Autor Wątek: RAV4 Plug-in  (Przeczytany 29438 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 Plug-in
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Sierpnia 2021, 16:29:43 »
Zaczęty 3 raz temat o plug-in. Really? ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Sierpnia 2021, 16:43:24 »
Te same badania pokazują, że nie doładowują firmy. Osoby prywatne robią to w ogromnej większości.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Sierpnia 2021, 07:25:40 »
Zakładając nawet ładowanie z gniazdka to taka hybryda plug-in zużywa więcej prądu niż odpowiednik elektryczny oraz poruszając się na benzynie więcej paliwa niż odpowiednik spalinowy/zwykła hybryda. Gdzie tu ekologia? RAV4 plug-in waży tyle co większa i o wiele mocniejsza Tesla Y, nawet cena obu modeli jest porównywalna.
Również uważam, że ten typ napędu choć ma swoją grupę odbiorców to powstał wyłącznie aby koncerny mogły nadal produkować bardzo mocne auta, a przy tym spełniać wymogi emisji poprzez lukę w testach.
« Ostatnia zmiana: 11 Sierpnia 2021, 07:27:17 wysłana przez Gawel89 »

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Sierpnia 2021, 08:45:37 »
Kupiłem hybrydę by mieć frajdę z jazdy (większe przyśpieszenie, niż wersja benzynowa). Poza tym cisza i wygoda, brak hałasu. Spaliny mnie nie martwią.
Jak sobie kiedyś kupie plugina (i jakby to był rav4) to tylko i wyłącznie dla ciszy i fajnego (jeszcze lepszego) przyśpieszenia. Na pewno nie dla ekologii.
Niech się inni martwią o środowisko.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Sierpnia 2021, 08:48:02 »
Te same badania pokazują, że nie doładowują firmy. Osoby prywatne robią to w ogromnej większości.
No tak ale większość aut segmentu premium jest kupowanych/leasingowanych/wynajmowanych przez firmy dla top managementu.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Sierpnia 2021, 08:49:51 »
Kupiłem hybrydę by mieć frajdę z jazdy (większe przyśpieszenie, niż wersja benzynowa). Poza tym cisza i wygoda, brak hałasu. Spaliny mnie nie martwią.
Jak sobie kiedyś kupie plugina (i jakby to był rav4) to tylko i wyłącznie dla ciszy i fajnego (jeszcze lepszego) przyśpieszenia. Na pewno nie dla ekologii.
Tym bardziej że najbardziej zaludnione państwa świata , Chiny, Indie , Brazylia, USA  itd. ochronę środowiska mają w d..........
RAV4 2.5 hybrid

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Sierpnia 2021, 08:52:01 »
Ale tych aut premium jest kropla w morzu, top managa też jest mało. Syf produkuje wszystko co na dole - robaki ;).

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Sierpnia 2021, 09:27:39 »

Tym bardziej że najbardziej zaludnione państwa świata , Chiny, Indie , Brazylia, USA  itd. ochronę środowiska mają w d..........

Właśnie...wychodzi że tylko Europa najbardziej się tym wszystkim przejmuje...jakby miała własną przestrzeń powietrzną to byłby w tym jakiś sens....czasem sobie myślę że w Stanach to kosiarki mają większe silniki niż u nas miejskie auta a Pick-Up'ów z co najmniej 4 Literowymi silnikami to jak mrówków ;) a one na postoju pewnie  więcej w godzinę łykają niż nasze auta na autostradzie

Gesendet von meinem Pixel 4a mit Tapatalk

Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Sierpnia 2021, 14:41:52 »
Ale powiem tak, dziś główna ulica w Mielnie...setki samochodów, żółw szybszy...i smród spalin taki że nie idzie wytrzymać...jakby każdy miał hybrydę albo elektryka to było z na pewno inaczej

Pozdrawiam

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Sierpnia 2021, 18:19:58 »
panowie, kupując hybrydę powiedzieliście A, teraz trzeba powiedzieć B. pierwszą generację hybrydowej rav4 kupili bardzo świadomi użytkownicy. drugą, ci zachęceni nową stylistyką, zniechęceni do diesli oraz benzyn tsi. pewnie nieraz, podobnie jak ja, doświadczyliście jazdy za przysłowiowym tedeikiem i z obawy o zdrowie własne i rodziny, zachowaliście dystans by wpuścić tych, którym się spieszy. tak trzymajmy; plugin czy zwykły, jest to bez znaczenia. jazda za takim to przyjemność..

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Sierpnia 2021, 19:53:04 »
A tu taka jazda w Mielnie jak już wspomniałem wyżej....z rury wydechowej samochód w mieście nic nie wyrzucił

Pozdrawiam

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Sierpnia 2021, 21:39:38 »
A tu taka jazda w Mielnie jak już wspomniałem wyżej....z rury wydechowej samochód w mieście nic nie wyrzucił

Chyba jadąc na wyjazd , wakacje , czy odwiedziny do Mielna , nie liczyłeś że tam będą pustki :wallbash: Na balangę świetne miasteczko , na wypoczynek , tragedia jak w paru podobnych ,,kurortach,,
RAV4 2.5 hybrid

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Sierpnia 2021, 22:48:31 »

Chyba jadąc na wyjazd , wakacje , czy odwiedziny do Mielna , nie liczyłeś że tam będą pustki :wallbash: Na balangę świetne miasteczko , na wypoczynek , tragedia jak w paru podobnych ,,kurortach,,

Wiem....wiem...ale córce się tu podoba.. ja wolę mniej ludzi....ale czasem można zrobić coś dla dziecka przyjemności  ;) cztery dni i wszyscy zadowoleni ;)

Pozdrawiam

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Sierpnia 2021, 19:53:21 »
Czy plugin RAV4 nie ładuje się w czasie jazdy?

Wysłane z mojego Pixel 5 przy użyciu Tapatalka

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Sierpnia 2021, 20:29:52 »
Czy plugin RAV4 nie ładuje się w czasie jazdy?
Zdaje się, że może się ładować podczas jazdy z silnika spalinowego ale to słaba oszczędność, chyba, że mamy potrzebę przejechać na prądzie a akumulator nie naładowany.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl