Autor Wątek: Demontaż plastików klapy tylnej TLC 120  (Przeczytany 3015 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marek.muszak

• Prawie Toyot
Demontaż plastików klapy tylnej TLC 120
« dnia: 14 Czerwca 2021, 18:58:43 »
Jak się demontuje ten ogromny plastik na tylnej klapie bagażnika? Chcę poprowadzić tam przewód do kamery cofania.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Demontaż plastików klapy tylnej TLC 120
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Czerwca 2021, 20:17:50 »
Jak się demontuje ten ogromny plastik na tylnej klapie bagażnika? Chcę poprowadzić tam przewód do kamery cofania.

Muszę cię zmartwić bo ten czarny ogromny kawałek konstrukcji klapy to chyba jest element konstrukcyjny klapy i nie da się go zdemontować jedynie tapicerkę można zdemontować a śruby które tam widać można odkręcić i wtedy schodzi zewnętrzna część klapy pod szybą. Ostatnio chciałem to zdemontować ale nie dajemy rady jak odkręciłem w górnej części śruby od plastików to ten element ani drgnął czyli tak naprawdę to chyba szybą jest do tego elementu przyklejana a resztę elementów jest przykręca. Niech wypowie się ktoś kto robił juz bite w corolli HB i TS-y i mnie poprawi jeśli się mylę.

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Offline marek.muszak

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Czerwca 2021, 20:21:44 »
Mi właśnie chodzi o tą plastikową tapicerkę od środka. Zdemontowałem klamkę, zestaw kluczy, odkręciłem wkręt koło paska do trzymania trójkąta ostrzegawczego i utknąłem. Gdzieś czytałem że trzeba całość przesunąć w stronę zawiasów lub w górę ale ani drgnie. Może gdzieś są jeszcze wkręty?

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Czerwca 2021, 20:26:19 »
Mi właśnie chodzi o tą plastikową tapicerkę od środka. Zdemontowałem klamkę, zestaw kluczy, odkręciłem wkręt koło paska do trzymania trójkąta ostrzegawczego i utknąłem. Gdzieś czytałem że trzeba całość przesunąć w stronę zawiasów lub w górę ale ani drgnie. Może gdzieś są jeszcze wkręty?

Chyba mówimy o różnych autach bo ja na corolla e21. 2021 TS

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Offline marek.muszak

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Czerwca 2021, 20:31:24 »
Toyota Land Cruiser 120 :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl