Autor Wątek: Corolla TS GR Sport 2.0 Hyb, piszczący dzwięk przy cofaniu i niskich prędosciach  (Przeczytany 1813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline McNilius

• Prawie Toyot
Mam pytanie czy w sytuacji kiedy jedziecie na wstecznym lub wolno do przodu na napędzie elektrycznym występuje u Was piszczący metaliczny dźwięk (jak rozklekotane łożysko z elementami świszczenia) mniej więcej z okolic lewego przedniego koła. W ASO powiedziano że to specjalny sygnał dodawany do elektryków, ale wpadłem w pewną obsesję i jak tylko widzę jakąś toyotę hyb, to biegnę słuchać czy coś takiego występuje, i jeszcze w żadnej tego nie słyszałem. Fakt przy prędkościach miejskich i drogowych to coś znika.

Dodatkowo, żeby nie zaczynać nowego postu  zapytam o włączanie trybu EV, jeżdżę moją toyotą od 7 miesięcy i może ze dwa razy udało mi się wypróbować ten tryb zawsze mi wyskakuje komunikat tryb nie dostępny lub za niski stan baterii nawet jak jest ponad połowa bat.

Proszę o jakieś info zwłaszcza pierwsza sprawa doprowadza mnie do szaleństwa i w trosce o pracowników ASO wolę podpytać bo tracę cierpliwość.

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
Wszystkie elektryki i hybrydy od chyba 21 roku są obowiązkowo wyposażone w brzęczyk, ostrzegający pieszych. Działa do 25 km/h. Odgłos to właśnie takie metaliczne "tarcie".
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline McNilius

• Prawie Toyot
To by nawet pasowało bo to końcówka grudnia 2020, ale czy jest możliwość wyłączenia tego świństwa, bo już niosę sie z zamiarem sprzedaży nowego auta,  tak mnie to drażni

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS II HSD+Ya
Głośniej radio i po problemie :song:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl