Autor Wątek: Yaris III- hybryda (2013)- Opcja TELEFON (bluetooth) nieaktywna  (Przeczytany 1176 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dzudzuman

• Prawie Toyot
Witam wszystkich. Stałem się posiadaczem Yarisa Hybrid z 2013 i wszystko (chyba :-)) jest OK ale na wyświetlaczu w systemie "toutch &go" po kliknięciu przycisku BLUETOOTH albo TELEFON nic się nie dzieje. Rozumiem, że nie reaguje na przycisk MAP bo pewnie powinna być wgrana aktualna ale łączenie telefonu to chyba jakaś awaria. Samochód sprowadzony z Luksemburga instrukcja po francusku więc nie mogę nic doczytać. Czy to wina oprogramowania czy ja coś robię nie tak? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam

Offline Dzudzuman

• Prawie Toyot
Odp: Yaris III- hybryda (2013)- Opcja TELEFON (bluetooth) nieaktywna
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Maja 2021, 12:30:39 »
Jeszcze jedno. W momencie odtwarzania CD w lewym górnym rogu jest przycisk ŹRÓDŁO, który również nie reaguje na przyciśnięcie.  Żeby włączyć radio muszę wyjąc płytę bo ni jak nie mogę  przełączyć się na radio. Takiego numeru nie było nawet w starej Yarisce z 99 roku. Czekam na jakieś sugestie i z góry dzięki.

Offline Radomadre

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Czerwca 2021, 01:14:42 »
Wg mnie uszkodzona stacja multimedialna. Na logikę powinna reagować na np wybór źródła dźwięku. Sam mam wyświetlacz toyota touch&go w Avensisie i każdy przycisk reaguje. A masz przycisk słuchawki na kierownicy?

Offline Dzudzuman

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Czerwca 2021, 00:01:10 »
Dzięki, tak mam przyciski ze słuchawkami na kierownicy.

Offline Radomadre

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Czerwca 2021, 00:40:30 »
A podczas przyciśnięcia podniesionej słuchawki na kierownicy zapewne nic się nie dzieje?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl