Autor Wątek: Toyota 1.8 Hybrid - ekonomia jazdy w trybie EV  (Przeczytany 1541 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mimax

• Toyot Leżący
  • *
Toyota 1.8 Hybrid - ekonomia jazdy w trybie EV
« dnia: 08 Lipca 2021, 22:26:46 »
Hej,
zastanawia mnie, czy gdzieś jest dostępny wykres, gdzie na osi poziomej odłożona była by prędkość auta (wersja 2020 potrafi bez silnika spalinowego jechać prawie stówą), a na osi pionowej coś w stylu amperogodzin /100km.
Ciekawe, czy taka krzywa będzie miała gdzieś minimum, tzn, przy jakiej prędkości toyota przejedzie najdalej.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
Odp: Toyota 1.8 Hybrid - ekonomia jazdy w trybie EV
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Lipca 2021, 22:36:05 »
Jak zaczniesz jeździć to żadne wykresy nie będą ci potrzebne .Sam zobaczysz ile możesz przejechać i z jaką prędkością

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Lipca 2021, 23:37:59 »
Hej,
zastanawia mnie, czy gdzieś jest dostępny wykres, gdzie na osi poziomej odłożona była by prędkość auta (wersja 2020 potrafi bez silnika spalinowego jechać prawie stówą), a na osi pionowej coś w stylu amperogodzin /100km.
Ciekawe, czy taka krzywa będzie miała gdzieś minimum, tzn, przy jakiej prędkości toyota przejedzie najdalej.
Aplikacja Hybrid Assistant.
Będziesz do niej potrzebował interfejsu OBD kompatybilnego z Toyotą nowej generacji, zalecany i jeden z niewielu działajacych to OBDLink LX/MX

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Lipca 2021, 12:24:17 »
Hej,
120 km/h jest w stanie jechać bez użycia silnika spalinowego.

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline phantom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Lipca 2021, 13:11:53 »
kiedyś najniższe spalanie jakie uzyskałem kiedykolwiek (3Litry z małym kawałkiem) było na wolnej jednostajnej trasie z prędkością ~40 - 50km/h na Mazurach bez hamowań i zbytnich zmian prędkości. Auto wtedy co jakiś czas załączało silnik spalinowy po czym go wyłączało i jechałem na elektrycznym

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl