Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 256078 razy)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #1305 dnia: 20 Lutego 2026, 22:46:11 »
A komu byś chciał przekazać swoje dane? Ma dla Ciebie znaczenie czy będą to żydzi Chińczycy czy Amerykanie czy Polacy?
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2026, 22:48:34 wysłana przez Piwo »

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1306 dnia: 23 Lutego 2026, 11:34:08 »
Najchętniej nikomu ale jeśli i tak nie mam na to wpływu to chińczykom bym nie chciał. Nie kupując u Chińczyka jednak mam pewien wpływ na to kto mnie szpieguje lub kto mnie nie szpieguje.
« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2026, 11:37:57 wysłana przez Markid »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1307 dnia: 23 Lutego 2026, 16:40:41 »
ja wole chinczykom przekazac dane niz stanom zjednoczonym czy niemcom.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1308 dnia: 23 Lutego 2026, 17:59:36 »
Rosji zapewne też wolisz?
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1309 dnia: 23 Lutego 2026, 19:30:02 »
ja wole chinczykom przekazac dane niz stanom zjednoczonym czy niemcom
Tia ...  :grin:

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1310 dnia: 23 Lutego 2026, 21:15:18 »
Rosji zapewne też wolisz?
Rosja to naz wróg nr jeden.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1311 dnia: 23 Lutego 2026, 21:53:01 »
No to rozwiń teraz sobie kto ich wspiera...

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1312 dnia: 23 Lutego 2026, 22:07:30 »
Niemcy? Stany?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1313 dnia: 25 Lutego 2026, 09:18:16 »
No fakt, Tramp na pewno.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1314 dnia: 25 Lutego 2026, 11:32:53 »
 niemcy z rosja handlowali od dekat. taka gruzja dla nich nic nie znaczyla. wazne zeby dil byl i pieniazki plynely. wuj ich interesowala Polska jej bezpieczenstwo. ba przeciez komuna w niemczech za lenina. oni tak z rosja bardzo chcieli byc. gdyby nie Polska i cud nad wisla to komunizm by przyjeli z otwartymi ramionami. Polska jak zwykle im namieszala.
co do stanow.
od czasu pierestrojki realizuja plan utrzymywania przy zyciu rosji kosztem Polski. stany dawno moglyby skoonczyc wojne na ukrainie dostarczajac na czas bron ale tego nie robia dawkujac tylko neizbedny sprzet by ta wojna trwala jak nadluzej. im nie zalezy na przegranej rosji a na utrzymywaniu jej sily przy zyciu bo stany najbardziej boja sie chin a rosja to jakas tam rownowaga dla chin. widac ze stanom blizej do dogadania sie z rosja niz z chinami. a interesy Polski stany zawsze mialy gleboko w d.pie. i jak przyjdzie co do czego na pewno kolejny raz poswieca Polske w imie pokoju jak za roosevelta. nawet jesli mialby byc to tylko pokoj rosji z ukraina. to na pewno w imie tego stany beda cos w stanie podarowac rosji z ziem polskich. chocby przesmyk suwalski w imie pokoju. szybko sie o tym przekonamy bo narodu polskiego juz dawno nie ma. zostala garstka patriotow a reszta to oglupiale marionetki ktore beda potakiwac jak dostana troche mamony.
« Ostatnia zmiana: 25 Lutego 2026, 11:37:01 wysłana przez Piwo »

Offline Yabadabadoo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1315 dnia: 25 Lutego 2026, 14:17:23 »
Zajrzałem na wątek, bo muszę się zacząć rozglądać za nowym autem. Hmm... widzę, że dyskusja nieco zboczyła  :grin:

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #1316 dnia: 25 Lutego 2026, 15:38:56 »
Jeżeli dyskutując o samochodach nie padło argumentum ad hitlerum to czy w ogóle można to nazwać dyskusją? ;)
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1317 dnia: 25 Lutego 2026, 23:37:11 »
...ufff, głos rozsadku :)

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1318 dnia: 26 Lutego 2026, 07:08:18 »
Wracając do tematu. Auto w ogóle nie podobne do Camry, a jednak mi chodzi po głowie: nowa Mazda CX-5. cennik zaczyna się od 139.900 PLN. Najlepiej wyposażona wersja Homura z napędem 4x4 i kolorem machine gray w cenie 191.000 PLN. Szyberdachu nie rozważam. w tej wersji jest jasnobrązowa skóra naturalna. Jakie są Wasze opinie?

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1319 dnia: 26 Lutego 2026, 19:10:29 »
ja dzis siedzialem w nowej cx5 w odmianie center line za 156tys zl taka jak zamowilem. przymiarka w mazda odyssey w warszawie. re we la cyj ne auto. serio. radze na prawde sie przymierzyc. ja mam 183cm wzrostu. obecnie mazda 3 sedan 2014. po prostu przeskok. kiera na zywo petarda. po prostu bosko lezy w dloniach. i te cos po srodku wogole nie przeszkadza. na zdjeciach wydaje sie duze ale kierowniczka jest malutka, idealna. drzwi osloniete w calosci. zero bedzie brudzenia progow. calosc pieknie oslonieta. ogolnie siadlem sam za soba i jest rewelacyjnie. moze ciut wasko z tylu ale cos za cos na zewnatrz tez nie za szeroko wiec parkowac bedzie latwiej. ale ogolnie takie auto na miare. serio nic mi nie przeszkadzalo. ten mniejszy monitor 12,9 tez jest taki akurat. wogole nie rzuca sie w oczy. auto wyglada mega solidnie. kazdy material petarda. pier.olenie o szopenie ze komus cos tam nie pasuje bo twarde. ja notuje gigantyczny przeskok wzgledem trojki sedan 2024 ktora kosztowala 82tys zl wtedy. teraz po 12 latach za 156tys zl dostajemy pod kazdym wzgledem duzo lepsze auto. ja jestem zachwycony. oczywiscie drobiazgi jakies tam przeszkadzaja jak ze auto jest za wysokie i przez to zle sie wsiada a dzieciakom to juz zupelnie bedzie ciezko. glebe 5 cm w dol trzeba robic, z czasem oczywiscie. siedzenia mieciutkie i mega wygodne. pozycja z przodu i z tylu mega wygodna a nie w kazdym aucie takowa odnalazlem. np w cx60 siedzialo mi sie srednio. nie dosc ze siedzisko z przodu wydawalo sie waskie a tunel srodkowy za szeroki przez co czlowiek jakis taki obudowany i scisniety. w cx5 tego nie ma. jest wygodnie i przestronnie. z tylu tez wydaje mi sie ze jest wiecej miejsca na nogi. w cx60 wydaje mi sie ze podloga jest gruba i wszyscy przez to siedza duzo wyzej i do dachu jest sie przez to blizej. tutaj wrecz bajkowo. nad glowa pelno miejsca i nogi tez sa nizej. pod maska wszystko schludnie wszedzie wszystko zapiete poukladane. no pe ta rda. chinczyki jak mg hs2 to moga sobie pomarzyc. ciesze sie ze w chinczyka nie poszedlem. mazda rewelacyjna. na takie auto czekalem od lat. spalanie w testach europejskiej wersji 141km komus wyszlo 7,4l innemu 8,1 a jeszcze komus ponizej 7l wiec jak choc bedzie zblizone bede mega happy. obecnie 3jka to 8,1l mamy srednie z 170tys km. caly bagaznik w wykladzinie nie jak w toyocie rav4. wydaje sie co prawda nie tak wielki jak myslalem. tzn szerokosc dlugosc ok ale nie jest gleboki jak by sie chcialo, ale na szczescie mozna wypieprzyc pianke pod spodem bo tam nic nie ma (center line nie ma subwoofera bose) wiec mam nadzieje ze duze walizy na sztorc bedzie mozna postawic i z 4 duze walicy sie zmieszcza. ogolnie bardzo chcialem nowa toyote camry ale tam mi wiecznie cos przeszkadzalo. garb w bagazniku, przy glowie z tylu cykorraczku, z przodu u pasazera walilo sie noga w jakis boczek wystajacy top brak mozliwosci wylaczenia buczkow z przycisku. w cx5 nowej nad glowa i obok glowy z tylu przepastna przestrzen. na kolana z tylu sam za soba wchodzila mi piącha. wiec tez bez tragedi. no mowie troche wasko i przydaloby sie z 5cm na szerokosc wiecej z tylu ale to juz z parkingiem na miejscach pod szkola wyznaczonych co 2,5m byloby mega ciezko otworzyc drzwi. ogolnie. ja jestem zachwycony. nowa cx5 jest rewelacyjna. i to juz w centerline za 156tys zl. do bazowej i homury nie wsiadalem i nawet nie mam takiej potrzeby bo center line uwazam ze jest zlotym srodkiem, brak skor ktorych nie chce w zadnym aucie, brak bose wiec bedzie mozna ladowac w bagazniku wiecej. tapicerka skorzano materialowa center line tez swietna. mam nadzieje ze pozyje dzieki temu dlugo. jest przekozak, czekam na jazdy.
https://www.youtube.com/watch?v=yOrcvUFTOK0&t=2s
« Ostatnia zmiana: 26 Lutego 2026, 19:15:44 wysłana przez Piwo »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl