Witajcie!
Moje pytanie tez tyczy się zakupu aurisa- z tym ze przedlifta.
Z racji ze o hybrydach nie wiem zbyt duzo to myślę ze to forum będzie dobrym źródłem informacji.
Byłem na krótkich oględzinach bardziej z ciekawości niż zamiaru zakupu i zauważyłem coś dziwnego.
Samochód po odpaleniu co chwile gasi/włącza silnik spalinowy (wiem ze ma to na celu doładowanie baterii ale zawsze myślałem ze będzie to na zasadzie- silnik się odpala - pochodzi powiedzmy parę minut potem gaśnie na jakiś czas zanim znowu poziom baterii nie spadnie.
Do tego na wyświetlaczu nie świeci się kontrolka EV(ten zielony samochodzik- nie tryb ev mode) po zgaśnięciu silnika.
Dodatkowo silnik po wejsciu na obroty jakby dziwnie "gwizdal" od strony rozrządu( może to silnik elektryczny "wspomaga" nie znam się zbytnio).
Po dodaniu gazu na monitorze energii nie widać tez żeby silnik doładowywał baterie trakcyjną, tylko na wolnych obrotach te strzałeczki lecialy w kierunku bateri.
Komisant jak zawsze mowi ze igla funkiel sztuka tylko musial maly aku wymienic bo padl.
Czy to oznaki dokonującej już żywota batei?
Bardzo prosze o porade
Tu daje link do ogloszenia jak cos
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-auris-hybrydaexecutivexenonnavipanoramatuvskorakameraoryginal-ID6E2KA7.html#2ebbd2fae4