Autor Wątek: Ustawienia klimatyzacji.  (Przeczytany 3372 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
Ustawienia klimatyzacji.
« dnia: 09 Czerwca 2021, 10:25:13 »
Witajcie. Mam dziwne wrażenie że klima raz chłodzi lepiej raz nie. Chodzi mi o to ostatnie ciepłe dni. Czasem na 21.5 potrafi chodzić bardzo a następnego dnia ledwo czuje przy takich ustawienie.
Dodatkowo drugi raz czuje z prawej kratki na środku ciepłe powietrze a z lewej u siebie chłodne. Oczywiście temperatura taka sama na prawa i lewą stronę ustawiona.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Ustawienia klimatyzacji.
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Czerwca 2021, 11:28:35 »
Witajcie. Mam dziwne wrażenie że klima raz chłodzi lepiej raz nie. Chodzi mi o to ostatnie ciepłe dni. Czasem na 21.5 potrafi chodzić bardzo a następnego dnia ledwo czuje przy takich ustawienie.
Dodatkowo drugi raz czuje z prawej kratki na środku ciepłe powietrze a z lewej u siebie chłodne. Oczywiście temperatura taka sama na prawa i lewą stronę ustawiona.

Kolega ma ten sam problem w Camry. Dodaje komentarze zeby sledzic watek. Daj znac jesli Ci sie uda to rozwiazac.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline phantom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Czerwca 2021, 18:42:07 »
Zależy jaki masz ustawiony tryb - jeżeli AUTO to komputer wykonuje szereg sekwencji co jakiś czas zmieniając nawiewy a to na szybę / nogi a to na kierowcę. Nie pamiętam już dokładnie tych sekwencji ale było to gdzieś opisane zaczyna bodajże od szyb. Być może z tego wynika to twoje wrażenie..?

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Czerwca 2021, 19:10:42 »
Mam ręcznie ustawione z typowo na nawiew z kratek. Dziś miałem na 20 stopni a tu leciało ciepłe, wylaczlem klimę i było chłodniej na samym nawiewie niż z nią. Niepokoi mnie to ciepłe powietrze.  Dobrze że zaraz przegląd na 30k to zglosze

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Czerwca 2021, 06:38:00 »
Mam ręcznie ustawione z typowo na nawiew z kratek. Dziś miałem na 20 stopni a tu leciało ciepłe, wylaczlem klimę i było chłodniej na samym nawiewie niż z nią. Niepokoi mnie to ciepłe powietrze.  Dobrze że zaraz przegląd na 30k to zglosze

Może Ci czynnik z klimy uciekł?

Offline phantom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Czerwca 2021, 13:15:10 »
Tak zareklamuj to

Offline kleks555

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Czerwca 2021, 14:05:22 »
U mnie też przestała klima chłodzić, wieje tylko ciepłe powietrze. Czy to możliwe, żeby po 1,5 roku użytkowania trzeba było nabijać klimatyzację? Samochód odebrany 2 stycznia 2020.
Corolla TS 1.8 Comfort +Style +Tech

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Czerwca 2021, 20:00:51 »
Czy to możliwe, żeby po 1,5 roku użytkowania trzeba było nabijać klimatyzację?

Niemożliwe. Ja, co prawda, mam Aurisa 1,6, ale minęło już 3,5 roku a klima działa tak, jak po wyjeździe z salonu bez żadnej ingerencji.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl