Autor Wątek: AUX do Auris 2008  (Przeczytany 1662 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colinovsky

• Toyot Leżący
  • *
AUX do Auris 2008
« dnia: 23 Czerwca 2021, 09:17:14 »
Witam,

przeszukałem trochę forum i natknąłem się na informację o emulatorach zmieniarki do Auris I (wersja z 2008, nie posiada AUX ani nic z tych rzeczy). Pytanie brzmi, jaką możecie mi polecić, żeby instalacja była bezproblemowa oraz żeby jakość dźwięku była akceptowalna?

Ewentualnie czy znacie inne metody, żeby sobie samemu zrobić AUX w Aurisie? Nie mam tak naprawdę zbyt dużych wymagań, im tańszy sposób tym lepiej dla mnie.  :grin:

Znalazłem takie:
- https://allegro.pl/oferta/adapter-aux-zmieniarki-usb-toyota-avensis-corolla-9887381577 - tutaj opinie są raczej mieszane, sama aukcja wystawiona kilka razy, niestety brak Allegro Smart mnie nie przekonuje... Gdyby było Allegro Smart, to bym zaryzykował i najwyżej zwrócił, może ktoś z was miał styczność z takim urządzeniem?
- https://allegro.pl/oferta/emulator-zmieniarki-mp3-bluetooth-usb-aux-toyota-6706420392 - tutaj niby bluetooth, mikrofon i inne pierdoły, ktoś miał styczność z czymś takim?

Oczywiście opcji jest więcej, ale może nie będę tutaj wrzucał wszystkiego, mam nadzieję, że coś polecicie. Generalnie, im taniej tym lepiej, a jeśli już mam wydać więcej, to Bluetooth byłby również mile widziany.

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
Odp: AUX do Auris 2008
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Czerwca 2021, 13:02:31 »
Kojarzę dawno temu, że ponoć można wyciągnać aux na kablu, bodaj w polifcie jest w schowku usb. Głowy nie dam bo to było z 10 lat temu jak się tym interesowałem :)

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Czerwca 2021, 16:49:12 »
Zwykły emulator czy zmieniarka po kablu z radia. Od razu można USB podpiąć i też korzystać z muzyki na nim. Radio obsługuje zmianę piosenek wtedy również

Offline Colinovsky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Czerwca 2021, 11:04:44 »
Zwykły emulator czy zmieniarka po kablu z radia. Od razu można USB podpiąć i też korzystać z muzyki na nim. Radio obsługuje zmianę piosenek wtedy również

Super, możesz polecić jakiś konkretny model emulatora? Byłbym wdzięczny, bo nie wiem czym się sugerować.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Czerwca 2021, 11:27:38 »
Wszystkie są takie same. Ja kilka lat temu płaciłem chyba 130zl, podpięcie i wyciag
Niecie raradia godzina.

Offline Colinovsky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Czerwca 2021, 12:05:18 »
Wszystkie są takie same. Ja kilka lat temu płaciłem chyba 130zl, podpięcie i wyciag
Niecie raradia godzina.

W takim razie spróbuję z najtańszym za 80 zł, pojawiła się opcja Allegro Smart więc w razie czego zwrócę. Jak będę miał przetestowane to edytuję wiadomość, żeby zostało na przyszłość, może się komuś przyda. ;)

Offline Rolka

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Czerwca 2021, 17:47:52 »
Używałem takich zmieniarek z AUX i USB w Corolli E12. W moim wypadku mocno zakłócały radio FM i po podłączeniu radio pobierało bardzo duży prąd na postoju. Jakość dźwięku bez zastrzeżeń.

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Czerwca 2021, 23:23:58 »
ja też używałem z aliexpress w Corolli E12 usb/aux emulatora i bez problemów, zero zakłóceń ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl