Autor Wątek: Corolla TS Vs Camry  (Przeczytany 31129 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
Corolla TS Vs Camry
« dnia: 28 Maja 2021, 19:33:21 »
Cześć
Pewnie większa połowa powie że tego się nie da porównać i mnie pojedzie może ci co zostaną powiedzą coś co mi pomoże.

Moja rodzina to model 2+1
Aktualnie mam Volvo V50 z 2004 roku w LPG i to jest spoko auto ale jest stare i głośne.

Trochę się napaliłem na Camry bardzo mi się podoba ale wkurza mnie to że haka nie założę, boxa na dach nie założę, chcąc mieć HUD muszę mieć pakiet VIP i tylnych siedzeń nie złoże nie dość że spore koszty to jeszcze i kompromisy.

I tu pojawia się Corolla która mnie nie interesowała bo widziałem że są słabe małe silniki i w środku raczej też niewielkie aż zauważyłem że jest TS ze swoimi 180 końmi to jest spoko.
HUD jest, hybryda jak w Camry, silnik chyba w tej samej technologii (wiem pojemność inna pewnie też przybywa oleju), AA i CP jest więc się zacząłem zastanawiać czego mogło by mi brakować vs Camry? W cenie 140k mogę mieć full Corolle lub biedną Camry

Co jest lepszym wyborem lub mniejszym złem? Co pali mniej? Co byście doradzili?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Odp: Corolla TS Vs Camry
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Maja 2021, 20:06:23 »
Mi się dużo lepiej jeździ camry.
Spalanie trochę niższe w camry.
Dla mnie jedyna przewaga corolli to asystent utrzymania pasa - w camry jest ping-pong od lini do lini.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Maja 2021, 20:14:49 »
Dla mnie jedyna przewaga corolli to asystent utrzymania pasa - w camry jest ping-pong od lini do lini.
Po FL Camry juz ma najnowsze systemy w klasie. Rowniez z system zapobiegajacym zderzeniom na skrzyzowaniu.

Tez mialem ten problem - Corolla czy Camry. Wsiadlem w Camry, pozniej w Corolle. Kupilem Camry bez dwoch zdan.

Ale poczekajmy na inne opinie.   

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Maja 2021, 20:15:27 »
Wymieniales radio lub dogrywales Android Auto?

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Maja 2021, 20:17:24 »
Spalanie w Corolli niższe niż w Camry to miałeś na myśli tak? Również przy prędkościach autostradowych?

Klaudiusz a co sądzisz o tych gąbkach w nadkolach? Oryginalne są badziewne skoro chłoną wilgoć (chodzi o rdzę) jaką Camry wybrałeś (tylne siedzenia się składają czy nie)?
« Ostatnia zmiana: 28 Maja 2021, 20:21:01 wysłana przez Tomahawk5000 »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Maja 2021, 20:17:51 »
Połowa to połowa Kombi dla rodziny to lepszy pomysł, van jeszcze lepszy.
Camry limuzyna i takie jej przeznaczenie, a brak haka czy boxa I nawet w niektórych wersjach brak składanej kanapy... 3 kroki w tył.
Jakoś to pewnie można obejść.
Edit.
Jazda camry o wiele fajniejsza i do tego lepsze wykonanie.
Wysłane z mojego J23v przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 28 Maja 2021, 20:20:49 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Maja 2021, 20:30:15 »
Rodzina 2+1 to nie jest jakaś banda myślę że spokojnie można się spakować do Camry w trójkę. Zastanawiam się czy jak już kupuje swoje pierwsze w życiu nowe auto na ponad 6 lat może nawet 10 to czy nie będzie mi brakowało po czasie HUD czy innych rzeczy takie mam rozkimy

Serce mi mówi Camry rozum Corolla TS

Ale fajnie byłoby wziąć rowery na wakacje w Camry ciężko...

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Maja 2021, 20:44:38 »
Spalanie w Corolli niższe niż w Camry to miałeś na myśli tak? Również przy prędkościach autostradowych?

Klaudiusz a co sądzisz o tych gąbkach w nadkolach? Oryginalne są badziewne skoro chłoną wilgoć (chodzi o rdzę) jaką Camry wybrałeś (tylne siedzenia się składają czy nie)?
Ja mam Comfort plus biznes. Zaplacilem 135tys.

Corolla TS wtedy z silnikiem 2.0 Exe plus Vip kosztowal podobne pieniadze. Wykonczenie, rozmiar, wyciszenie itd na korzysc Camry.

Offline Pawlo89

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Maja 2021, 22:52:11 »

Z moich obserwacji również wynika, że 2.5L w camry spala mniej od 2.0L w corolli - zwłaszcza przy prędkościach autostradowych (1.8L pali najwięcej w "trasie").

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Maja 2021, 23:06:12 »
Wszystkie testy na YT na to wskazywały dlatego chciałem o to dopytać bo nie byłem pewny

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Maja 2021, 23:41:53 »
o minusach i plusach każdego auta które jest w twoim zainteresowaniu , pewnie już przeczytałeś. O przybywaniu oleju w silniku pewnie też ,a mimo to chcesz kupić toyotę? :o   Nie rozważałeś innej marki ?   140tys  chcesz wydać , i od razu biegać po serwisach , na odciąganie oleju , i oglądać zdziwiony wyraz twarzy pracownika toyoty , który ze ,,szczerym ,,zdziwieniem ,odpowiada że pierwszy raz o tym słyszy. :wallbash:
RAV4 2.5 hybrid

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Maja 2021, 00:09:30 »
Dobre pytanie serio!
Ja jeszcze nie kupuje auta a za nim się rozglądam składam kase.
Myślę sobie że Toyota i Honda jest najlepsza jeżeli chodzi o silniki daje duupy jeżeli chodzi o rdzę niestety.
Auta francuskie, włoskie czy niemieckie wydają mi się po prostu gorsze lub tak strasznie oklepane że robię co mogę by ich nie kupić co nie znaczy że tego nie zrobię oczywiście.
Jak na ten moment tylko się słyszy że przybywa oleju ale nic jeszcze się nie zatarło marka Toyota za wiele wtop nie miała chce wierzyć że będzie dobrze mam ten komfort że mogę obserwować.

Zdobywam informacje i chętnie się dowiem co lepszego proponujesz w tej cenie?

Ps w dziale Camry jest wątek co zamiast Camry i jakoś zbyt wiele propozycji nie ma (być może dlatego że to forum Toyoty ale ja sam przychodzę z forum Volvo i tam też są mankamenty, silniki 5cylindrowe odchodzą do lamusa ich blachy pewnie też a marka jest bardzo droga więc myślę o innej)
« Ostatnia zmiana: 29 Maja 2021, 00:19:04 wysłana przez Tomahawk5000 »

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Maja 2021, 03:23:31 »
co zamiast Camry i jakoś zbyt wiele propozycji nie ma
Skoro V50 ci się sprawdziło i szukasz praktycznego nadwozia w klasie średniej z niezawodnym automatem to oczywistą opcją do rozważenia jest Kuga Hybrid.

Offline Dziuba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Maja 2021, 08:04:04 »
Cześć
Pewnie większa połowa powie że tego się nie da porównać i mnie pojedzie może ci co zostaną powiedzą coś co mi pomoże.

Moja rodzina to model 2+1
Aktualnie mam Volvo V50 z 2004 roku w LPG i to jest spoko auto ale jest stare i głośne.

Trochę się napaliłem na Camry bardzo mi się podoba ale wkurza mnie to że haka nie założę, boxa na dach nie założę, chcąc mieć HUD muszę mieć pakiet VIP i tylnych siedzeń nie złoże nie dość że spore koszty to jeszcze i kompromisy.

I tu pojawia się Corolla która mnie nie interesowała bo widziałem że są słabe małe silniki i w środku raczej też niewielkie aż zauważyłem że jest TS ze swoimi 180 końmi to jest spoko.
HUD jest, hybryda jak w Camry, silnik chyba w tej samej technologii (wiem pojemność inna pewnie też przybywa oleju), AA i CP jest więc się zacząłem zastanawiać czego mogło by mi brakować vs Camry? W cenie 140k mogę mieć full Corolle lub biedną Camry

Co jest lepszym wyborem lub mniejszym złem? Co pali mniej? Co byście doradzili?
Stałem przed podobnym dylematem. Z perspektywy czasu nie żałuje ze wybrałem corollę .
Jak nie ciśnie Cie czas to poczekaj może na corollę cross ?

My21 2.0 TS exe+vip

Offline Dziuba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Maja 2021, 08:11:23 »
Rodzina 2+1 to nie jest jakaś banda myślę że spokojnie można się spakować do Camry w trójkę. Zastanawiam się czy jak już kupuje swoje pierwsze w życiu nowe auto na ponad 6 lat może nawet 10 to czy nie będzie mi brakowało po czasie HUD czy innych rzeczy takie mam rozkimy

Serce mi mówi Camry rozum Corolla TS

Ale fajnie byłoby wziąć rowery na wakacje w Camry ciężko...
Ja się pogodziłem ze rowery odpadają u mnie 4 sztuki (hak max 75kg) może by starczyło na platformę i rowery ale widziałem na forum jak ktoś wrzucił foto z 4 rowerami ? dooopa na ziemi praktycznie, na dach box idzie

My21 2.0 TS exe+vip

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl