Autor Wątek: Wygłuszenie  (Przeczytany 177586 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
Wygłuszenie
« dnia: 14 Maja 2021, 20:33:30 »
W kilku tematach jest o tym. W tym jest schemat co i jak. Źródło TMP.
https://megawrzuta.pl/download/137d6758d14b04618281259a95e1f855.html
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Wygłuszenie
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Maja 2021, 20:36:10 »
TMP proponuje wygluszenie do Camry? Dobrze to zrozumialem?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Maja 2021, 21:55:45 »
Nie, zadałem pytanie: ". Jak wygląda kwestia zabezpieczenia antykorozyjnego podwozia w tym modelu oraz w przypadku jego braku, czy istnieje możliwość nałożenia go we własnym zakresie nienaruszając umowy leasingowej oraz gwarancji? To samo w kwestii wygłuszenia (np. nadkoli, bagażnika, drzwi) - czy zakładając je we własnym zakresie nie tracę gwarancji oraz czy takie czynności są zgodne z umową leasingową?"
Odpowiedź:
"Szanowny Panie
W załączniku znajdzie Pan pełną dokumentację dotyczącą tematów, o które Pan pytał. Dodatkowo w  kwestii dodatkowego zabezpieczenia pragniemy poinformować, iż  można go dokonać we własnym zakresie. Proszę jednak pamiętać, aby zostało wykonane z należytą starannością, czyli nie miało wpływu na ewentualne uszkodzenia podwozia."
Czyli nie proponuje, nie oponuje i nie kładzie kłód pod nogi.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
Wygłuszenie
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Maja 2021, 22:52:44 »
Miło z ich strony.

BTW.  Przesiadasz sie na Camry? Bo chyba jezdziles Corolla.

« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2021, 22:56:11 wysłana przez klaudiusz »

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Maja 2021, 23:22:27 »
Mocno rozważam, ale najwcześniej za rok. Przy okazji przeglądu Corolli pojeździłem 30 minut Camry. Bardzo przyjemne wrażenia. O wiele przestronniejsza od Corolli. Jeszcze pożyczę na weekend co by rodzina sprawdziła, czy im wygodniej  :grin:. Tylko denerwujące są pewne dodatki, które w Corolli są, a w Camry tylko w najmniej ekonomicznej dla portfela wersji (jasna tapicerka, pełne ledy z tyłu, podgrzewane przednie fotele, na szczęście po lifcie jest AA). Dlatego przygotowuje się, bo jakbym brał Camry to już nie na trzy lata ale na wiele więcej. Śledzę, co tu piszecie i analizuję.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Maja 2021, 23:31:48 »
Jak go juz dostaniesz na weekend. Podotykaj tego tableta. Zobacz jak trzeszczy :) w przed lifcie tego nie ma.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Maja 2021, 23:41:07 »
Akurat miałem sposobność z nową wersją (rok wcześniej ze starą) i jest lepsza...poza tabletem. To jakaś paranoja! Sztucznie doklejona i kompletnie nie współgrająca z deską rozdzielczą i te zasłonięte wyloty powietrza :( Reszta dla mnie na +.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Maja 2021, 23:45:05 »
Akurat miałem sposobność z nową wersją (rok wcześniej ze starą) i jest lepsza...poza tabletem. To jakaś paranoja! Sztucznie doklejona i kompletnie nie współgrająca z deską rozdzielczą i te zasłonięte wyloty powietrza :( Reszta dla mnie na +.
Co dokladnie na plus? Odpustowe chromowane zeby tygrysa na przednim zderzaku?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Maja 2021, 23:46:53 »
Mnie akurat ten tablet nie przeszkadza (upodobanie z Corolli) ale podotykam, bo u mnie nic nie trzeszczy.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Maja 2021, 23:50:58 »
Mnie akurat ten tablet nie przeszkadza (upodobanie z Corolli) ale podotykam, bo u mnie nic nie trzeszczy.
Ja też w rav'ce mam tablet, ale jest tam zaprojektowany a nie na siłę wpasowany!

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Maja 2021, 23:57:36 »
Co dokładnie na plus...

Wentylacja siedzeń, AA i CP na 9" szybszym wyświetlaczu, Lepsze rozpoznawanie znaków i poprawiony asystent pasa ruchu.
Nowy gril, zderzak czy dekory wewnątrz pozostawiam do oceny według własnego gustu, o tym nie dyskutuję bo i tak każdy ma inne zdanie.

« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2021, 23:59:32 wysłana przez Krisman »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Maja 2021, 00:03:36 »
Co dokładnie na plus...

Wentylacja siedzeń, AA i CP na 9" szybszym wyświetlaczu, Lepsze rozpoznawanie znaków i poprawiony asystent pasa ruchu.
Nowy gril, zderzak czy dekory wewnątrz pozostawiam do oceny według własnego gustu, o tym nie dyskutuję bo i tak każdy ma inne zdanie.
Wentylacja i pamiec siedzen spoko. Ale dopiero w wersji Exe plus VIP czyli min 180k?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Maja 2021, 00:07:23 »
No...my tylko takiego rozważaliśmy, to za mazdę 6 miało być, czyli w trasy   :-)
W życiu nie kupiłbym takiej limuzyny do miasta   :grin:
« Ostatnia zmiana: 15 Maja 2021, 00:09:15 wysłana przez Krisman »

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Maja 2021, 07:53:13 »
Zrobił się off top, ale wszystko jest w pierwszym poście. Patrzyłem na cennik Camry na stronie Toyoty i można kupić z wyprzedaży rocznik 20 w najbogatszej wersji za ok. 150 tys. + pakiet VIP za 3 tys. Miło byłoby, gdyby za rok była taka wyprzedaż rocznika 21.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Maja 2021, 08:52:04 »
Zrobił się off top, ale wszystko jest w pierwszym poście. Patrzyłem na cennik Camry na stronie Toyoty i można kupić z wyprzedaży rocznik 20 w najbogatszej wersji za ok. 150 tys. + pakiet VIP za 3 tys. Miło byłoby, gdyby za rok była taka wyprzedaż rocznika 21.
Nie bedzie. Takie ceny sa bo wchodziny nowy model.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl