Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 256699 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #1230 dnia: 08 Grudnia 2024, 20:05:32 »

Offline komisarzryba

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #1231 dnia: 09 Grudnia 2024, 08:21:57 »
tylko ze to tak jakby elektryk. srednio zamiast camry.
béton brut

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1232 dnia: 09 Grudnia 2024, 08:28:27 »
https://www.kia.com/pl/modele/ev6-gt/dane-techniczne/
No powiem fajna opcja
Miałem okazję porównać go w boju do szybkiego auta i skuteczność jazdy max dobra z jednym małym "ale"...kilka prób możliwości wszystko liczone w minutach i dalej jazda za tirami.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1233 dnia: 20 Grudnia 2024, 17:34:42 »
Nowe audi a5 od 180tys zl plus oczywiscie spore rabaty
https://www.youtube.com/watch?v=f3D1A6XXwlE

Offline komisarzryba

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #1234 dnia: 21 Grudnia 2024, 12:06:49 »
cztery klikniecia: zmiana silnika na sensowny, dwa pakiety zeby cokolwiek ten samochod mial z wyposazenia i zmiana felg na osiemnastki zeby nie wygladal z zewnatrz na totalnego golasa, no i robi sie 244000, a do sensownego doposazenia jeszcze daleka droga ;)
béton brut

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1235 dnia: 23 Grudnia 2024, 15:47:54 »
Jak komus potrzebne zabawki w aucie a nie uklad kierowniczy hamulcowy kierownica i duze wnetrze to tak mozna powiedziec. Ale fajne autko. Ciekawe jak na prawde wyglada ilosc miejsca w srodku. Czy jest wiecej niz malawym superbie czy nie.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1236 dnia: 25 Stycznia 2025, 11:58:12 »
Dzisiaj.przysiaflem sie do nowego merca c klasy kombi. Z tylu duzo wiecej miejsca z boku glowy od camry i nie siedzi sie wbity w drzwi jak w superbie. Czyli da sie normalnie zaprojektowac auto dla ludzi a nie malp. Fajne autko choc drogie.

Offline Yabadabadoo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1237 dnia: 05 Lutego 2025, 20:53:43 »
Panowie zaglądam na ten wątek, bo temat zaczyna być dla mnie znaczący. Swoją camry mam już 4 lata, nalatałem 200 tys. zaraz skończy mi się leasing - czas się porozglądać. Powiem Wam, że po tym doświadczeniu (i wcześniejszych) nie wyobrażam sobie jeździć czymś innym niż hybrydą e-cvt. Pytanie mam więc, czy są jakieś rozsądne opcje konkurencji z takim napędem? Camry jest OK, ale chętnie spróbowałbym czegoś mniej... "plastikowego" - jeśli wiecie co mam na myśli. ES jest z kolei o wiele za drogi jak na różnice które oferuje. Jest cos takiego na rynku?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1238 dnia: 05 Lutego 2025, 20:56:22 »
A5 w dieslu na takie przeloty. Kolega ma nowego Superba i zaluje strasznie ze kupił. Auto stoi wiecej w serwisie niż nim jeździ. Aktualnie wymieniane całe zawieszenie plus sprawdzanie dalej choinki prędkościomierza. Wszystkie systemy raz co raz mu sie zawieszają.

Ogólnie Superb kaszana. A5 poza plastikiem który nie przystoi do premium trzyma fason.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1239 dnia: 06 Lutego 2025, 06:28:19 »
cena nawet spoko 188tys zl za avanta choc  150km tylko w podstawie
https://www.wyborkierowcow.pl/audi-a5-cena-wersje-cennik/
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2025, 06:30:09 wysłana przez Piwo »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1240 dnia: 06 Lutego 2025, 07:02:36 »
Ogólnie Superb kaszana. A5 poza plastikiem który nie przystoi do premium trzyma fason.
Tylko serwisowo podobnie do Superba.

Offline Steffen_75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1241 dnia: 20 Lutego 2025, 10:43:16 »
Panowie zaglądam na ten wątek, bo temat zaczyna być dla mnie znaczący. Swoją camry mam już 4 lata, nalatałem 200 tys. zaraz skończy mi się leasing - czas się porozglądać. Powiem Wam, że po tym doświadczeniu (i wcześniejszych) nie wyobrażam sobie jeździć czymś innym niż hybrydą e-cvt. Pytanie mam więc, czy są jakieś rozsądne opcje konkurencji z takim napędem? Camry jest OK, ale chętnie spróbowałbym czegoś mniej... "plastikowego" - jeśli wiecie co mam na myśli. ES jest z kolei o wiele za drogi jak na różnice które oferuje. Jest cos takiego na rynku?

Nie szukałem koniecznie hybrydy i CVT, ale stanąłem przed koniecznością zakupu samochodu po kradzieży Camry. A że SUV'y to nie moja bajka - wybór jest coraz bardziej ograniczony... Przejrzałem wiele forów nt. BMW, Mercedesa, Audi, VW i kilku innych... Niestety ilość postów nt. mniejszych i większych awarii w pozostałych markach skutecznie odstraszyła mnie i ostatecznie stanęło na ES'ie. W tej chwili w wersji Business trafisz go praktycznie w cenie Camry - jeśli pogodzisz się z brakiem rozkładanej kanapy. Dla mnie jest znacznie ładniejszy i mniej plastikowy niż nowa Camry a do tego od MY23 całkiem przyzwoicie wyciszony - wg mnie najlepiej z samochodów które testowałem.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #1242 dnia: 20 Lutego 2025, 10:44:52 »
Gratki z okazji nowego auta i szkoda poprzedniego! Ciekawe jak je sprzedadzą z tak wygłuszoną blachą. Hehehe.

Miałeś dodatkowe zabezpieczenia? Ukradli z garażu czy spod sklepu?

Ten ES polift czy przedlift?

Offline Steffen_75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1243 dnia: 20 Lutego 2025, 18:54:49 »
Gratki z okazji nowego auta i szkoda poprzedniego! Ciekawe jak je sprzedadzą z tak wygłuszoną blachą. Hehehe.

Miałeś dodatkowe zabezpieczenia? Ukradli z garażu czy spod sklepu?

Ten ES polift czy przedlift?

I nieoryginalnymi siedzeniami :-). Samochód nie miał dodatkowych zabezpieczeń, rąbnęli go w nocy sprzed domu. Słabe uczucie. Do ES'a dokładam dwa zabezpieczenia.  Jeśli go też rąbną to następna będzie chyba Dacia, bo przynajmniej nawet jak się zepsuje to się nie będę stresował. Polecam lekturę grup innych marek - ręce opadają jak się poczyta o niezawodności (czy raczej zawodności) innych samochodów.

A samochód polift. Jest spora różnica w wyciszeniu. Ale co prawda samochodu jeszcze nie mam, ale już w kolejce do wyciszenia jestem umówiony :-).
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2025, 18:56:25 wysłana przez Steffen_75 »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1244 dnia: 20 Lutego 2025, 19:08:17 »
Canlock i odcięcie zapłonu i będzie bezstresowo :) gratki jeszcze raz!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl