Autor Wątek: Yaris - sprawdzenie historii.  (Przeczytany 18504 razy)

Online bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
Odp: Yaris - sprawdzenie historii.
« Odpowiedź #75 dnia: 01 Października 2021, 13:50:40 »
a to przepraszam musiałem pominąć wiadomość, podaj maila to wyślę screeny niestety żadnego exportu nie da się zrobić

PRIV
Masz w wiadomościach.
Moje wiadomości > Przeczytaj wiadomości.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: SUV DSG
« Odpowiedź #76 dnia: 01 Października 2021, 21:17:09 »
Pamiętaj aby taki papier miał wartość procesową te czynności serwisowe wraz z przebiegiem muszą być oficjalnie potwierdzone przez Toyotę. Jakiś tam zrzut ekranu zaczerpnięty z internetu to kiepski dowód w procesie.

Online bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #77 dnia: 01 Października 2021, 21:57:47 »
Pamiętaj aby taki papier miał wartość procesową te czynności serwisowe wraz z przebiegiem muszą być oficjalnie potwierdzone przez Toyotę. Jakiś tam zrzut ekranu zaczerpnięty z internetu to kiepski dowód w procesie.

Na początek starczy. Przynajmniej będzie coś czarno na białym a później można załatwiać dalej.
Na razie nie mam nic.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #78 dnia: 02 Października 2021, 14:55:48 »
Na początek starczy. Przynajmniej będzie coś czarno na białym a później można załatwiać dalej.
Miałeś napisane że coś jest nie halo z przebiegami przed zakupem auto kupiłeś bo fajny stan a handlarz dał Ci promese odkupu. Papiery prawnie w pl są ok.a Ty wiedząc o fakcie cofnięcia licznika chcesz coś drążyć ?

Online bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #79 dnia: 02 Października 2021, 16:54:27 »
Miałeś napisane że coś jest nie halo z przebiegami przed zakupem auto kupiłeś bo fajny stan a handlarz dał Ci promese odkupu. Papiery prawnie w pl są ok.a Ty wiedząc o fakcie cofnięcia licznika chcesz coś drążyć ?

Jak pisałem to znajomy handlarz.
Myślę że coś ugram a jak nie to postraszę a w ostateczności zgłoszę sprawę na policje tyle że wtedy to już nie będzie znajomy handlarz  :grin:

PS. Yaris naprawdę jest w bardzo dobrym stanie, wygląda jak by miał rzeczywiście 64 tyś przebiegu. Hamulce wyglądają na fabryczne (na wszystkich klockach napis TOYOTA) jeszcze sporo przejadą.
Oczywiście mogły być już wymienione np. w ASO ale mocno skorodowane jak by jeszcze fabryczne. W serwisie powiedzieli że wszystko jest jeszcze fabryczne i nie wygląda jak by miał więcej przejechane niż 64 tyś km. Tak więc tym bardziej z niecierpliwością czekam na jakiś scren z systemu że jest większy przebieg.
« Ostatnia zmiana: 02 Października 2021, 17:01:37 wysłana przez bardos.1979 »

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #80 dnia: 02 Października 2021, 22:28:38 »
PS. Yaris naprawdę jest w bardzo dobrym stanie

I co z tego? Nawet gdyby był jak z salonu to oszustów się nie karmi.

z niecierpliwością czekam na jakiś scren z systemu że jest większy przebieg.
Nie licz na innych tylko zapierd.alaj do ASO i załatwiaj sam swoje sprawy.

Święte słowa!

Jak dla mnie temat do zamknięcia!
« Ostatnia zmiana: 02 Października 2021, 22:31:10 wysłana przez Meett »

Online bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #81 dnia: 02 Października 2021, 22:39:45 »
PS. Yaris naprawdę jest w bardzo dobrym stanie

Nie licz na innych tylko zapierd.alaj do ASO i załatwiaj sam swoje sprawy.

Byłem w ASO w Katowicach jak nie doczytałeś i nic nie znaleźli.
Będę w Bielsku to podjadę do ASO ale wątpliwe czy coś dostane.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #82 dnia: 03 Października 2021, 07:37:41 »
Jedyne realne wyjście to odkup przez handlarza chociaż wydaje mi się to mało prawdopodobne i ogólnie nie teges bo wiedziałeś o cofniętym liczniku.
Jeżeli nie kupi a domagamy się uczciwości niech odpali Ci parę złoty i wróć do właściwych wskazań licznika. Faktura korekta z prawidłowym przebiegiem, zaniesiesz ją do wk i do skp. Tam się zapytasz czy najpierw masz "naprawić licznik" i dopiero do nich jechać czy na odwrót.

Są to dwa optymalne wyjścia.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #83 dnia: 03 Października 2021, 11:54:42 »
Jedyne realne wyjście to odkup przez handlarza chociaż wydaje mi się to mało prawdopodobne i ogólnie nie teges bo wiedziałeś o cofniętym liczniku.
Jeżeli nie kupi a domagamy się uczciwości niech odpali Ci parę złoty i wróć do właściwych wskazań licznika. Faktura korekta z prawidłowym przebiegiem, zaniesiesz ją do wk i do skp. Tam się zapytasz czy najpierw masz "naprawić licznik" i dopiero do nich jechać czy na odwrót.

Za dużo zachodu , straty czasu i pieniędzy... A nie jeden Kowalaski chciałby żeby mu cofnąć jeszcze z tych 65 na 30:))) Kto przy tak starym aucie  jeździ do TOyoty żeby weryfikować przebieg??... dwóch na sto:)??  Będzie mniej na budziku będzie większa wartość pojazdu w przypadku AC czy później sprzedaży..  Trzeba było tematu nie poruszać  i nikogo głowa by nie bolała... :)) Inny odkupi i będzie zadowolony że taki rodzynek trafił mu się..
Bedzie tylko przelot z CEPIKU i w to mi graj:))
Podejrzewam że znajdzie się zaraz książka serwisowa i propozycja "dogadania się" bez roszczeniowo....
W tym Kraju zawsze jest pod górkę jak człowiek chce być uczciwy bez chachmęcenia..... Przerabiałem to sam kilkanaście lat temu, ja akurat zadatkowałem za auto na poczet rejestracji... a handlarz byl tak bezczelny ze nawet nie przeprosił jak poinformowalem go ze licznik jest przekrecony o 100 tys, tylko wciąż przekonywala mnie do kupna.  W 2 minuty znalazła się ksiazka serwisowa i argumenty ze nie cofnietego dzis nie kupię, a to auto ma serwis do samego końca wiec jest pewne i doinwestowane.. Dzis widze ze dalej jest to samo.... a za podranianie TUV to juz do pudla powinni wsadzać.. Kiedys sie z tym nie spotkałem, zawsze kombinowana była K.S.

« Ostatnia zmiana: 03 Października 2021, 12:38:35 wysłana przez smokofilidanek »

Online bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #84 dnia: 03 Października 2021, 14:34:06 »

.......
Podejrzewam że znajdzie się zaraz książka serwisowa i propozycja "dogadania się" bez roszczeniowo....
...

O to to......... na to właśnie liczę jak będę miał czarno na białym.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #85 dnia: 03 Października 2021, 14:40:27 »
No ale chyba po dogadaniu z handlarzem powinien być powrót do autentycznego przebiegu auta ?

Online bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #86 dnia: 03 Października 2021, 16:57:09 »
No ale chyba po dogadaniu z handlarzem powinien być powrót do autentycznego przebiegu auta ?

Myślę że tak - zwłaszcza jak by się znalazła książka serwisowa.
Wolał bym mieć faktyczny przebieg na liczniku.
Zgłaszać tego nie muszę bo jak za rok pojadę na przegląd i będzie 60K czy 70K więcej to chyba się nikt nie doczepi.
Przecież mogłem dużo jeździć.

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #87 dnia: 04 Października 2021, 09:15:41 »
Tylko że będzie niezgodność w zapisach książki serwisowej z CEPiK, gdzie jest zatejestrowany pierwszy przegląd na terenie RP

Online bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #88 dnia: 04 Października 2021, 19:29:42 »
Tylko że będzie niezgodność w zapisach książki serwisowej z CEPiK, gdzie jest zatejestrowany pierwszy przegląd na terenie RP

Dlaczego niezgodność ? We wrześniu 2021 był przebieg 65 tyś a na przeglądzie we wrześniu 2022 wpiszą do systemu np. 130 tyś.
Gdzie tu widzisz niezgodność ?

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: 05 Października 2021, 10:13:20 »

Dlaczego niezgodność ? We wrześniu 2021 był przebieg 65 tyś a na przeglądzie we wrześniu 2022 wpiszą do systemu np. 130 tyś.
Gdzie tu widzisz niezgodność ?

Tak się zastanawiam, czy udajesz czy na prawdę nie rozumiesz?! Możesz wbić nawet 200 tys km ale faktom nie można zaprzeczyć.

Historia z ASO jest taka:
Cytuj (zaznaczone)
są wpisy kampanii gwarancyjnej:
22.08.2011 kampania sprawdzenia mocowania słupków A przebieg 14626
11.10.2016 Kampania wymiany poduszki kierowcy przebieg 62193
17.01.2019 Kampania wymiany poduszki pasażera przebieg 95917
15 listopada 2019 był robiony jakieś serwis przy przebiegu 105986

Pierwszy przegląd po sprowadzeniu z Niemiec do Polski w roku 2021 jest zrobiony i wbity do systemu przy przebiegu +/- 64000 km.   To co, nagle wyparowało 40000 km przebiegu? Bo przecież 15 listopada 2019 był było 105986 km a w 2021 tylko 64 tys km.

Do tego sfałszowany TUV wskazuje
Cytuj (zaznaczone)
oto papier (orginał) z TUV i jest na nim przebieg 06.10.2020 62307 km

Masz auto z cofniętym przebiegiem a Ty nadal zaklinasz rzeczywistość. Ktoś kto będzie w przyszłości sprawdzał VIN Twojego auta w internecie, wbije sobie w google VNKKH96360A150820 to nawet obecny temat mu wyskoczy i dowie się, że auto ma cofany blat. Proponuję skończyć ten temat bo już nic nowego i sensownego do niego nie da sie wnieść

Poza tym auto sprawdza się przed zakupem a nie po, jak już dałeś się wyruchać handlarzowi, gtrzeba było dać sobie spokój, lać paliwo i cieszyć się jazdą. Po prostu w przyszłości ktoś kumaty kto wie gdzie i jak sprawdzić przebieg się z Ciebie wyśmieje, jak będziesz sprzedawał auto, a Ty powiesz mu, że przebieg był skręcony, ale przecież z powrotem skręciłeś go na .... jakieś 130 tys km :)
« Ostatnia zmiana: 05 Października 2021, 10:29:32 wysłana przez Meett »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl