Autor Wątek: Wideorejestrator przód, tył, tryb parkingowy - jaki polecacie?  (Przeczytany 2819 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ElPartizante

• Toyot Leżący
  • *
Witam ponownie,
Jako, że hak i bagażnik mam już ogarnięty (opisałem koszty i modele w oddzielnym wątku) teraz przyszedł czas wymianę kamerki :)

Oczywiście chcę dobre, przód i tył, tryb parkingowy (który nie rozładuje mi akumulatora w hybrydzie).

Wstępnie znalazłem takie dwie:

Mio J85 - cena za komplet 1180 zł (https://allegro.pl/oferta/mio-mivue-j85-a30-power-box-kamera-samochodowa-10857947011)

MiVue 798 cena za komplet 1399 zł (https://allegro.pl/oferta/mio-mivue-798-dual-starvis-smartbox-iii-128gb-pro-10735980634)

Ceny w Aso parę stówek wyższe + montaż 600 zł (chociaż po przygodach z hakiem to sam już nie wiem bo i tak będzie mi to montował dobry elektryk - 100 zł/h).

A może macie coś innego fajnego?

Offline Ralph_S

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Wideorejestrator przód, tył, tryb parkingowy - jaki polecacie?
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Lipca 2021, 16:27:43 »
Ja używam BlackVue DR750-2CH LTE z Power Magic Pro i jestem zadowolony.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Offline Tonnerre

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lipca 2021, 10:50:06 »
Ja używam Viomo A-129 - występuje w wersji dual (kamera na przód i tył) oraz ma przyzwoity tryb parkingowy. Jakość obrazu jest naprawdę dobra.
Zastanawiam się tylko nad instalacją powerbanka do kamerki bo jednak akumulator przy dłuższym postoju może zostać rozładowany przy podłączeniu na stałe do zasilania.

Offline ElPartizante

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Lipca 2021, 12:35:25 »
bo jednak akumulator przy dłuższym postoju może zostać rozładowany przy podłączeniu na stałe do zasilania.

Z tego co już zdążyłem zgłębić temat to (przynajmniej niektóre) kamery mają system zabezpieczający przed całkowitym rozładowaniem akumulatora - po prostu działają do pewnego progu rozładowania, później się wyłączają. Dodatkowo ten próg można zmienić w opcjach kamery - tak, aby był bezpieczny nawet dla CHRów w hybrydzie ;)... Tak słyszałem...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl