Autor Wątek: RSA detekcja terenu zabudowanego (CHR lift)  (Przeczytany 1841 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Durendal

• Toyot Leżący
  • *
RSA detekcja terenu zabudowanego (CHR lift)
« dnia: 24 Września 2021, 23:57:03 »
Czesc. Czy komus udalo sie ze system RSA zlapal znak bialej tablicy? RAV4 znajomego widzi te znaki a poliftowa CHR nie. Lapie mi ograniczenia, autostrady, strefe zamieszkania nawet. Zakaz wyprzedzania.  Ale teren zabudowany nie. Tak samo nie widzi malych tabliczek pod ograniczeniami. Jak to jest u Was?
« Ostatnia zmiana: 25 Września 2021, 00:02:00 wysłana przez Durendal »

Offline Hisss

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RSA detekcja terenu zabudowanego (CHR lift)
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Września 2021, 08:31:47 »
ten system i tak jest do bani....mi często w terenie zabudowanym pokazuje np, że jadę autostradą :))
nie zwracam zupełnie na to uwagi, bo często pokazuje głupoty, z tego co wiem to inne koncerny też tak mają, poprostu ten system jest jeszcze mega niedopracowany

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Września 2021, 11:07:55 »
ten system i tak jest do bani....mi często w terenie zabudowanym pokazuje np, że jadę autostradą :))
nie zwracam zupełnie na to uwagi, bo często pokazuje głupoty, z tego co wiem to inne koncerny też tak mają, poprostu ten system jest jeszcze mega niedopracowany
U mnie w RAVce też tak jest, często się też zdarza, że jest znak np. ograniczenia prędkości, a na wyświetlaczy ani śladu.

Offline Samuraj

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Września 2021, 13:44:03 »
U mnie gdy widzi ograniczeni do 30t interpretuje to jako ograniczenie prędkości :)
Wniosek - używać jako bajer, nie sugerować się tym co interpretuje.

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4; C-HR
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Października 2021, 11:07:52 »

ten system i tak jest do bani....mi często w terenie zabudowanym pokazuje np, że jadę autostradą
Mi też tak pokazuje, czasami i zawsze w jednym miejscu na stałej trasie. A tam stoi znak informacyjny trzech pasów ruchu i częściowo zasłaniają go gałęzie  :-)
Niestety, ale system robi błędy. Deszcz, gałęzie, krzywy znak i mamy zakłamany odczyt. Tesla z systemem full-self driving też potrafi się pomylić....

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl