Autor Wątek: Corolla E16 - problem z odpaleniem samochodu  (Przeczytany 1592 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pallo7

• Prawie Toyot
Corolla E16 - problem z odpaleniem samochodu
« dnia: 06 Lipca 2021, 20:34:30 »
Witam, mniej więcej co 1,5 miesiąca mam problem z odpaleniem samochodu. Po dojechaniu samochodem na miejsce (bez względu na długość trasy) gaszę silnik i po powrocie do samochodu, po otworzeniu drzwi włączają się samoczynnie światła awaryjne, których nie mogę wyłączyć (migają tak 3-5 minut). Po przekręceniu kluczyka w stacyjce, silnik kręci, ale samochód nie odpala - dodatkowo przez 1 sekundę albo 2 sekundy raz pojawił się komunikat "niskie ciśnienie oleju silnikowego" a drugi raz "sprawdź system ładowania". Po zdjęciu i ponownym założeniu klem na akumulator, silnik odpala, przy czym po upływie 1,5 miesiąca problem powraca. Poziom oleju jest prawidłowy, a dodatkowo mechanik sprawdził akumulator i powiedział, że jest ok. Samochód był podpięty do komputera ale nie wykrywa on żadnych błędów. Co może być przyczyną problemów z odpaleniem samochodu?

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
Odp: Corolla E16 - problem z odpaleniem samochodu
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Lipca 2021, 21:31:22 »
Może bateria w pilocie za słaba ?

Offline pallo7

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Lipca 2021, 15:25:59 »
Może bateria w pilocie za słaba ?
Wydaje mi się, że raczej nie to jest powodem, ponieważ pilot normalnie działa i to z dużych odległości oraz nie pojawiał się żaden komunikat świadczący o konieczności wymiany baterii.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Lipca 2021, 15:47:05 »
Alarm immobiliser?

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl