Autor Wątek: Po wymianie kpl. hamulców w Corolli (rocznik 2015) błąd C1435  (Przeczytany 912 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pepusik78

• Prawie Toyot
Witam, niedawno po wymianie kpl. hamulców przód i tył, po sprawdzeniu na komputerze występuje błąd C1435 - obwód wewnętrzny czujnika stopnia odchylenia od kursu. Dodatkowo po zatrzymaniu i wciśnięciu mocno pedału hamulca miga lampka sygnalizacyjna utraty przyczepności. Czy może ktoś miał coś podobnego i może coś doradzić. Czy coś uszkodzone zostało przy wymianie czy też żle dobrali hamulce.  Z góry dziękuję.

Offline JaśnieWielmożnyPanLexus

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Po wymianie kpl. hamulców w Corolli (rocznik 2015) błąd C1435
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Maja 2021, 20:57:09 »
Wymiana hamulców P+T nie spowoduje usterki C1435, uwalony jest sterownik AIRBAG. Możliwe że odłączenie akumulatora coś pomoże. Mruganie kontrolki po wciśnięciu mocno hamulca na pewno było przed naprawą hamulców. Jest to funkcja wspomagania ruszania pod górę.

Offline pepusik78

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Maja 2021, 21:43:53 »
Dziękuję za informację, poszedłem sprawdzić i faktycznie po wciśnięciu samochodu przez pewien okres  samochód się zjeżdża w dół, dobra opcja. A co do tego czujnika jeśli jest uszkodzony to wymiana tylko w ASO czy u mechanika?

Offline JaśnieWielmożnyPanLexus

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Maja 2021, 21:59:15 »
Mechanik da radę.

Offline pepusik78

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Maja 2021, 22:17:49 »
ok, dziękuje za informację. Czy mogę z takim błędem jeździć czy muszę niezwłocznie wymienić, tzn. akurat jestem w delegacji, a wolałbym to wymieć u swojego mechanika.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl