Autor Wątek: Brak świateł tylnych postojowych  (Przeczytany 1252 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Irek02

• Toyot Leżący
  • *
Brak świateł tylnych postojowych
« dnia: 06 Czerwca 2021, 11:47:30 »
Witam.Mam a właściwie znikły mi światła tylne tylko postojowe reszta jest.Sprawdzilem bezpieczniki -dobre.Po sprawdzeniu kostki która dochodzi do tylnych lamp brak napięcia.Moze ktoś miał podobny problem i udało się go rozwiązać.Bardzo proszę o pomoc.Prosze jeszcze który przekaźnik od tylnych świateł i gdzie go znaleźć.Tylko na was mogę liczyć

Offline Irek02

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Brak świateł tylnych postojowych
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Czerwca 2021, 12:30:40 »
Witam ponownie i powielam temat.Dodatkowo teraz doszło brak podświetlenia tablicy i światła przeciwmgielnego.Bardzo proszę o pomoc.

Offline Rafal87xc

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Czerwca 2021, 16:02:40 »
ktora to toyota? jak ta 04-07 to masz tam 3 albo 4 skrzynki z bezpiecznikami, trzeba sprawdzic w kazdej czy ktorys nie jest przepalony.

Offline Irek02

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Czerwca 2021, 06:55:22 »
Rok 07.sprawdzone w trzech skrzynkach wszystkie bezpieczniki dobre ,nawet znalazłem przekaźnik od tych świateł :też działa .Opadają mi już ręce co może być.

Offline Rafal87xc

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Czerwca 2021, 10:05:40 »
Jeśli przekaźnik działa (podaje napięcie na cewke) to sprawdz czy na styki przekaźnika dochodzi napięcie, czy na wyjściu z przekaźnika wychodzi napięcie, czy na światłach masa dochodzi może gdzieś problem z masą masz. Może gdzieś po drodze przewód plusowy jest przerwany. Miernik w rękę i trzeba szukać w którym miejscu ginie napiecie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl