Autor Wątek: Problem z centralnym zamkiem  (Przeczytany 3071 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Problem z centralnym zamkiem
« dnia: 01 Lipca 2005, 08:03:57 »
Witam na forum i od razu przechodzędo rzeczy.
Mam Toyotę1.4 VVT I i problem w niej z centralnym zamkiem (otwierany z klucza),  mianowicie często mi sięzdarza że centralny mi otworzy  wszystkie drzwi a gdy chcęzamknąć to zamykam tylko pojedyncze.
jeśli coś pogmatwałem to proszęo posty spróbujęto baaardziej wyjaśnic. Acha dodam że byłem w ASO z tą usterką i stwierdzili że należy wymienić 2 siłowniki 1 mastera i jednego slawea. Po wymianie dobrze zamek chodził przez niecały miesiąc i od nowa jest to samo.
Pozdrawiam Piotr SAS
Obi

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Lipca 2005, 13:35:04 »
ja bym pojechal do nich i powiedzial zeby mi zrobili tak zeby zamek chodzil dluzej niz miesiac, chyba jakas gwarancja na ich uslugi jest i czesci ??
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

rwaw

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Lipca 2005, 21:41:58 »
ZGADZAM SIÊ Z CROOM EM MIESIĄC DZIAŁA A CO DALEJ NAJZWYKLEJSZA RÊKOJMA TO 3 M-CE JEDŹ DO SERWISU I NIECH STARAJĄ SIÊ ZROBIÆ BY DZIAŁAŁO JAK NALEŻY

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lipca 2005, 14:36:40 »
A czy drzwi zamyka i otwiera ten przycisk zamieszczony na konsoli - czy jak używasz przycisku wszystko chodzi?

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Lipca 2005, 07:45:14 »
Cytat: p_flori
A czy drzwi zamyka i otwiera ten przycisk zamieszczony na konsoli - czy jak używasz przycisku wszystko chodzi?

Sorry ale nie beardzo wiem o jaki ci przycisk chodzi. Mój centralny zamek otwierany jest z klucza, ja mam tylko wystający guzik w drzwiach (samochód Corolla sedan). I co jest dziwne ale gdy jest chłodniej np. z rana to drzwi sięnormalnie zamykaja i otwierają a gdy jest juz ciepło to zaczynaja sie te cjhece z zamkiem.

Pozdrawiam
Piotr Sas
Obi

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Lipca 2005, 21:03:15 »
Cytat: Piotr Sas
Cytat: p_flori

Sorry ale nie beardzo wiem o jaki ci przycisk chodzi. Mój centralny zamek otwierany jest z klucza, ja mam tylko wystający guzik w drzwiach (samochód Corolla sedan). I co jest dziwne ale gdy jest chłodniej np. z rana to drzwi sięnormalnie zamykaja i otwierają a gdy jest juz ciepło to zaczynaja sie te cjhece z zamkiem.

Jak nie wiesz o jaki przycisk chodzi to pewnie masz osobno dokładany ten centralny i bez przycisku, chyba ze w tym modelu juz tego guzika nie było. U mnie jest po prostu taki guzik koło przycisków od otwierania szyb który pozwala zamykać/otwierać drzwi i pewnie o to chodziło p_flori.

Z tą temp. to dziwne... moze jak jest cieplej to coś ciężej chodzi? Próbowałeś jak sięto zachowuje kiedy wciskasz guzik rygla od środka?

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Lipca 2005, 07:20:07 »
[ciach]
Z tą temp. to dziwne... moze jak jest cieplej to coś ciężej chodzi? Próbowałeś jak sięto zachowuje kiedy wciskasz guzik rygla od środka?[/quote]

Gdy zamykam z klucza, czy od wewnątrz z guzika historia jest identyczna. Czyli zamek zamyka sięod strony zamykanej..... a reszta drzwi jest otwarta. Jeden elektryk (nie z ASO) powiedział mi że przyczyną p[owyższego stanu może być (ale nie musi) smar na stykach. On może powodować chwilowy zanik napięcia .... ale czy to prawda tego nie wiem.
Pozdrawiam Piotr Sas

PS Dziś jadędo ASO zobaczymy czy znów naprawią na 1 miesiąc czy może na trochędłużej.....   :chmmm
Obi

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl