Autor Wątek: Toyota yaris 2021 - rejestracja urządzenia medialnego  (Przeczytany 1453 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fruitcake_gary

• Początkujący
Toyota yaris 2021 - rejestracja urządzenia medialnego
« dnia: 20 Maja 2021, 14:12:32 »
Cześć

Chciałem zarejestrować wyświetlacz multimedialny w portalu toyota. Według wszystkich instrukcji należy wybrać Ustawienia -> Online. Niestety takiej opcji nie ma. Nie wiem gdzie jej szukać. Próbowałem podłączać telefon (iphone 8) jednak nic to nie dało. Wiem, ze takie opcje jak apple car w Polsce jest niedostępna więc nawet o to nie pytam.
Czy ktoś z Was także spotkał się z brakiem tej opcji "Online" w swoim samochodzie?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Toyota yaris 2021 - rejestracja urządzenia medialnego
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Maja 2021, 14:41:41 »
Jeśli radio nie ma navigacji, to nie zarejestrujesz.
AA i CP jest w Polsce i działa doskonale, ale jednostka multimedialna musi mieć taką możliwość.
Telefony od android 10 w górę mają już AA wbudowane, w innym wypadku trzeba samemu ściągnąć APK. CP od iphone to w sumie standard.
« Ostatnia zmiana: 20 Maja 2021, 14:44:03 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline thermo79

• Prawie Toyot
Odp: Toyota yaris 2021 - rejestracja urządzenia medialnego
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lipca 2021, 13:45:10 »
Apple Car (a właściwie CarPlay) w najnowszym Yarisie jest jak najbardziej dostępny.
Musisz najpierw uruchomić go w telefonie Ustawienia > Ogólne > CarPlay. Niestety, żeby to działało trzeba uruchomić Siri, ale to pojawi Ci się powiadomienie, nie pamiętam czy przed uruchomieniem CarPlay, czy zaraz po.
Potem podłączasz telefon kabelkiem USB i powinno działać.  :good:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl