Pozwole sobie sie wtrącic. Otoż taki komputer w samochodzie (nawet Carince) nie jest takim matrixem. Czesto mi sie zdarza jeździc z działającym laptopem obok (przeważnie jak szukam jakiejś ulicy ;-). Ostatnio testuje także palmtopa z GPSem (może w przyszłości z programem diagnostycznym?). Z tego punktu widzenia podłączenie złącza diagnostycznego nie byłoby zbytnią fanaberią (chociażby na jakieś jazdy testowe, na postoju też można sie troche dowiedziec). Programiki freeware można znaleźc przez google'a (ponieważ nie testowałem ich jeszcze to nie bede polecał). Jeżeli ktoś ma doświadczenia w tym temacie prosze o podzielenie sie nimi. Szczegolnie, jaki typ złącza jest w Carinie (powinno to byc na jakiejś naklejce chyba?), gdzie najlepiej kupic przejściowke do seriala, jakie programiki są najbardziej czytelne, czy może ma ktoś jakieś sety (definicje parametrow) do Cariny dla tych programikow.
pzdr djm
P.S. Zanim zrobicie jakiekolwiek zmiany (czy to w komputerze samochodu, czy gazu) zrobcie kopie zapasową ustawien!!! Chociażby na kartce papieru. Wiem coś o tym ;-)