dnia: 20 Sierpnia 2022, 10:24:41 »
masz racje to ichmiel napisal
Nie miałem fajniejszego samochodu od tej Mazdy. Całkiem zwinna, drogi się trzymała doskonale do 210 km/h i chciałaby jeszcze szybciej. Wielka i wygodna.
chyba do jego wypowiedzi sie odnosilem (nie spojrzalem).
dla mnie ilosc przestrzeni w srodku jest decydujaca. widac kazdy ma swoje typy i kazdy pilnuje czego innego by bylo mu dobrze. nie wazne.
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2022, 10:28:10 wysłana przez Piwo »

Offline scotti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #803 dnia: 25 Sierpnia 2022, 07:34:52 »
Ja polecę Lexusa GS 450h , wsiądziesz i już nie będziesz chciał wysiąść.....

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #804 dnia: 25 Sierpnia 2022, 15:58:11 »
Gs ma za maly bagaznik.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #805 dnia: 25 Sierpnia 2022, 17:00:04 »
I nie skladaja sie siedzenia

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #806 dnia: 28 Sierpnia 2022, 13:36:31 »
i znaleźć takiego w dobrym stanie, i z przebiegiem gdzie bateria nie będzie już do regeneracji to naprawdę sztuka. Za którą trzeba słono zapłacić
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #807 dnia: 28 Sierpnia 2022, 15:39:55 »
i znaleźć takiego w dobrym stanie, i z przebiegiem gdzie bateria nie będzie już do regeneracji to naprawdę sztuka. Za którą trzeba słono zapłacić

Ale czemu ma być problem ?

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #808 dnia: 28 Sierpnia 2022, 17:04:03 »
to jeszcze pociagne temat
fajne porownanie hondy civic nowej  z mazda 3 e-skyactive x
https://www.auto-swiat.pl/testy/porownania-samochodow/porownanie-honda-civic-15-vtec-turbo-kontra-mazda-3-20-skyactiv-x/mp14nb5

dla przykladu ilosc miejsca w mazdzie 6 kombi

i skodzie superb

civic miazdzy cyce. przy standardowym ustawieniu przedniego fotela (metr od pedalu hamulca co odpowiada przecietnemu wzrostowi kierowcy) ilosc miejsca z tylu w civicu jest taka sama 83cm od oparc do kanapy jak w superbie. kosmos. ktos juz sie przysiadal do nowego civica?
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2022, 17:13:37 wysłana przez Piwo »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #809 dnia: 28 Sierpnia 2022, 18:19:51 »
A może zacznijmy porównywać Camry z jej odpowiednikami, tj. Mazda 6 i Accord.
Swoje wywody nt. ilości miejsca w Civic i Mazdzie 3 przenieś do zakładki Corolla.
A tak w ogóle kupiłeś już Camry? Lub coś innego? Bo przymierzasz się do zmiany auta już od maja 2021…

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl