Autor Wątek: RAV 4 mirrorlink - blokada po ruszeniu  (Przeczytany 5610 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomek2402

• Początkujący
RAV 4 mirrorlink - blokada po ruszeniu
« dnia: 08 Lipca 2021, 05:38:35 »
Witam,
czy w radiu montowanym fabrycznie w RAV4 z roku 2021 (bez nawigacji) istnieje możliwość obejścia blokady wyświetlania ekranu w trakcie jazdy. Być może źle szukałem ale udało mi się w sieci znaleźć takie instrukcje tylko da Renault.
Pozdrawiam

Offline Patryk1980

• Prawie Toyot
Odp: RAV 4 mirrorlink - blokada po ruszeniu
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Lipca 2021, 08:58:56 »
Szukam do chr i też lipa na ten moment :(

Offline artstand

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Sierpnia 2021, 20:28:58 »
Cześć
Czy mógłbyś napisać jak udało Ci się podłączyć tel przez miracast. Jaki masz android a może zrobiłeś to na iphonie?
Witam,
czy w radiu montowanym fabrycznie w RAV4 z roku 2021 (bez nawigacji) istnieje możliwość obejścia blokady wyświetlania ekranu w trakcie jazdy. Być może źle szukałem ale udało mi się w sieci znaleźć takie instrukcje tylko da Renault.
Pozdrawiam

Offline robaczkiewicz

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Grudnia 2021, 20:14:10 »
Witam!
Posiadam Raavk"ę nową generację z 2019 r. Zainteresowałem się tematem aktualizacji oprogramowania radia .... ostatnio na podstawie starszych postów ściągnąłem plik 17TDT1EU-CA32 iiiii nic z tego. Wielu z Was tą aktualizację zainstalowało .... u mnie nic. Pen jest na FAT32 a system go nie widzi. Stary soft to 17TDT1EU-CA01. Czy samochód może mieć jakąś blokadę systemową założoną przez deelera....

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Grudnia 2021, 10:18:41 »
Mirrorlink to dość stary standard, obecnie nie wspierany w wielu nowych telefonach (np. w Samsungach ostatnie modele to S7, S8).
Może zamiast tego użyj AndroidAuto.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Grudnia 2021, 10:23:05 »
Mirrorlink to dość stary standard, obecnie nie wspierany w wielu nowych telefonach (np. w Samsungach ostatnie modele to S7, S8).
Może zamiast tego użyj AndroidAuto.
Koledze bardziej chodzi o soft oprogramowania, tylko tu się podpiął. Odpowiedziałem mu na jego identyczne  pytanie w innym dziale.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Grudnia 2021, 10:44:08 »
Rozumiem.
Ale ja nie odpowiadałem koledze Robaczkiewiczowi lecz w temacie wątku - chyba nie ma co walczyć z mirrorlinkiem bo to dość stara technologia i wspierana w niewielu nowych telefonach.
Na temat mirrorlinku jest też osobny, całkiem duży, wątek w sekcji RAV4 - tam chyba jest wszystko na ten temat napisane.

Offline agajaca1

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Stycznia 2022, 16:45:55 »
Czesc
Czy nadal interesuje cie odblokowanie video oodczas jazdy. Na yt jest filmik Koval off wystarczy wypiac dwa kable z kostek z tylu radia. Po filmem w jednym z opisow jest to ladnie opiane

Offline sebmon

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Maja 2022, 21:56:21 »
Witam ja szukałem już chyba wszędzie i nic.... Chciałbym odblokować YT na fabrycznym radiu w RaV 4 z 2021 nowej generacji tak żeby można było wyświetlać teledyski w czasie jazdy może być nawet przez androit auto ... Czy ktoś potrafi włączyć ty na wyświetlaczu swojego radia ???a może znacie kogoś kto potrafi to zrobić z woj śląskiego ?????? Proszę o pomoc

Offline malpanamaxa

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Kwietnia 2025, 05:08:32 »
Jeśli ktoś nadal chce rozblokować video w czasie jazdy to mogę pomóc.
Działa z usb oraz miracast.

Dla użytkowników android w wersji max 13 mogę uruchomic youtube na android auto.

Jak coś to piszcie na priv. Pozdrawiam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl