Autor Wątek: Elektrycznie podnoszona klapa bagażnika- wysokość podnoszenia  (Przeczytany 2185 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matyspio

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR 2.0 GR S
Kupując auto dołożyłem elektrycznie podnoszoną klapę bagażnika.
W trakcie użytkowania zaczęła denerwować mnie wysokość z jaką podnosi się klapa, mam 177 czyli żaden olbrzym a muszę się schylać. 
Jako, że elektryka była montowana w ASO, zostały mi oryginalne siłowniki. Dzisiaj postanowiłem porównać ich długość i wychodzi na to, że te elektryczne są o 15-20mm krótsze od orginału ... To chyba nie jest normalna sytuacja, jest sens uderzać w tym temacie do serwisu  ???

Offline MasterBula

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021 VIP
Odp: Elektrycznie podnoszona klapa bagażnika- wysokość podnoszenia
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Września 2021, 07:04:37 »
To z instrukcji montażu klapy, spróbuj może coś da ;)

"Moduł sterujący klapą posiada funkcję pamięci pozwalającą na wyregulowanie maksymalnej wysokości na jaką ma się otwierać klapa bagażnika.
Aby zapamiętać żądaną wysokość należy ręcznie ustawić żądaną wysokość otwierania klapy a następnie wcisnąć i krótko przytrzymać przycisk do zamykania klapy, aż usłyszymy podwójne piknięcie buzzera. Od tej pory klapa bagażnika będzie otwierała się tylko do tej zapamiętanej wysokości.
Aby zmienić żądaną wysokość otwierania klapy należy w analogiczny sposób ręcznie ustawić żądaną wysokość i zapamiętać przytrzymując przycisk zamykania klapy do podwójnego piknięcia buzzera."

Offline matyspio

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Elektrycznie podnoszona klapa baga�nika- wysoko�� podnoszenia
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Września 2021, 11:41:41 »
W ASO dowiedzia�em si�, �e si�owniki s� kr�tsze ale tylko takie s� dost�pne i nic z tym nie da si� zrobi� ... .
Doposa�enie auta w podnoszon� elektrycznie klap� wykonywane jest na nieoryginalnym zestawie, co ciekawe wyprodukowanym w Polsce.
Dla mnie to kicha ale widocznie takie zasady panuj� w Toyocie... Gdybym wiedzia� nigdy bym tego szajsu nie montowa� w ASO.

Offline Rogi

• Toyot Leżący
  • *
Re: Elektrycznie podnoszona klapa bagażnika- wysokość podnoszenia
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Września 2021, 01:19:21 »
Też się nad tym zastanawiałem jakbym brał nowe auto, ale myślałem że to robią już w fabryce, a nie jakieś graty od chińczyka. :/

Offline matyspio

• Toyot Leżący
  • *
Re: Elektrycznie podnoszona klapa bagażnika- wysokość podnoszenia
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Września 2021, 08:20:58 »
Auto z fabryki przychodzi oczywiście na oryginałach, doposażenie auta stojącego w salonie to już druciarstwo.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl