Autor Wątek: Corolla e11 4zz-fe wypadanie zapłonu, brak kompresji, Sprzedam/Co robić?  (Przeczytany 1313 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline CDkross

• Początkujący
Cześć, piszę tutaj związku z przykrą sytuacją jaka mnie spotkała, a jest nią wypadanie zapłonu na cylindrze numer 3,
myślałem że to cewka, ale niestety iskra jest, tak samo jak paliwo, więc wszystko wskazuje na brak kompresji.
Jutro będę sprawdzał kompresję żeby dowiedzieć się czy to góra czy dół. Sam szczerze nie wiem co mam z tym fantem zrobić,
w Corollce zrobiłem już sporo rzeczy co wiązało się z wydaniem sporej sumki i nie wiem czy chce więcej w nią wpakować.

Oponki nexen n blue hd plus 175/65/14(jak nowe, w poprzednim sezonie 2 miesiące pojeździłem) + zimówki na zwykłej stalówce przód nexeny Winguard SnowG 175/65/14 przód (roczne opony) i na tyle jakieś nawet nie pamiętam jakie, na sezon jeszcze czy tam może nawet 2
Toyota corolla e11 1.4 vvti 4zz-fe rocznik 2000 więc polift
Lista zrobionych rzeczy
Styczeń 2020 :
- przewody hamulcowe przód + tył, nowa linka ręcznego
-tarcze(brembo)+ kocki (oem)
-bębny + okładziny i jakieś tam reszta gratów od nich
Ogólnie hamulce kompletnie zrobione z ręcznym
Styczeń/luty 2020:
Cały nowy wydech od kolektora + kat euro 3
Marzec 2020:?
Gaz stag 2020 marzec 5 lat gwarancji (4 lata zostały)
Lipiec 2020:
-nowa uszczelka przepustnicy
-Prawe tylnie nadkole było robione u blacharzy bo ruda podeszła, okazało się że ktoś już tam grzebał ale zrobił to na odwal się więc mały parch okazał się malowaniem całej ćwiartki i listewka pod klapą bagażnika
-Położone okablowanie 20mm2 na zasilania wznacniaczy
-Przy takim poborze mocy żeby wyrównać napięcie pomiędzy wzmacniaczem a akumulatorem jest kondensator dietz f1
-Położenie okablowania 4mm2 na głośniki przód+tył
-Głośniki alpine spg-17c2 przód i alpine spg-10c2 tył
-Podpięte do wzmacniacza JBL CS 60.4
-Subwoofer JBL CS1204B podpięty do wzmacniacza magnat 500w (150w rms, subwoofer jest 275w w rms więc zawsze można mocnejszy dokupić)
Październik 2020:
-Wymiana amortyzatorów przód + tył (kayaba)+ poduszki z przodu
-Gumy + łączniki stabilizatora przód + tył
Luty 2021:
-uszczelka pod pokrywą zaworów
Kompletne sprzęgło luk

Nw co robić dlatego pytanie co wy byście zrobili :/ Napisałem to wszystko jakby ktoś chciał odkupić miałby luźny silnik i chęci do wymiany to chętnie odsprzedam jak się jakoś dogadamy
 :czerwona:

Offline mdo

• Toyot Pełzający
  • **
Jak chcesz ten samochód zachować i ma w miarę zdrową blachę, to zdiagnozuj dobrze silnik. W skrajnym przypadku może wystarczy zalanie cylindra płukaną - sporo jest teraz tych eksperymentów na yt - poszukaj. Jeśli do rozważenia masz wymianę silnika na używany. Za samochód w tym stanie jak teraz dużo nie weźmiesz.
Auris HSD TS '15
Corolla E11 EFE, LBK '97
było: IS300 2JZ | Corolla E11 EFE, SDN '97 | Corolla E11 EFE, WGN '98 | Corolla E9 AFE, LBK '91, gaz

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
W jednej Corsie na gazie z tym wypadaniem zapłonu na cylindrach to mi pomagało:

1. wyłączenie gazu i pojeżdżenie dłużej pół miesiąca na samej benzynie,

2. raz wymiana cewki na nową ( wypadały tylko na gazie),

3. demontaż głowicy i czyszczenie pod ciśnieniem zaworów benzynowych bo się zapiekały (pomogło na pół roku),

4. wymiana świec z przewodami,

5. wymiana głowicy z zaworami na nowszą nie chodzoną na gazie (pomogło do nadal - parę lat)

Pozdrawiam :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl