Autor Wątek: Trzaski z głośników  (Przeczytany 1355 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
Trzaski z głośników
« dnia: 25 Czerwca 2021, 19:41:44 »
Witam.  Ostatnio pojawił się dziwny problem u mnie, mianowicie przy przekręcaniu kluczyka w stacyjce i włączaniu zapłonu słychać trzaski z głośników. Przy odpalaniu auta jeszcze bardziej "strzela" z głośników. Po odpaleniu i w czasie jazdy już nic się nie dzieje, radio normalnie się uruchamia i gra. Dodam że problem nie pojawia się często, może wpływ ma na to temperatura powietrza, wilgotność, nie wiem. Nieraz próbuję kilka razy włączać i wyłączać zapłon i nic nie słychać, a czasami już przy próbie pierwszego odpalenia auta danego dnia już są trzaski. Ale wystarczy że przejadę nim i po ponownym uruchomieniu już nic się nie dzieje. Nie jest to reguła.

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Trzaski z głośników
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Czerwca 2021, 11:10:06 »
Nikt nic?

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Maja 2022, 12:15:01 »
Teraz już praktycznie za każdym razem przy przekręcaniu kluczyka, czy to włączam, czy wyłączam zapłon, to słychać trzaski.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Maja 2022, 20:24:04 »
« Odpowiedź #2 dnia: Dzisiaj o 12:15:01 »

Cyt

To YI??
Mam podobny problem w Yarisie siostry pollifr 2003 SOL. ale dzieje sie to przewaznie po właczeniu swiateł , radio wycisza sie >> trzeba pokretlo na maxa zeby bylo cokolwie słychać, ponadto jest takie dziwne buczenie. Radio juz wymieniałem i jednak nie była to jego wina. Mysle ze cos od strony anteny dachowej. Ale nie mam czasu i mozliwosci podzialac w temacie.

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Maja 2022, 21:54:03 »
No właśnie taki sam jak Twoja siostra ma, polift 2004 SOL. To tylko przy przekręcaniu kluczykiem, przy załączaniu zapłonu i uruchamianiu silnika, albo i przy gaszeniu się pojawia. Czasami to naprawdę mocne trzaski z głośników się wydobywają. W czasie jazdy nic się nie dzieje, radyjko normalnie gra.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl