Autor Wątek: Corolla Comfort Tech + Style czy GR Sport?  (Przeczytany 5219 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
Corolla Comfort Tech + Style czy GR Sport?
« dnia: 26 Września 2021, 20:54:21 »
Czy ktoś z Was ma jedną lub drugą wersję wyposażenia i podzieliłby się wrażeniami, którą z nich warto wybrać i dlaczego?

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Corolla Comfort Tech + Style czy GR Sport?
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Września 2021, 21:04:51 »
Mam od pół roku GR Sport + Dynamic. Jak masz pytania, chętnie odpowiem.
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Września 2021, 21:08:44 »
Jeśli możesz to napisz co zdecydowało, że wybrałeś akurat tą wersję? Jaki kolor wybrałeś? Ja się bardziej skłaniam na ten moment do wersji Comfort Tech + Style.

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Września 2021, 21:35:32 »
Jeśli możesz to napisz co zdecydowało, że wybrałeś akurat tą wersję? Jaki kolor wybrałeś? Ja się bardziej skłaniam na ten moment do wersji Comfort Tech + Style.
No cóż, przyznaję, że zakup odbył się w znacznej mierze oczami. Akurat w salonie była piękna (moim zdaniem) Corolla GR w czerwono czarnym malowaniu i taką kupiłem. Z pewnością dużym plusem są bardzo wygodne sportowe fotele. Trudno jest mi powiedzieć, która opcja jest lepiej wyposażona. Dokupiłem do swojej pakiet Dynamic. Z najważniejszych rzeczy jest m.in. HUD. Wyboru nie żałuję. Możliwe, że kupiłbym wersję Executive, ale kupowałem auto w wyprzedaży rocznika i już nie były dostępne. Tak na marginesie wtedy dokonywałem wyboru między Corollą i Lexusem CT200. To był trudny wybór, tym bardziej, że praktycznie nie było różnicy w cenie. Ostatecznie wybrałem Corollę ze względu na obszerniejsze wnętrze i bagażnik, nowszej generacji napęd hybrydowy i znacznie bogatsze wyposażenie (do Lexusa trzeba by było dodać ze 20 tys. żeby go doposażyć do poziomu Corolli GR Sport).
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Września 2021, 21:46:04 »
A jaką wersję silnika wybrałeś?

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Września 2021, 22:03:08 »
1.8
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Września 2021, 22:20:28 »
I jak z jego dynamiką na trasie?

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Września 2021, 00:10:27 »
I jak z jego dynamiką na trasie?
Do tej pory odbyłem jedną dłuższą podróż Corollą. Łącznie 1100km w zróżnicowanych warunkach. Ok. 500km ekspresówki, drogi lokalne, sporo po górach. Moim zdaniem do 140-150km/h dynamika jest bardzo przyzwoita. Powyżej auto słabnie. Mówię tutaj o jeździe w 2 osoby z umiarkowanie załadowanym bagażnikiem. Przy przepisowej jeździe jest dość cicho, jedynie słychać dość wyraźnie szum opon (pewnie to "zasługa" kół 18 cali). Rewelacyjne jest spalanie w trasie. Z całego wyjazdu wyszło 4,8. Przy równej jeździe 130km/h na tempomacie pali lekko poniżej 6l. Ładnie to widać na słupkowym wykresie zużycia. Na dłuższych odcinkach przejechanych drogami lokalnymi spalanie spadało poniżej 4l. Zaskakująco dokładny jest odczyt z komputera pokładowego. O ile przy codziennej jeździe komp zaniża o 0,1l, to tyle przy jeździe w trasie odczyt z komputera pokrywa się z faktycznym zużyciem zmierzonym przy tankowaniu.
Corolla SD 1.8 GR Sport

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl