Autor Wątek: Toyota Online / e-store / e-sklep  (Przeczytany 3457 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline palnik

• Toyot Leżący
  • *
Toyota Online / e-store / e-sklep
« dnia: 30 Czerwca 2021, 15:13:54 »
Czołem!

Mam pytanie odnośnie e-store: jak tam cokolwiek kupić? Po włączeniu aplikacji w samochodzie wywala mi komunikat, że nie może się połączyć. Muszę coś dokupić albo dodatkowo zrobić? Swoje konto (my.toyota.eu) już dodałem. Wybaczcie być może lamerskie pytanie, ale pierwszy raz mam samochód z takimi ficzerami, a chciałbym móc sobie chociażby mapy aktualizować (teoretycznie mam jeszcze rok darmowych aktualizacji).

Jestem oczywiście połączony z Wi-Fi udostępniane z telefonu. Tu też mały zgrzyt, bo auto samo się nie połączy, tylko trzeba mu zawsze pomagać...

PS. mapy również nie potrafią ściągnąć informacji o ruchu ulicznym

auto: Camry 2019 Executive + VIP
tel: iPhone 11
« Ostatnia zmiana: 30 Czerwca 2021, 15:15:51 wysłana przez palnik »

Offline apnk

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota Online / e-store / e-sklep
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Czerwca 2021, 15:15:43 »
Przez aplikację w samochodzie nie zaktualizujesz. Wszystkie apki które są masz zainstalowane więc nic ciekawego tam nie ma.
Żeby zaktualizować mapy musisz je kupić przez e-store na toyota.pl, wgrać na pendrive i zainstalować przez usb pod nawigacją.

Offline palnik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Czerwca 2021, 15:16:39 »
Przez aplikację w samochodzie nie zaktualizujesz. Wszystkie apki które są masz zainstalowane więc nic ciekawego tam nie ma.
No właśnie nic tam nie ma, w aplikacjach u mnie widnieje tylko e-Store, a chciałem szklankę wody (jak w Initial D :grin:).
« Ostatnia zmiana: 30 Czerwca 2021, 15:18:38 wysłana przez palnik »

Offline apnk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Czerwca 2021, 15:19:48 »
To ja bym im to zgłosił, u mnie wygląda to tak (mam jeszcze dwa lata aktualizacji map).
https://imgur.com/OaLZEnc

Wiem, że niektóre osoby zgłaszały jakieś problemy ze sklepem na MacBookach albo na Safari (nie pamiętam) i zmiana systemu/przeglądarki pomagała (chociaż mi na macu działa).

Offline palnik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Czerwca 2021, 15:22:54 »
Tutaj widzę aplikacje. W samochodzie mam tylko e-Store, który nie potrafi połączyć się pomimo aktywnego połączenia z Internetem.

Offline apnk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Czerwca 2021, 19:02:41 »
I tak ma być. Wszystkie aplikacje masz zainstalowane (gdzieś tam na toyota.pl się da zobaczyć które).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl