Autor Wątek: rav4 2022 facelift  (Przeczytany 23978 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: rav4 2022 facelift
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Września 2021, 10:18:41 »
Dla mnie akurat ten "amerykański" grill na minus w stosunku do obecnego "szturmowca"
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 30 Września 2021, 11:07:14 »
I dalej to beznadziejne wykończenie, a właściwie jego brak, rur wydechowych... :(
SAP ABAP Certified Developer

Offline Baca90

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 30 Września 2021, 11:32:54 »
Tak ostatnio rozważałem za i przeciw RAV4 i dla mnie to się rysuje następująco:

+ spalanie
+ moc
+ wygląd
+ obsługa urządzeń pokładowych
+ wielkość bagażnika
+ niezawodność

- wyciszenie (minus do potęgi 3)
- niewygodne fotele
- widać dużo miejsc gdzie zaoszczędzono (bagażnik, przełączniki)
- kiepski lakier i zabezpieczenie przed korozją
- drgające lusterka przy wyższych prędkościach

gdyby poprawili dwa pierwsze minusy bez wahania kupiłbym drugi raz. Jest lifting więc jest szansa ;) teraz raczej kupiłbym Superba/Passata gdybym miał znowu wybierać.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Września 2021, 11:46:11 »
W 97 % nastawiony jestem na facelift 2022  - czyli gdzieś chyba w styczniu trzeba by zamawiać - o ile już będzie :(

Będzie to: 2.5 Hybrid Dynamic Force 222 KM AWD-i e-CVT  w wersji Selection albo Executive - tu zobaczymy jak się będzie cennik prezentował. :)

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Września 2021, 15:45:52 »
gdyby poprawili dwa pierwsze minusy bez wahania kupiłbym drugi raz. Jest lifting więc jest szansa ;) teraz raczej kupiłbym Superba/Passata gdybym miał znowu wybierać.

I byś też narzekał, w rodzinie mam jedną osobę z superb z tym mocniejszym silnikiem +dsg. Auto ściąga od wiatru na boki, aż się ciężko jeździ, przy przyśpieszaniu ciągnie w jeden bok, skoda o tym wie i mówi, że ten typ tak ma, na dodatek mają bardzo mądre tłumaczenie, fabrycznie auto miało przykrzywioną kierownicę, a potem po zbieżności i tak u miecia jeszcze poprawiać trzeba było dokładniej zbieżność, bo aso nie ogarnęło. Raczej ze skody ta osoba się już wyleczyła :).

Jak VW uważam za gniota, bo to niemiecki szmelc, to Skodę pozostawię bez komentarza.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Września 2021, 15:58:34 »
Nie ma auta ,które jest idealne . Albo nam sie podoba ,albo nie.
Dla mnie w ravce liczy sie wygląd zewnętrzny , łatwość wsiadania, i gabaryty auta.
Jestem ciekaw jak będzie wyglądała Rav-ka  następnej generacji , bo nie ukrywajmy lifting to tylko mikro zmiany.
RAV4 2.5 hybrid

Offline SylB

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Września 2021, 21:06:04 »
RAV4 ma strasznie nudne kolorystycznie wnętrze, jest to dla mnie tak wielki minus , że szukam po innych producentach.
Generalnie to by mi pasowała taka Venza w cenie RAv4. :)))

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Października 2021, 15:28:47 »
Ja się zastanawiam jak to auto namiesza na rynku
https://m.youtube.com/watch?v=opjg7oYL0zw

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 01 Października 2021, 21:48:55 »
Ja się zastanawiam jak to auto namiesza na rynku
https://m.youtube.com/watch?v=opjg7oYL0zw
A trafi do UE?

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 01 Października 2021, 22:26:33 »
Nie sądzę. Tu ma trafić nowe mondeo na tej samej płycie. Czyli bardziej po europejski niżej lepiej prowadzący ale wnętrze powinno być równie przestronne i 90% pewnie części w mondeo i evosie będzie tych samych.

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 09 Października 2021, 09:35:44 »
Wbrew pozorom poprawki podświetlenia wewnątrz kabiny, schowka, przycisków + elektryczny fotel pasażera to są akurat dobre zmiany, bo są to niby pierdoły, ale jednak irytuje ich brak w wersji fabrycznej.

Oby również pochylili się nad przybywaniem oleju i zaktualizowali oprogramowanie akumulatora, który nie domaga dłużej niż kilka dni. ;)

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Października 2021, 19:02:00 »
I dalej to beznadziejne wykończenie, a właściwie jego brak, rur wydechowych... :(
aa ‘rurki' to można juz samemu wymieniać w obecnej

taki mały off-top

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline pi-ro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 24 Października 2021, 14:40:43 »
Wbrew pozorom poprawki podświetlenia wewnątrz kabiny, schowka, przycisków + elektryczny fotel pasażera to są akurat dobre zmiany, bo są to niby pierdoły, ale jednak irytuje ich brak w wersji fabrycznej.
Podświetlenie schowka i miejsca na kubki oraz elektrycznie regulowany fotel pasażera będzie ale prawdopodobnie tylko w wersji Executive (MC22), której egzemplarze z roku produkcji 2021 będą kosztować około 191.000zł (cena z doliczonym eko-bonusem oraz 2900zł brutto za lakier metalizowany). Obecnie wersja ta jest w cenie 186.300zł + 2900zł za lakier. A zatem cena idzie w górę o 1800zł. W specyfikacji od dealera brak jest informacji o podświetleniu przycisków do sterowania szybami (o ile kiedykolwiek takie drobiazgi były w niej opisywane). W Executive jest jeszcze : Inteligentny przedni system automatycznego parkowania z funkcją automatycznego hamowania. Podejrzewam, że to istniejący już poprzednio ICS lub PKSB tylko dziwnie nazwany.
Facelifting (zmiana wyglądu zewnętrznego) dotyczy jedynie wersji Adventure, do której w stosunku do wersji JBL dodano kamery 360 stopni, RCTA ale bez automatycznego hamowania oraz BSM (system monitorowania martwego pola w lusterkach), natomiast nie ma systemu ICS (jak w wersji Selection). Są natomiast standardowo przednie  i tylne czujniki parkowania. W wersji Adventure głośniki JBL nie są w wyposażeniu. Wersja Adventure MC22 w dwóch kolorach (Khaki i Grey) jest około 3800 zł tańsza od Executive MC22. W obu wersjach wszystkie światła są LEDowe. W tym LEDowe podświetlenie bagażnika.
« Ostatnia zmiana: 24 Października 2021, 15:11:06 wysłana przez pi-ro »

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #28 dnia: 24 Października 2021, 15:37:07 »

Mam RAV4 (kupiona miesiąc temu) i mam w fabrycznej wersji podświetlenie przycisków otwierania szyb, miejsca na kubki, schowka  :|
Jeśli już w wersji przed liftem (końcówka produkcji) dali te poprawki to po lifcie pewnie też one będą w standardzie.
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 24 Października 2021, 16:10:07 »
natomiast nie ma systemu ICS (jak w wersji Selection).

selection nie ma ICS, tylko exe i black edition

Mam RAV4 (kupiona miesiąc temu) i mam w fabrycznej wersji podświetlenie przycisków otwierania szyb, miejsca na kubki, schowka  :|
Jeśli już w wersji przed liftem (końcówka produkcji) dali te poprawki to po lifcie pewnie też one będą w standardzie.

wrzuć fotę - na pewno sporo osób chciałoby zobaczyć czy ich rozwiązanie "od Chińczyka" wygląda jak fabryczne :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl