Autor Wątek: Auris II - jak ustawić Informacje podróżne na małym wyświetlaczu LCD  (Przeczytany 1477 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agevtoy

• Toyot Leżący
  • *
Cześć, prosiłbym o pomoc jak ustawić Informacje podróżne na małym wyświetlaczu LCD. W ustawienia oczywiście potrafię wejść ale:
1. Nie potrafię ustawić chwilowego zużycia paliwa, choć instrukcja mówi o takiej możliwości (str 110 lub 11 w zależności od wersji instrukcji)
2. Nie potrafię ustawić aby dana pokazywała się jako wskaźnik - tylko mogę jako liczba.

I na koniec pytanie - wie ktoś czemu ostatni ekran z tego zestawu (Informacje podróżne) jest pusty? Na czwartym są pokazane przepływy energii, na piątym prędkość, a szósty jest pusty...

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Auris II - jak ustawić Informacje podróżne na małym wyświetlaczu LCD
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lipca 2021, 10:45:50 »
Już były tematy o tym jak to zrobić i gdzie szukać nawet sam kilka lat temu tego szukałem

Offline Zibi_z

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lipca 2021, 08:22:39 »
I na koniec pytanie - wie ktoś czemu ostatni ekran z tego zestawu (Informacje podróżne) jest pusty? Na czwartym są pokazane przepływy energii, na piątym prędkość, a szósty jest pusty...

Nie wiem w jakiej kolejności liczysz  :)

Ale obstawiam że ten pusty - to ekran nawigacji, wyświetla uproszczone wskazówki (strzałka i odległość do manewru) teraz już dokładnie nie sprawdzę, wymontowałem oryginalne radio z nawigacją i mam stacje multimedialną z Androidem i on tego nie podaje po CAN-BUS, lub dane z systemu audio (też w zależności od wersji może nie wyświetlać).
Na 108 stronie tej instrukcji powinieneś mieć spis możliwych ekranów głównych (tych pomiędzy którymi przemieszczamy się "<>" na kierownicy) - bo informacje podróżne to są na "jednym ekranie" i tam działają strzałki "góra/dół" z kierownicy, gdzie można konfigurować na trzech stronach info podróżne (spalanie, dystans, zasięg itd.)

Tak przynajmniej jest u mnie - Auris II 2017 HSD - wersja wyposażenia - jakaś wyższa  :cool:
Auris II HSD<-Auris I 1.6<-Nissan Almera<-Fiat TIPO

Offline agevtoy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lipca 2021, 08:27:19 »
Już były tematy o tym jak to zrobić i gdzie szukać nawet sam kilka lat temu tego szukałem
nie znalazłem tego na forum :(

Nie wiem w jakiej kolejności liczysz  :)
No od góry :)

Ale obstawiam że ten pusty - to ekran nawigacji, wyświetla uproszczone wskazówki (strzałka i odległość do manewru)
ok - sprawdzę to

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl