Autor Wątek: Głośniejsza praca silnika przy cofaniu pod gore  (Przeczytany 1500 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
Głośniejsza praca silnika przy cofaniu pod gore
« dnia: 26 Czerwca 2021, 22:08:28 »
Cześć

Zauważyliście moze ze auto jak cofa to silnik gosniej pracuje? Oleju jest 100% , pozatym auto nie wykazuje dziwnych objawow przy innych manewrach. Ale wlasnie cofając pod gore auto lapie dziwne wibro i silnik spalinowy głośniej chodzi. Na elektryku jak cofa wszystko cicho jak zawsze. Oczywiście auto ma gwarancję, ale moze to przez to ze jest cieplo? 

KubaCamry

• Gość
Odp: Głośniejsza praca silnika przy cofaniu pod gore
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Czerwca 2021, 23:04:18 »
Auto cofa tylko na napędzie elektrycznym. Jak poziom naładowania baterii jest niski to silnik spalinowy włącza się żeby ją podładować.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Czerwca 2021, 23:39:54 »
Gdzieś w innym modelu pisali tu na forum że przy ekstremalnych upałach auto nie cofa (do tyłu ) i trzeba włączyć klimatyzację żeby bateria trochę ochłonęła

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Czerwca 2021, 05:43:10 »
Zasłyszane głupoty powtarzasz.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Czerwca 2021, 08:10:52 »
Zasłyszane głupoty powtarzasz.
Nie twierdzę że to jest prawda ale nie kłamie i nie wymyśliłem sobie tego. Jak na złość nie mogę znaleźć tego wątku (jest gdzieś na tym wątku)

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Czerwca 2021, 10:10:13 »
Ale skoro tego sam nie doświadczyłeś to powstrzymaj się przed szerzeniem takich rewelacji. Wielokrotnie cofałem Aurisem (HSD 3 generacji) z przegrzaną baterią i nigdy nie było problemu takiego, ze auto nagle się zatrzymało. Uruchamiał się spalinowy silnik aby dostarczyć energii i tyle.

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Czerwca 2021, 22:14:46 »
Poprostu jest tak ze trzeba glebiej niz zawsze a nacisnąć gaz zeby wjechał na podjazd tylem. Wrażenie jest takie ze ciężej mu sie wjeżdża. Glebiej niz w analogicznej sytuacji na silniku spalinowym tyle ze w okresie wiosennym np.
Pomyslalem ze moze malo oleju w  skrzyni ale na samy elektryku wjeżdża idealnie.
Wiec jedynie chyba nie radzi sobie z klima, z bateria i jeszcze trzeba mu jechać tylem pod gore.
Dalej twierdze ze auto jest super i nie widze nic innego w tej cenie co moglo by mu dorównać. Mówiąc o cenie mam na myśli tez koszty eksploatacji.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl