Autor Wątek: rav4 2022 facelift  (Przeczytany 24020 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lozo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: rav4 2022 facelift
« Odpowiedź #75 dnia: 27 Listopada 2021, 21:00:29 »
To dla niezdecydowanych na zakup RAV4 - ponoć od grudnia wzrośnie cena o 2000zł a od stycznia o kolejne 3000zł dla Toyoty RAV4fecelift. Ma to dotyczyć z silnikami 2.0 , nie wiem czy też hybryd.
oprócz tego ostatnia szansa na Black edition. W 2022 wypada z cennika (przynajmniej na start)

Offline pi-ro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 28 Listopada 2021, 12:43:45 »
W 2022 wypada z cennika (przynajmniej na start)
JBL Black Edition wypadła z cenników w całej Europie. Nie ma jej już w Słowacji, Czechach, Rumunii, Litwie itd. A swoją drogą to ciekawie wygląda porównanie konfiguracji wersji RAV4 w konkretnych krajach. W Słowacji w Adventure za każdy lakier się dopłaca. W Czechach wszystkie lakiery są w cenie (być może to powoduje wyższą cenę). W obu krajach tak jak w Polsce nie zainstaluje się za dopłatą pakietu JBL Audio. Za to na Litwie JBL Audio jest dostępne. Gdyby nie słaby kurs złotego w relacji do Euro to można by rozważyć zmianę polskiego dealera np. na niemieckiego lub z innego kraju gdzie wersja Adventure ma bogatsze wyposażenie (nawet kosztem wyższej ceny). W Niemczech Adventure będzie podobno miało wentylowane siedzenia. A w PL nie. Twierdzenia, że w Europie w RAV4 Adventure wentylowane fotele będą niedostępne są zatem nieprawdziwe (ifno pozyskane od dealerów). Czyżby rynek niemiecki zasilała inna fabryka niż pozostałe kraje? A może wspomniane różnice konfiguracyjne wynikają z homologacji samochodu pod konkretne kraje.
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2021, 12:45:16 wysłana przez pi-ro »

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #77 dnia: 02 Grudnia 2021, 18:51:45 »
No to już wiadomo czemu nowa Rav4 2022  została wykastrowana z nawigacji i nowych multimediów.

Zguba się znalazła w nowej Corolli Cross  https://auto.dziennik.pl/premiery/artykuly/8305295,toyota-corolla-cross-cena-nowa-corolla-cross-hybryda-wideo.html

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #78 dnia: 02 Grudnia 2021, 22:15:58 »
Z bólem muszę przyznać, że ta corolla cross podoba mi się bardziej od ravki:-\ no ale auto jednak sporo mniejsze...

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #79 dnia: 06 Grudnia 2021, 11:43:41 »
Mnie też bardziej , mogłem poczekać jeszcze rok tylko  jedno pytanie ciśnie się do ust ,  ile za rok będzie kosztować skoro  tak auta drożeją.
Zamawiając wersję Comfort+Style 2.0 4x4 sprzedawca poinformował mnie , że auto będzie miało inne światła i podświetlane przełączniki. Zobaczyłem też zdjęcie nowych przednich świateł , sylwetki auta i tyle.

Czy ta wersja jeszcze coś będzie miała więcej i coś prócz tych rzeczy się zmieniło?  W sumie zapłaciłem 7tyś więcej niż była promocyjna cena na rok 2021.

Jeżeli gdzieś już o tym było to proszę o nakierowanie i sorry za dublowanie tematu.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #80 dnia: 06 Grudnia 2021, 12:00:08 »
Mnie też bardziej , mogłem poczekać jeszcze rok tylko  jedno pytanie ciśnie się do ust ,  ile za rok będzie kosztować skoro  tak auta drożeją.
Zamawiając wersję Comfort+Style 2.0 4x4 sprzedawca poinformował mnie , że auto będzie miało inne światła i podświetlane przełączniki. Zobaczyłem też zdjęcie nowych przednich świateł , sylwetki auta i tyle.

Czy ta wersja jeszcze coś będzie miała więcej i coś prócz tych rzeczy się zmieniło?  W sumie zapłaciłem 7tyś więcej niż była promocyjna cena na rok 2021.

Jeżeli gdzieś już o tym było to proszę o nakierowanie i sorry za dublowanie tematu.

Ktoś tu kiedys wrzucal papier - co sie zmieni  - przeleć sobie od początku ten post.

Moja Selection ma juz rok, powymieniałem ledy w środku (dalem też podświetlane przyciski szyb - co bedzie już w facelifcie), wymieniłem na ledy zewnetrzne kierunkowskazy (maska,tył + lusterka .. jest o wiele wiele lepiej niż te badziewne zwykłe żarówki) i wsteczne ledy mocniejsze.
W nowym lifcie mają być tylko z przodu dynamiczne kierunkowskazy w masce.

Wg mnie .. ten caly facelift pupy nie urywa .. // mogli by np dać lepszy wyświetlacz zegarów

Offline bogowrocpl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 06 Grudnia 2021, 17:45:32 »
Z tego co czytałem i widziałem w zamówieniu to w wersji selection na rok 22 będą reflektory bi Led, reflektory przeciwmgielne Led oraz felgi 19 cali dziesiecioszprychowe.

Wysłane z mojego SM-T870 przy użyciu Tapatalka

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #82 dnia: 06 Grudnia 2021, 19:17:01 »
Z tego co czytałem i widziałem w zamówieniu to w wersji selection na rok 22 będą reflektory bi Led, reflektory przeciwmgielne Led oraz felgi 19 cali dziesiecioszprychowe.

Wysłane z mojego SM-T870 przy użyciu Tapatalka
aa tak .. jeszcze te ledy przeciwmgielne ..

co do przednich świateł .. to sä coraz to nowsze technologie - matrixy,etc to Tojotka sie bawi i robi jakieś tam Yaris / Corolla Cross zamiast wzmocnić technologie m.in tablet,itd!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #83 dnia: 06 Grudnia 2021, 19:27:56 »
Myślisz, że więcej zarobią na nowoczesnych światłach i lepszych multimediach, niż na corolli cross?:-)

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #84 dnia: 30 Grudnia 2021, 15:07:56 »
Heh no i Corolla rocznik 2022 też dostała najnowsze  multimedia z nawigacją w chmurze i z asystentem głosowym i darmowym internetem :)  https://www.toyota.pl/articles/2021/nowe-wyposazenie-corolli-2022

A Rav4 nie :(  - no ale to tylko polityka , nic osobistego :) 

Offline SylB

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 09 Stycznia 2022, 15:04:10 »
No i w CoroliCros jest dwa razy większy akumulator trakcyjny.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #86 dnia: 09 Stycznia 2022, 19:09:45 »
aa
Mały offtopik ;) Cristian, awatar Ci się obrócił, RAVka Ci spadnie ;)

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #87 dnia: 09 Stycznia 2022, 20:55:02 »
No i w CoroliCros jest dwa razy większy akumulator trakcyjny.

a można prosić o źródło tych rewelacji? bo z tego co widziałem to CC hybryda 2.0 ma nawet mniejszą pojemność niż RAV4 (info z wiki albo strony toyoty uk)

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 09 Stycznia 2022, 22:27:39 »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #89 dnia: 09 Stycznia 2022, 23:08:23 »
w końcu normalny ekran w miejscu zegarów...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl