Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 256444 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #825 dnia: 16 Września 2022, 11:19:17 »
No i wlasnie dlatego szkoda. Jak ktos chce malego Lexusa to tylko UX jest. Pozniej NX albo ES.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #826 dnia: 16 Września 2022, 22:10:59 »
5.0 V8, jak to musi pięknie brzmieć
Jak to musi pięknie palić :-P
W mieście spokojnie ponad złotówka na kilometr
Kto patrzy na spalanie, w aucie powyżej 300 tys.?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #827 dnia: 16 Września 2022, 22:12:40 »
No i wlasnie dlatego szkoda. Jak ktos chce malego Lexusa to tylko UX jest. Pozniej NX albo ES.
Mężczyzna w UX wygląda podobnie do CH-R.
Takie mało męskie te auta…
Powoli nie będzie nic poza emeryckim suvami :(.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #828 dnia: 17 Września 2022, 06:59:11 »
Wczoraj byl dzien fryzjera wiec w uxsie wygladalby by ok.
A i suvow tez nie trzeba wybierac. Wciaz sa na rynku hothatche. Nowy type r bedzie i duzy i zacny.

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #829 dnia: 17 Września 2022, 13:54:10 »

Mnie coraz bardziej przekonuje koncepcja Lexusa ES. To jest taka współczesna Camry z lat 90-tych w wersji de luxe. Do tej pory wspominam moją Camry 3.0 z 95 roku jako najlepszy samochód, jaki miałem, a w każdym razie z jakiego byłem najbardziej zadowolony w swoim czasie. Ten ES też jest taki. Kiedyś go sobie kupię, na starość ;)

UX to jakaś pomyłka. Jeździłem nim jako samochodem zastępczym. Nie ma ten model nic wspólnego z tym za co cenię markę Lexus.
« Ostatnia zmiana: 17 Września 2022, 14:05:40 wysłana przez Milos »
My Toyota is Fantastic :)

Offline Calamardo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #830 dnia: 17 Września 2022, 21:17:01 »
To, że ktoś dużo zarabia nie znaczy, że lubi bez sensu wydawać kasę.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #831 dnia: 17 Września 2022, 22:11:53 »
To, że ktoś dużo zarabia nie znaczy, że lubi bez sensu wydawać kasę.
Masz rację, dla tego będzie szukał takiego z 1.0 z dwoma turbinami. Bo takie są silniki w Porsche, Lamgorghini…
TME ma właśnie takie podejście do klientów. W Camry już nie pa JBL, klient ma słuchać szumu.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #832 dnia: 19 Września 2022, 09:03:08 »
W Camry już nie pa JBL, klient ma słuchać szumu.

W zadnym modelu Toyoty nie ma juz JBLa. Problem z polprzewodnikami. Nawet jak w cennikach jeszcze gdzies jest taka opcja to samochod nie ma szans aby wejsc na produkcje.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #833 dnia: 19 Września 2022, 16:32:53 »

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #834 dnia: 04 Października 2022, 19:59:37 »
Niektórzy zastanawiają się co po Camry a z mojej strony właśnie poszło zamówienie na nowe Camry :) Termin grudzień 2023. Czerwone Executive z beżowym środkiem, z opcji tylko pakiet Light.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #835 dnia: 04 Października 2022, 20:18:39 »
Ile teraz liczą?

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #836 dnia: 04 Października 2022, 20:36:37 »
W takiej konfiguracji jak moja, z targowaniem i zniżkami 182 tys zł :/ Tak, zdaje sobie sprawę, że kiedyś taniej chodziły exe z pakietem vip.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #837 dnia: 04 Października 2022, 21:01:57 »
Kiedyś wszystko było tańsze, no poza złotówką ;)

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #838 dnia: 04 Października 2022, 21:08:56 »
Mocno myślałem o ESie ale to i tak ponad 40 tys więcej a to już dużo. No i ES nie ma składanej kanapy a to czasem może mi się przydać. Camry pewnie oddam na konserwacje do Marcina (naszego forumowego magika) to może w niektórych miejscach uda się poprawić fabrykę. Aczkolwiek jak byłem na jeździe próbnej Camry a później Rav4 to różnica w głośności była znaczna na korzyść Camry. Z resztą, w porównaniu do Yarisa III Hybrid każdy samochód wydaje mi się cichy.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #839 dnia: 12 Października 2022, 09:28:33 »
Aktualnie mam do dyspozycji Superba z wypożyczalni przebieg 61 tys, rocznika nie znam. I tak mogę sobie porównywać vis a vis. Skrzynia manual, silnik benzynowy nie wiem jaki, bo tłumiki wydechowe są dwa ale w ogóle nie idzie. Kluczowy dla mnie parametr czyli kultura pracy zawieszenia nawet nie to że mi nie odpowiada, ale po prostu otrzymuje ocenę negatywną. Zaskakujące, wręcz bardzo głośne i przaśne na progu zwalniającym, mimo wąskich opon. Chyba nawet mój Yaris płynniej pokonuje ten próg. Ten sam próg pokonywałem nowym A3 i oczywiste jest, że Skoda to nie jest takie Audi dla ubogich. W tym aspekcie Skoda to po prostu Skoda :embarassed:. Fotele też nie zachwyciły ale może to kwestia niższej wersji, a porównuję z Camry Executive. Ogólnie wszystkie są zbyt twarde. Na tylnej kanapie wydzielone siedziska bardziej przypominają siedzenie w autobusie niż w limuzynie. Niższy jest poziom szumu na wysokości głowy, czyli szum od przedniej szyby i bocznych drzwi. Myślę że głównie za sprawą jakiegoś wygłuszenia w drzwiach. Szum od samych okiennych uszczelek do 100km/h jest porównywalny. Miażdżąca przewaga Skody to kultura spasowania blach i krawędzie na łączeniach elementów typu błotnik-zderzak.
Lampy są soczewkowe na tradycyjnych żarówkach, ale w porównaniu z podobnymi w Yarisie świecą rewelacyjnie.
« Ostatnia zmiana: 12 Października 2022, 09:38:44 wysłana przez surrender »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl