Autor Wątek: Kluczyk Yaris 2018  (Przeczytany 1557 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czarnamamba

• Prawie Toyot
Kluczyk Yaris 2018
« dnia: 16 Maja 2021, 11:54:19 »
Dzień dobry,

Chciałam się zapytać czy ktoś może miał taki problem i jak go rozwiązać skutecznie i szybko- zgubiłam jeden kluczyk do mojej Yariski, jak doczytałam do AC wymagane są dwa. Czy wiecie jak wygląda dorobienie kluczyka (czy przez serwis)? Mam kluczyk z inteligentnym systemem (bezkluczykowy dostęp do samochodu)- jak bardzo skomplikowany proces dorobienia klucza mnie czeka?

Dziękuję za wszelkie informacje

Offline JaśnieWielmożnyPanLexus

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Kluczyk Yaris 2018
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Maja 2021, 12:53:44 »
Najprościej to do ASO, ale najdrożej. Jedź do Selgrosa w Szopienicach, tam jest punkt dorabiania kluczy. Właściciel pomoże.

Offline czarnamamba

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Maja 2021, 13:01:32 »
Czytałam teraz jeszcze o firmie z Częstochowy, która dorabia klucze (w Cz jestem dość często) ale zastanawiam się jeszcze jak to będzie wyglądało jeśli chodzi o AC-  klucz z ASO będzie traktowany jako oryginalny? Czy też trzeba powiadomić ubezpieczyciela o zgubieniu klucza i złożyć oświadczenie żeby pozniej nie było ewentualnych problemów? Czy orientujecie się jaki jest koszt dorobienia takiego klucza w ASO (zastanawiam się jakiego rzędu jest różnica, bo w punktach dorabiania od 700-1000zł)?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Maja 2021, 11:01:11 »
Oni mają specjalistów, w razie "w" sprawdzają kluczyki czy są dorabiane czy oryginalne. Więc taki numer z dorabianiem nie przejdzie bez zgłaszania.
Przeczytaj uważnie OWU co masz napisane w tym temacie.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 17 Maja 2021, 11:08:24 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Koronerx

• Początkujący
  • Samochód:: Yaris
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Listopada 2023, 17:39:30 »
Witam, jeśli ktoś szuka z okolic Częstochowy to mam namiar za 500zl z możliwością dojechania na miejsce, wiadomość na priv

Offline dzejdzej007

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Lexus GS350
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Listopada 2023, 13:19:17 »
Wiadomo, że trzeba zgłosić zgubienie.
A dorobienie to najlepiej kluczyk z bebechami z Ali (sprawdzony sklep to "jingyuqin") - mają nawet usługę wycinania grota jak prześlesz zdjęcie.
Potem tylko zaprogramowanie na miejscu za 2 stówki max.

W ASO chcieli 1600 zł za kluczyk i programowanie a jak wyżej wyszło wszystko 250 zł do Camry.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl