Autor Wątek: Android Auto - Aplikacje  (Przeczytany 28176 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
Odp: Android Auto - Aplikacje
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Sierpnia 2022, 10:47:29 »
Mapy Google zdecydowanie planuje lepsza drogę.
I to jest clou nawigacji. Co z tego, że ładnie wygląda, jak wyznacza kiepskie trasy? Ja już od lat nie używam niczego poza googlem i ewentualnie yanosikiem na trasach w wiadomych celach (z tym , że nawigacja włączona z google, a Yanosik tylko powiadomienia)

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Sierpnia 2022, 10:50:29 »
Sygicowi dał bym jeszcze szansę...

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Sierpnia 2022, 10:51:15 »
nawigacja włączona z google, a Yanosik tylko powiadomienia)
Tu właśnie minus dla AA. Na telefonie jest ikona pływająca Yanosika na tle Google Maps i widzisz, gdzie jest zdarzenie(kierunek, odległość) i możesz potwierdzić lub zaprzeczyć. A w AA tylko dźwięk w tle. Podaje, że kontrola za 1000m, ale wcale nie na twojej trasie.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Sierpnia 2022, 11:05:16 »
NaviExpert, jeszcze muszą dorobić kilka funkcji i niedoróbek, ale nie jest źle.

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Sierpnia 2022, 11:07:37 »
Ja też korzystam z naviexpert. Beta czasami działa dziwnie, ale mimo wszystko chyba wciąż najlepsza, choć mam wrażenie, że radzi sobie trochę gorzej z wyznaczaniem trasy, aktualizowaniem jej i wyznaczeniem tras alternatywnych niż apka na telefonie, ale może to tylko wrażenie.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Sierpnia 2022, 12:10:12 »
Ja jestem zdecydowanym fanem wazea

Offline bilans

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 08 Sierpnia 2022, 12:23:28 »
czy macie problem z głośnością komunikatów z Yanosika tz , gra sobie muza z spotify ,  w tle włączony yanosik  , muzyka głośność ustawiana "komfortowo"
a komunikaty z yanosika bardzo ciche oczywiście po podgłośnieniu muzyki komunikaty yanosika są głośniej tylko myśli nie słychać i rozmawiać nie idzie ..
w aplikacji yanosik głośność jest zrobiona na maxa  czy gdzieś można coś z tym zrobić ??

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 08 Sierpnia 2022, 12:51:26 »
Ja jestem zdecydowanym fanem wazea
Nie prowadzi Cię po polnych a do domu jedziesz okrężną drogą?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #23 dnia: 08 Sierpnia 2022, 13:00:28 »
Nie mialem nigdy z tym problemu. Dodatkowo swietnie sie integruje z dzwiekiem z radia lub spotify na carplay.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Sierpnia 2022, 13:14:38 »
czy macie problem z głośnością komunikatów z Yanosika tz , gra sobie muza z spotify ,  w tle włączony yanosik  , muzyka głośność ustawiana "komfortowo"
a komunikaty z yanosika bardzo ciche oczywiście po podgłośnieniu muzyki komunikaty yanosika są głośniej tylko myśli nie słychać i rozmawiać nie idzie ..
w aplikacji yanosik głośność jest zrobiona na maxa  czy gdzieś można coś z tym zrobić ??
Zmień kanał dźwięku w ustawieniach Yanosika na "media". Ja jeżdżę na AA z yanosikiem i korzystam z tej nawigacji. Mapy mają z OpenStreetMap, więc aktualne. Co do trasy, to jakoś żadnych "baboli" na S7 nie zauważyłem, chociaż trudno tutaj o skomplikowane manewry.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 08 Sierpnia 2022, 14:18:17 »
To podobne pytanie tylko odwrotne o dźwięk w naviexpert. Tu znowu jest za głośno. Tzn. jak Spotify jest na odpowiednią głośność, to dźwięk z naviexpert zdecydownanie za głośno, a w opcjach aplikacji nie widzę ustawień do tego. Ogólnie jak się słucha muzyki ze Spotify to sterowanie głośnością nawigacji działa, ale zawsze jest ona głośniejsza niż Spotify, a przy włączonym radiu w ogóle nie da się sterować głośnością nawigacji. Więc gdyby słuchać tylko radia to można ustawić odpowiednią głośność na Spotify i przełączyć się na radio, ale... no nie tędy droga

Offline bilans

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 08 Sierpnia 2022, 14:27:28 »
Zmień kanał dźwięku w ustawieniach Yanosika na "media". Ja jeżdżę na AA z yanosikiem i korzystam z tej nawigacji. Mapy mają z OpenStreetMap, więc aktualne. Co do trasy, to jakoś żadnych "baboli" na S7 nie zauważyłem, chociaż trudno tutaj o skomplikowane manewry.

jest na "media"

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #27 dnia: 08 Sierpnia 2022, 14:53:50 »
Ja nie wiem,  żadnych problemów z dźwiękiem nie mam przy  Spoti czy Tidal, a NAVI Google.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #28 dnia: 09 Sierpnia 2022, 08:30:53 »
Też polecam NaviExpert, skończyłem właśnie testy alfa, wróciłem do bety na AA i działa to już w miarę stabilnie, można na co dzień jeździć. Algorytm wyznaczania trasy jest the best. Mała próbę mam, ale NE przynajmniej nie robi jaj na trasie i nie każe zjeżdżać z autostrady, by zaraz na nią wrócić (a google tak robi).

Żeby nie było, jeżdżę już pewnie niecałe pół roku, a dawniej jeździłem z NE wiele, wiele lat (chwila przerwy była zanim na AA nie wskoczyli).

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #29 dnia: 09 Sierpnia 2022, 09:35:46 »
@Hardtmuth, a jak się sprawdza NE za granicą ?
W kraju jak widzę korzysta z emapy, a za granicą z jakich map ?
Jest możliwość pobrania map offline czy tylko online ?
Dużo danych pobiera ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl