Autor Wątek: Błąd P0234 Przeładowanie turbiny  (Przeczytany 1617 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline paavello

• Początkujący
Błąd P0234 Przeładowanie turbiny
« dnia: 05 Sierpnia 2021, 16:24:14 »
Witam, mam problem z Avensis T25 1CD-FTV. Jadąc autostradą, jednostajną prędkością powyżej 120 km/h po kilku minutach pojawia się błąd przeładowania turbiny, auto traci moc. Błąd nie pojawia się przy przyspieszaniu!
Podmieniłem już map sensor, zaworek sterujący podciśnieniem N75, ponownie zregenerowano mi turbinę, wymieniłem wężyki podciśnienia, wyczyściłem przepływomierz i EGR i niestety ciągle to samo. Jestem już na prawdę zdesperowany. Mechanik też nie ma ma pomysłów. Przed regeneracją turbo byłem na diagnozie w ASO gdzie stwierdzili że to wina... turbiny.
Poza tym jednym problemem auto działa bardzo dobrze. Jedynie zaczęło przekłamywać spalanie przy prędkościach autostradowych - bardzo mocno zaniża.
Były robione różne diagnostyki i nic z nich nie wynikło. Tak jakby auto za wolno sterowało podciśnieniem i czasem sterownik to łyknie a czasem wywali błąd.
Może ktoś mądry mi podpowie co jeszcze może ten błąd powodować? Albo poleci mechanika na Śląsku. Z góry dzięki.

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
Odp: Błąd P0234 Przeładowanie turbiny
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Sierpnia 2021, 21:59:45 »
Szukaj w Internecie namiary na specjalistę od Toyot o ksywie Bigelektron. Jest on z Katowic i naprawi ci auto.

Offline ca_mel

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Błąd P0234 Przeładowanie turbiny
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Sierpnia 2021, 02:19:25 »
Sprawdź ustawienie pompy paliwowej, czy nie jest przestawiona na rozrządzie... ;-)
Ireneusz - +48501278478

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl