Autor Wątek: E9  (Przeczytany 31481 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TRD

• Gość
E9
« Odpowiedź #30 dnia: 09 Września 2004, 00:44:13 »
Cytuj (zaznaczone)
znajduje sie ona nie jestem na 100 % pewien ale na dole kolka po lewej stronie czyli gdzies pod kontrolka otwartych dzwi.
Tak właśnie myślałem ja mam chyba czujnik zepsuty bo sięnie świeci ale i tak mam lpg (to mi nie przeszkadza :D )

dzięki za info o podświetleniu regulacji nawiewów zrobiłem ,działa , jest oko :D

emsi82

• Gość
E9
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Września 2004, 17:24:23 »
wracam do tematu budzikow czy da sie do mojej Rolki wsadzic takie z obrotomierzem?
czy wogole ktos wie ile takie moga kosztowac?

TRD

• Gość
E9
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Września 2004, 19:04:13 »
Cytuj (zaznaczone)
wracam do tematu budzikow czy da sie do mojej Rolki wsadzic takie z obrotomierzem?
czy wogole ktos wie ile takie moga kosztowac?

Na allegro widziałem takie od 1.6 (te ze wszystkimi wskaźnikami) 260zł
Z zamontowaniem nie powinno być problemów sam o tym myśle oby tylko kable w kostkach miały takie same rozmieszczenie.

TRD

• Gość
E9
« Odpowiedź #33 dnia: 22 Września 2004, 19:51:32 »
Mam 1 niewiadomą w mojej toyce: pod maską mam jedną skrzynkęz bezezpiecznikami a na zdjęciach innych toyek zaesze widziałem dwie i nie wiem czy mojej czegoś brakuje czy jes to związane z tym że mam podstawową wersjębez elektrycznych szyb itp. Więc jeśli macie E9 i chwile czasu to zajżyjcie pod maski i sprawdzcie to

dzięki :D

parasit

• Gość
E9
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Września 2004, 14:27:21 »
Uffff....
Uspokoilo sie troche w moim swiecie. Poczytalem troche zaleglych postow, no i zglaszam sie jako nowy posiadacz tojki :)
Jak juz pisalem jest to rocznik `90, wiec pewnie E9 (jeszcze sie nie do konca orientuje, ale wszystko przyjdzie z czasem). Kolor srebrny metalic, benzynka, poj. 1.296 (a nie 1,3, jak mi byl uprzejmy zwrocic uwage pan w WK).
Z mojego lamerskiego punktu widzenia autko jest w swietnym stanie. Wprawdzie miejscami wychodzi troche rdza, ale nieduzo i raczej da sie to zalatwic nieduzym kosztem. Silniczek chodzi ladnie, bardzo  (w porownaniu z maluszkiem BAAAAAAARDZO :) ) ciuchutko. Nawet na pierwszy rzut oka wyglada ze poprzedni wlasciciel bardzo o nia dbal, tapicerka itp.
Mam ja od czwartku, wiec jeszcze sie zbyt dobrze nie znamy, ale w weekend zrobilem prawie 1000 km i w trasie, to byl po prostu cud, miod i orzeszki... Komfort jazdy nieporownywalny, brak kolan za uszami i predkosc powyzej 90 km/h robi swoje. W trasie wypila mi ok. 7l/100km, i wydaje mi sie ze to calkiem niezle.
Ogolnie jestem BAAAARDZO  :athunbsup zadowolony z zakupu.
Teraz to co mnie drazni:
-  rdza, zwlaszcza ze moge miec problem z gotowka zeby to zrobic przed zima, a raczej by wypadalo
- cos mi piszczy na niskich obrotach, ojciec mowi ze to pasek klinowy, probowalem go naciagnac, ale rozwalilem sobie reke przy zdejmowaniu rejestracji, a jedna kiepsko szlo. Piszczy dalej, tyle ze mniej.
- ma male problemy z zapalaniem rano, zwlaszcza jesli w nocy byl przymrozek. prawdopodobnie akumulator, bo nawet zegar gasnie przy zapalaniu. Jak nie akumulator, to pewnie ciag dalszy problemow z paskiem
- po plaskim smiga wrecz idealnie, ale pod gorke jakby ciut moc tracila. Popylam sobie ok. 110, robi sie gorka (nie powiem, dosc stroma) a ta mi zwalnia do 80 i nie bardzo chce wiecej. Moze to dlatego, ze staram sie jezdzic tak zeby kontrolka "economy" swiecila sie tylko na zielono.
- maly zgrzyt z "dwojka" przy redukcji, nie wiem dlaczego, jak sie rozpedzam wchodzi idealnie, przy redukcji na zakretach, czasem zgrzyta.
- padla zarowka pod predkosciomierzem, z tego co to ogladalem czeka mnie zdjecie calej deski rozdzielczej ...

Na razie tyle. W planach (ograniczonych gotowizna) jest glownie blacharka i zalozenie gazu, zobaczymy jak to wyjdzie.

Pozdrawiam fanow :)

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
E9
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Września 2004, 15:42:38 »
Cytuj (zaznaczone)
jest to rocznik `90, wiec pewnie E9 (jeszcze sie nie do konca orientuje, ale wszystko przyjdzie z czasem).

owszem E9 - ale dlatego że tak jest w numerze nadwozia...

Cytuj (zaznaczone)
benzynka, poj. 1.296 (a nie 1,3, jak mi byl uprzejmy zwrocic uwage pan w WK).

niech ten Pan nie będzie taki tip-top (i tak wiadomo ze to 1.3  :-D )

Cytuj (zaznaczone)
rdza,

ten typ tak ma - też to przerabiałem...

Cytuj (zaznaczone)
padla zarowka pod predkosciomierzem, z tego co to ogladalem czeka mnie zdjecie calej deski rozdzielczej ...

Tu są "Porady..." http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?t=1159

miłego userowania

8)

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

emsi82

• Gość
E9
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Września 2004, 17:22:16 »
achhhh skoro pytasz
jest jak kobieta
raz ja kocham raz jej nie nawidze
a konkkretnie jak widze jak inny sie mecza rano (szczegolnie zima) z uruchomieniem swoich auto podobnych czegos albo jak widze meczacego sie w maluchu 2 metrowego goscia to poprostu uwielbiam ten komforta wsiasc do autka przekrecic kluczyk w stacyjce niczy sie nie martwiac gnac wygodnie do pracy.
ale czasai jak spogladam na pania rdze ktora coraz bardziej opanowuje karoserje mojej (jeszcze) kochaniej rolki i jak jadac slysze ze dawno temu skonczyly mi sie amory i jak jade szybciej zaczyna mi szymic przez uszczelki i kiedy nie domyka sie szyba kierowcy i kiedy musze dolewac duuuuzo oleju bo jej smakuje i kiedy nie moge sluchac glosno muzyki bo nie mam w niej dobrego grania (w zasadzie nie mam w cale grania) i kiedy przez pryzmat tego wszystkiego patrze na stan mojego konta ROR to wtedy jej nienawidze.

poczym wstaje nastepnego dnia rano wsiadam do rolki znow patrze na tych smiesznych ludzi w auto podobnym czyms i znowy zaczynm ja kochac.
czesto moj stan mozna okreslic jako mieszany to cos takiego kiedy twoja tesciowa spada w przepasc w twoim samochodzie.

no ale juz wiecie co mnie w mojej rolce denerwoje wszystko jest zwiazane z PLN`ami wiec chwilowo nie moge tego zrobic a bardzo bym chcial. na pierwszy ogien musza isc amory potem pani rdza na koniec granie reszta miedzyczasie. nie predko nastapia czasy kiedy tylko bede rolke kochal .......

tym optymistycznym akcentem zakoncze wywod swoj.

aaa i jesli ktos mial juz doswiadczenia zwiazane z przelozeniem zegarow na inne takie z obrotomierzem prosze o info jak poszlo i ile musial przerabiac

pozdro

TRD

• Gość
E9
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Września 2004, 11:31:14 »
Tak sięzastanawiam ile z mojej e9 1.3 da radęwycisnąć ? Na maxa jej nie cisnąłem troche sięboje bo nie mam obrotomierza na II jak na razie 70 km miałem ale jestem ciekawy ile by z niej można wycisnąć :P  

a jak wasze E9?? Elo :D

danyf

• Gość
E9
« Odpowiedź #38 dnia: 24 Września 2004, 13:43:01 »
Cytuj (zaznaczone)
Tak sięzastanawiam ile z mojej e9 1.3 da radęwycisnąć ?

ja moja E9 Wagon 1,3 bez zadnego obciazenia pociagnalem 150km/h i jeszcze nie mialem wcisnietego gazu do podlogi :)

emsi82

• Gość
E9
« Odpowiedź #39 dnia: 24 Września 2004, 17:24:03 »
moja:
1 okolo 50 i prosi o spokoj
2 okolo 80 i krzyczy litosci
3 okolo 120 i tu juz blaga
4 predkosc dzwieku nie udalo mi sie zeby blagala abym przestal
5 3 x predkość światła....

a tak powaznie ostatnio wracajac z nad moza w 4 osoby i troche bagazu (ja i znajomy takiego na tydzien , dziewczyny na conajmniej rok :-) ) na gazie wycisnalem z niej 160 zajelo mi to troche czasu ale smigala. przypusczam ze na benzynce szybciej nie pojedzie tyle ze szybciej sie rozpedzi bo obroty juz wskazywaly po dzwieku na  koniec jego mozliwosci.

pozdro

emsi82

• Gość
E9
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Września 2004, 09:10:39 »
myly panstwo gdzie moge sobie zmowic podkładki klubowe bo szukalem na foruma ale nie moge nigdzie znalezc??

TRD

• Gość
E9
« Odpowiedź #41 dnia: 03 Października 2004, 21:46:06 »
siemanko ni wiecie co może być przyczyną głośnego stukania w przednim kole podczas hamowania?? nie są to przeguby bo przy skręcaniu nic sięnie dzieje ponadto wymieniałem je rok temu, nie mam pojęcia co to jest pojawia sięto tylko przy hamowaniu (ale nie zawsze),

auto hamuje tak samo ,nic mi ni znosi tylko ten stukot ?? :P

turdzi

• Gość
E9
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Października 2004, 17:05:22 »
Witam wszystkich bo jestem nowy na tym forum.Mam rolle ae92 gti i jak na razie jestem strasznie zadowolony.Moge cos o tym aucie powiedziec bo mam juz ja 5 lat a w rodzinie jest juz 8 (odkupilem od ojca :lol:  na szczescei 8) jak na nic sie wielkiego nie stalo a ma juz 310 tys i przeszla wymiane sprzegla hamulcow i takich tam ale dla mnie sa to rzeczy eksploatacyjne wiec nie jest zle.Jetyny mankament to rdza ktora wyraznie lubi te auta i to mnie najbardziej martwi.Co do postu TRD to sprawdz czy masz dokrecone kola z przodu.wiem ze brzmi sniesznie ale mnie sie tez kiedys cos takiego przydazylo i cala sprawa sie wyjasnila kiedy zlapalem gume.Troszke sie zdziwilem.Pozdro.Jesli nie to moga to byc wytarte swoznie w zaciskach ale to reaczej powinno byc slychac na dziurach a  nie przy hamowaniu

TRD

• Gość
E9
« Odpowiedź #43 dnia: 20 Października 2004, 19:29:55 »
dzieki za radu ale to poprostu zjechane klocki i tarcze

dziwi mnie tylko czemu klocki z jednej strony miało ok 1cm grubości a z drugiej nawet blacha była wytarta ok 3-4 mm grubości macie jakieś pomysły????

Radziu

• Gość
E9
« Odpowiedź #44 dnia: 22 Października 2004, 00:25:49 »
Cześć wszystkim, jestem nowym użytkownikiem E9 z 1992 z silniczkiem 1,3 12v liftback, autko ma 120.000 km i jest sprowadzone 2 miesiące do Polski. Zawieszenie i blacharka jest w stanie bardzo dobrym.
Corolla zaskoaczyła mnie dynamiką (jak na silnik 1,3), komfortem jazdy i prowadzenia.
Spalanie jest tez na niskim poziomie (trasa 6 l/100 miasto 7-8 l/100) Nie pije oleju.
Jedynie co mnie martwi to po zimnej nocy (a takie sie już zdarzają) po przekrecaniu kluczyka słychac taki metaliczny stuk w silniku i cisza.
Potem za drugim lub trzecim razem zapala normalnie i tak przez cały dzień (dużo jeżdzę)
Proszęo info czy ktoś miał juz taki problem i co to może by (alternator??)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl