Autor Wątek: Przed odebraniem nowego auta  (Przeczytany 2542 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wafel

• Początkujący
Przed odebraniem nowego auta
« dnia: 10 Sierpnia 2021, 14:09:57 »
Cześć,
Ten post to przywitanie i prośba o sugestie w jednym. Wkrótce odbieram z salonu C-HR 2.0. Czy możecie mi podpowiedzieć, co powinienem zlecić serwisowi przed odebraniem auta oprócz standardowych rzeczy, które wykonują? Pierwszym moim pomysłem jest aktywacja otwierania i zamykania szyb pilotem. Mogę liczyć na Waszą pomoc?

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
Odp: Przed odebraniem nowego auta
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Sierpnia 2021, 14:14:32 »
Możesz. Trzeba kupić szampana

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Sierpnia 2021, 08:40:22 »
Sprawdź poziom oleju, bo zazwyczaj jest więcej i sprawdź ciśnienie o oponach, bo u mnie też było dużo za dużo...
SAP ABAP Certified Developer

Offline Lukasz_mk2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Sierpnia 2021, 09:11:31 »
Da się włączyć w CHR zamykanie/otwieranie szyb z pilota?? Jeżdżę CHR 2.0 odebranym w styczniu i brakuje mi takiej opcji. Posiadam też 20letnie audi a4 i tam taka opcja występuje ;)
Co do szampana, to u mnie po wyjeździe z salonu znalazłem w schowku dość niezłe wino ;), więc może twój salon też się postara.
Gratulacje zakupu - mam nadzieję, że będziesz zadowolony tak jak ja.

Mogę dodać jeszcze od siebie, że co mnie zaskoczyło po kilkuset kilometrach to spalanie - średnio wychodziło mi koło 7L/100km ;( , ale obecnie w mieście jestem w stanie zejść nawet poniżej 4L/100km (mój rekord po przejechaniu 20km to 3,7L/100km), na dłuższej trasie 4,5 - 5 to w zasadzie norma  <taniec>

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Sierpnia 2021, 12:14:10 »
Da się włączyć w CHR zamykanie/otwieranie szyb z pilota?

Jest o tym w instrukcji obsługi.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Sierpnia 2021, 15:35:20 »
Da się włączyć w CHR zamykanie/otwieranie szyb z pilota?? Jeżdżę CHR 2.0 odebranym w styczniu i brakuje mi takiej opcji. Posiadam też 20letnie audi a4 i tam taka opcja występuje ;)
Co do szampana, to u mnie po wyjeździe z salonu znalazłem w schowku dość niezłe wino ;), więc może twój salon też się postara.

Mogę dodać jeszcze od siebie, że co mnie zaskoczyło po kilkuset kilometrach to spalanie - średnio wychodziło mi koło 7L/100km ;( , ale obecnie w mieście jestem w stanie zejść nawet poniżej 4L/100km (mój rekord po przejechaniu 20km to 3,7L/100km), na dłuższej trasie 4,5 - 5 to w zasadzie norma  <taniec>
Poczytaj tutaj. W Camry się da.      https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Fforum%2Etoyotaklub%2Eorg%2Epl%2Findex%2Ephp%3Ftopic%3D47875%2E0&share_tid=47875&share_fid=39565&share_type=t&link_source=app

Offline Lukasz_mk2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Sierpnia 2021, 23:36:10 »

Poczytaj tutaj. W Camry się da.      https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Fforum%2Etoyotaklub%2Eorg%2Epl%2Findex%2Ephp%3Ftopic%3D47875%2E0&share_tid=47875&share_fid=39565&share_type=t&link_source=app

Już poczytałem i czeka mnie wizyta w ASO lub kupno ELM

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Sierpnia 2021, 08:14:45 »
ELM Ci się przyda do innych rzeczy

Offline Lukasz_mk2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Sierpnia 2021, 13:34:04 »
a czy istnieje jakaś inna alternatywa do ELM? Mam też audi i z nią łącze się poprzez VCDS. Z tego co chłopaki na forum audi mówią to ELM to bardziej zabawka niż przydatne urządzenie.

Offline matyspio

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR 2.0 GR S
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Sierpnia 2021, 09:16:20 »
Interfejs Mini VCI + aplikacja Techstream

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl