Autor Wątek: Tempomat 1.6 Valvematic  (Przeczytany 781 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline damianeqb

• Toyot Pełzający
  • **
Tempomat 1.6 Valvematic
« dnia: 11 Czerwca 2021, 00:03:54 »
Czy znacie kogoś z Trójmiasta lub okolic kto montuje tempomaty do AURISów?
Podobno w łatwy sposób można dołożyć tempomat?

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
Odp: Tempomat 1.6 Valvematic
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Czerwca 2021, 08:18:09 »
sam sobie zamontuj....
największa trudność to zdjęcie poduszki a potem to już 5 minut ;)
nie bawiłbym się w szukanie wiązki.. czy zadziała czy nie ;) to jest na tyle tanie, że kupujesz, montujesz, zanim złożysz sprawdzasz - działa = składasz, nie działa = wyjmujesz sprzedajesz ;)
na youtubie są filmiki jak zdjąć poduszkę ;) jednym to zajmuje 10 minut (trafienie w bolce i wciśnięcie ich, żeby wyskoczyły) a mnie to zajęło dwa dni, przy czym jednego dnia się męczyłem, żeby trafić, a drugiego dnia 5 minut i zeszło xd potem tylko wkładasz podpinasz pod gniazdo, dwie śrubki i gotowe ;)

SERIO szkoda tracić kasę, nawet jeśli ktoś skasuje za to tylko 100zł, ale za te 100zł możesz sobie kupić np. dedykowane dynamiczne kierunki w lusterkach xD

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Czerwca 2021, 19:17:52 »
sam sobie zamontuj....

Nie każdy potrafi, albo chce. Moim zdaniem, lepiej taką robotę oddać do fachowców, którzy to zrobią sprawnie i bez problemów, bo samemu, robiąc coś pierwszy raz, to można grzebać i grzebać i przy okazji coś uszkodzić, ułamać, naderwać. Ja bym tego nie robił "se" sam, mimo że mam w domu warsztat i wszelkie majsterkowanie nie jest mi obce.

SERIO szkoda tracić kasę

Oj, szkoda to tylko umrzeć, bo kasa jest po to, żeby ją wydawać i jak kogoś stać i nie ma węża w kieszeni to sobie idzie i płaci, a nie szarpie się z jakimiś bolcami. Żaden człowiek nie może wszystkiego robić "se" sam ;)
« Ostatnia zmiana: 11 Czerwca 2021, 19:19:57 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Czerwca 2021, 08:20:43 »
nigdy wcześniej przed tym nie zdejmowałem poduszki na kierownicy XD wystarczy mieć podstawowe zdolności manualne.. jeśli potrafisz w domu przykręcić... "cokolwiek" to tym bardziej nie ma się co bać ;) na youtubie mnóstwo filmów pokazujących jak się za to zabrać ;)
bez przesady nie róbmy z siebie pokolenia lebiod nic niepotrafiących ;) wystarczy tylko odrobina chęci

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl