Autor Wątek: Wideorejestrator + smartbox  (Przeczytany 6429 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
Odp: Wideorejestrator + smartbox
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Września 2021, 10:11:55 »
Słyszałem o tym, w USA jest ten problem tak poważny, że prawie każdy miał akcje z akumulatorem i wozi powerpacka do rozruchu. W Europie są to rzadkie przypadki, wątpię, by to było to.
U mnie udupił się aku i trochę zrobiłem to na własne życzenie. Może jeszcze problem jest z tym taki, że T nie doładowuje tego aku do pełna.

Jak ręcznie, z zasilacza doładowałem przez kilka godzin akumulator napięciem coś kolo 14,5-14,7 V to kamera chodziła cały następny dzień, a podejrzewam, że T reguluje prąd i przy 14,4 i wyżej mocno go ogranicza przez co nie idzie doładować aku na fulla (takiego dobitego). Ja ładowałem w niego cały czas jeszcze ze 2-3 A przy tym napięciu i to pewnie go trochę zregenerowało.

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Września 2021, 14:46:08 »
Mam pytanie, jaki wideorejestrator polecacie aby jak najmniej miejsca zajmował na przedniej szybie / byl schowany za lusterkiem ? Możecie zamieścić jakieś zdjęcia jak wyglada taki rejestrator na szybie. Chce uniknąć wydatku ~ 1k PLN i potem mówić co za wielki g**** kupiłem.
Dzięki z góry, pozdrawiam

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Września 2021, 08:26:56 »
Montujesz go na prawo od lusterka i w ogóle go nie widzisz, nie przeszkadza kierowcy. Wtedy wybór masz dużo szerszy. Sam mam mikavi PQ4, jestem zadowolony, gorzej z zadowoleniem z zajechanego aku toyoty, który nie pozwala mi na parkingu nagrywać.

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Września 2021, 20:19:39 »
Właśnie nad takim PQ4 się zastanawiam, jest mały i ma fajny obiektyw…..i jest przyklejany na taśmę 2-u stronna a nie na przyssawkę. Nie chce trybu parkingowego, chce go podłączyć tylko pod gniazdo zapalniczki. Zastanawiam się jeszcze nad Mio MiVue826…..ale on jest trochę większy.
Długość przewodów w PQ4 jest wystarczająca ?

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Września 2021, 09:43:50 »
Nie używam oryginalnego przewodu zasilającego, bo mam smartboxa (chyba o mio), przewodu jest pod dostatkiem, do kamery tylnej bez problemu prawą stroną puściłem i przez przepust gumowy z wazelinka przeszedł przewód, a sam zasilający do front kamery spiąłem i schowałęm przy lewym kolanie za panelem (też zasilanie z tego miejsca brałem.

Licz się z tym, że po montażu kamery zasięg pilota od otw/zamykania drzwi spada (znacznie).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl