Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 - oferty  (Przeczytany 1734 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rkarolek

• Toyot Leżący
  • *
Zakup nowej RAV4 - oferty
« dnia: 11 Czerwca 2021, 11:26:05 »
Witajcie
Na początku miał być nowa Qashqai (tak tak, nissan, nie plujcie i nie linczujcie :)), potem jak na złość szybko sprzedałem swój stary samochód i okazało się że w zasadzie tylko Toyota ma pasujące mi auta od ręki albo prawie od ręki.
Najpierw wybór padł na Selection FWD, potem po zebraniu różnych opinii (tu na forum też) stwierdziłem że to wydatek raz na x lat więc trzeba jedną skarpetę więcej otworzyć i brać AWD
Tyle że szybko to mogę mieć Selction +JBL za 172500 (czuje wewnętrzny opór przed wydaniem 6k na głośniki, aż takim melomanem nie jestem ;p)

ale do brzegu.... ostatecznie dziś dostałem ofertę na JBL BE AWD za 171500... (ew. w zanadrzu mam Excutiva AWD za 179k) jak w Waszej opinii wyglądają te ceny? (w obu kalkulacjach wliczony alarm cobra pro)

Myślicie że coś jeszcze da się utargować? (bon ambasadora już mam, zawsze to coś, będzie na koszty rejestracji i ... oblanie :D)

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Odp: Zakup nowej RAV4 - oferty
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Czerwca 2021, 12:29:11 »
Ja mam Selection 4x4 + Skyview + (opony zimowe za free) za 167 900 (umowa 5.9.20). Jeszcze byl wtedy bon na 1k pln za aplikacje MyToyota
Więc patrząc na Twój konfig za 172 500 z JBL - to jeszcze szklany dach i wychodzi cena gdybym ja chciał brac full opcje  .. wiec Cene widze, że dobrą ugrałem  :laugh:  ..tylko nie piszcie,że to przez rocznik, bo produkcja 08.20 to nie taka stara, a mam więcej modów zrobionych niż fabryka daje..
Szklany dach w mniej słoneczne dni poza miastem - superr  <taniec>

JBL nie chciałem i patrząc na to od 5 listopada 2020 - to była dobra decyzja <taniec>  ..bo wymieniłem ten.. tablet  :cool: na 10'' z Androidem (za 1,5k pln) i lepiej to wszystko gra na fabrycznych głośnikach, wiec 6k mam w kieszeni - bo i tak tablet wciąz tam stary - pisalem o tym tu na grupie w innym poście.

Też widełki podniosłem cenowe - ale tak jak mówisz - lepiej dołożyć, niż potem żałować. 
Ja nie mam na leasing, wiec nie tyram auta,bo chce go mieć na lata.

« Ostatnia zmiana: 11 Czerwca 2021, 12:32:47 wysłana przez crystian09 »

Offline rkarolek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Czerwca 2021, 13:08:44 »
dlatego tego selectiona z JBLem odrzuciłem, wolałbym już chyba te 7k dodać do executiva, ale Black Edition wychodzi taniej niż selection+JBL a poza głośnikami jeszcze kamera w lusterku i system detekcji przeszkód....
btw, jak wytargowałeś zimówki za free?? tez tak chce :)))
bon za aktywację MyT chyba nadal jest, mam zamiar wykorzystać go na zakup haka....

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Zakup nowej RAV4 - oferty
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Czerwca 2021, 13:44:09 »
..no ja pierwszy raz kupiłem salonowe ii o targowaniu nawet nie myślałem,ale jak zaczalem po grupach czytać, to poszedłem po bandzie i zakrecilem 3 salony
W 1 sie udalo takie coś ugrać

Co do Exe - to juz 10k wiecej, ai tylko jednolity kolor, a chcielismy biało-czarny.
Martwe pole aż tak mi nie potrzebne,tylna kamerka - rzadko patrze, bo przyzwyczajony do lusterek jestem..
Mojej żonie jedynie w słoneczne dni nie pasi ta ciepła 'skóra' na siedzisku, ale
przy wentylacji - to by mowila,ze jej w d* zimno

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Czerwca 2021, 16:53:13 »
Bierz exe, fotele z wentylacją - bajka. Spróbuj sam zobaczysz.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Tommmy.g

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Czerwca 2021, 17:30:18 »
Dokladnie jak pisze Kirsman, bierz Exe.
Mam i bardzo sobie chwale. Awd-i obowiazkowo
A szklany dach ? hmm, jak kogos wozisz z tyłu  :-)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Czerwca 2021, 17:59:18 »
Jak czytam, to chyba dobrą cenę zapłaciłem za auto, dodatkowo biorąc pod uwagę to co "dostałem" w cenie.

Offline rkarolek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Czerwca 2021, 19:04:52 »
@Kiełek a co kupiłeś kiedy i za ile, jeśli można wiedzieć?

swoją droga to już udało mi się troszkę utargować, rozmawiam z dwoma salonami, z jednego miałem Black Edition za 171850 z drugiego za 171400 z alarm w tej cenie, teraz już pierwszy dał ofertę na 171 + rabat na przeglądy.... jak jeszcze alarm będzie w tej cenie to chyba skończę targi, no chyba że pierwszy salon przebije ofertę :)

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Czerwca 2021, 19:54:45 »
..no ja pierwszy raz kupiłem salonowe ii o targowaniu nawet nie myślałem,ale jak zaczalem po grupach czytać, to poszedłem po bandzie i zakrecilem 3 salony
W 1 sie udalo takie coś ugrać

Co do Exe - to juz 10k wiecej, ai tylko jednolity kolor, a chcielismy biało-czarny.
Martwe pole aż tak mi nie potrzebne,tylna kamerka - rzadko patrze, bo przyzwyczajony do lusterek jestem..
Mojej żonie jedynie w słoneczne dni nie pasi ta ciepła 'skóra' na siedzisku, ale
przy wentylacji - to by mowila,ze jej w d* zimno

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witaj
Ja mam Exe. Kolor Tokio red, JBL, sky view napęd na cztery. Jak dla mnie szyber dach jest ok. Jest fajnie jasno i wizualnie jeszcze więcej miejsca. Kamerki 360° super sprawa (zmienisz zdanie jak pojeździsz) martwe pole też super, a jeszcze jak cofasz pokazuje strzałkami z której strony jedzie auto.
Tylko radio (moim zdaniem) słabe, nawet android-auto mnie nie przekonało więc zmieniłem na inne  :grin: i teraz jest super
Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl