Autor Wątek: Cennik i wersje 2016  (Przeczytany 675 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Majkel_yaris

• Prawie Toyot
Cennik i wersje 2016
« dnia: 26 Czerwca 2021, 14:44:15 »
Hej,

szukam na ?Toyota Pewne Auto? Yaris z rocznika minimum 2016. Większość modeli to wersja Active. Szukałem cennika, żeby dokładnie sprawdzić wyposażenie i jedynie znalazłem zagraniczne, ze Słowacji i cennik europejski. W każdym jest podane, że najniższa wersja to Life, a później Active. Natomiast nie zgadza mi się to, bo na stronie Toyoty wszystkie auta w wersji Active są bez lamp przeciwmgielnych z przodu, a według cenników zagranicznych Active ma lampy.

Zatem rozbieżności może być więcej. Gdzie mogę znaleźć informację jakie jest standardowe wyposażenie wersji Active 2016? Tym bardziej, że według cennika z 2017 każda wersja ma już systemy wykrywania pieszych itp?

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret Przyłęki k/Bydgoszczy
Odp: Cennik i wersje 2016
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Czerwca 2021, 17:18:18 »
Witam,

Ja również niedawno polowałem na bogato wyposażonego hybrydowego Yarisa z podobnych roczników.
Zacząłem w lutym i wówczas na stronach Toyoty było ponad 3100 aut. Yaris kupiłem pod koniec maja i wówczas aut było już około 2500.Dziś jest ledwie ponad 2200. Wszystko schodzi niemal na pniu a auta mają zawrotne ceny.
Na zagraniczne auta nie patrz bo co rynek to inaczej nazwane i zupełnie inaczej wyposażone auta.
Tu możesz podejrzeć wersje z 2017r:
https://pdf.sites.toyota.pl/katalog_yaris_2017.pdf
« Ostatnia zmiana: 26 Czerwca 2021, 17:22:15 wysłana przez Maciej Loret »
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline Majkel_yaris

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Czerwca 2021, 18:00:19 »
Dzięki! Ten cennik z 2017 widziałem, ale on chyba mocno się różni od 2016. Tutaj już w wersji Life mamy:

- Układ wczesnego reagowania w razie ryzyka zderzenia (PCS)
- Układ ostrzegania o niezamierzonej zmianie pasa ruchu (LDA)
- Automatyczne światła drogowe(AHB)
- System wspomagający pokonywanie podjazdu(HAC)

Tymczasem modele 2016 w nawet wyższej wersji (Active) nie maja na stronie Toyoty wymienionych tych funkcji. Nie czarujmy się, to są konkretne dodatki jeszcze parę lat temu widziane w klasie wyższej, wiec gdyby były obecne w 2016 w standardzie to by to wypisali. Tymczasem wyższa wersja poza klimą i lusterkami elektrycznymi w sumie nie ma nic?

Offline Majkel_yaris

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Czerwca 2021, 18:08:20 »
Jeszcze tak patrzę, że w cenniku z 2017 w wersji Active  deska i radio wyglada zupełnie inaczej, niż w wersji Active z 2016. Pewnie wtedy Toyota zrobiła mini modyfikacje i dodała systemy bezpieczeństwa w standardzie, żeby więcej gwiazdek wyłapać w testach.

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret Przyłęki k/Bydgoszczy
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Czerwca 2021, 11:54:04 »
Dzięki! Ten cennik z 2017 widziałem, ale on chyba mocno się różni od 2016. Tutaj już w wersji Life mamy:

- Układ wczesnego reagowania w razie ryzyka zderzenia (PCS)
- Układ ostrzegania o niezamierzonej zmianie pasa ruchu (LDA)
- Automatyczne światła drogowe(AHB)
- System wspomagający pokonywanie podjazdu(HAC)

Ja mam auto zarejestrowane w Niemczech w listopadzie 2016 i mam to wszystko powyżej i sporo więcej (inteligentny kluczyk, czujnik zmierzchu i deszczu, elektr. szyby z tyłu, podgrzewane fotele z przodu, elektrochromatyczne luterko wsteczne) ale mam inną wersję (brak odpowiednika w Polsce).

EDIT. Tak w 2017 był lifting ale na różnych rynkach auta mogły być wprowadzona w różnych miesiącach.
« Ostatnia zmiana: 28 Czerwca 2021, 12:12:22 wysłana przez Maciej Loret »
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl