Autor Wątek: Jeden ciągły sygnał przy zamykaniu  (Przeczytany 6217 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jigit

• Początkujący
Jeden ciągły sygnał przy zamykaniu
« dnia: 12 Maja 2021, 01:19:55 »
Mijają 3 lata z C-HR, przez ten czas kilka osób w Toyota pytałem i nikt nie wie co oznacza jeden długi sygnał dźwiękowy przy zamykaniu zamka centralnego. Czy ktoś wie co on oznacza? W instrukcji alarmu COBRA-PRO nie ma o tym żadnego info.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
Odp: Jeden ciągły sygnał przy zamykaniu
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Maja 2021, 11:02:03 »
Cześć. Sprawdzałem w mojej C-HRce, to co opisujesz, ciągły sygnał to niedomknięte tylne drzwi lub klapa bagażnika.
Niedomknięta klapa silnika to trzy krótkie sygnały a niedomknięta któraś z szyb to długi sygnał podczas otwarcia drzwi i wysiadania oraz migający żółty trójkąt na zegarach.
« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2021, 11:05:15 wysłana przez zdenek2007 »

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Maja 2021, 11:38:08 »
Czytam, że nieprzyjemny długi dźwięk o niedomkniętych drzwiach nie został zastąpiony czymś subtelniejszym od Priusa Plusa rok 2012.
Czy inne nieprzyjemne piski też nadal są (np. niezapięcie pasów, wypięcie pasów itp.)?

Offline zbych

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Maja 2021, 19:09:33 »
Kolega pisze o sygnale przy zamykaniu zamka centralnego. Próbuje to rozgryźć od trzech lat, pytałem w dwóch serwisach nie mają zielnego pojęcia. Trzeba się przyzwyczaić chociaż jest  to irytujące, ale nic się nie dzieje.

Offline Merqq

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Maja 2021, 01:23:18 »
Może to być również wina zbyt słabej baterii w pilocie od alarmu (immobilizer). Zdaniem serwisu baterie należy wymieniać raz na miesiąc/dwa miesiące żeby wszystko działało.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Maja 2021, 08:22:19 »
Zdaniem serwisu baterie należy wymieniać raz na miesiąc/dwa miesiące żeby wszystko działało.

Ja perniczę! A w moim pilocie z C-HRki siedzi bateria z 2016r.   :shock: i działa  :good: co prawda otwieranie szyb z pilota już nie łapie z odległości takiej jak kiedyś ale jeszcze da radę  <taniec>
Jednak muszę pomyśleć o wymianie  :grin:

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Maja 2021, 11:28:31 »
Jeden długi sygnał przy uruchamianiu auta sygnalizuje niskie napięcie akumulatora,jeden sygnał i reset średniego spalania informuje że Aku wymaga doładowania także idź tą drogą skoro piszczy to znaczy że coś ci sygnalizuje

Offline jozek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Maja 2021, 16:46:42 »
U mnie dziś zapiszczał przy zamykaniu - to były niedomknięte drzwi.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl