Autor Wątek: Cienko to wyglada  (Przeczytany 8573 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adi

• Gość
Cienko to wyglada
« dnia: 02 Lipca 2005, 10:46:04 »
wczoraj wpakowalem sie pod tarisa i zmiescilem sie z tylu hehe jaki on wysoko zawieszony  :twisted:  i troche sie zmartwilem bo podwozie przerdzewialem troche a czegolnie na laczeniach krawedzie  :evil:    :evil:    :evil:  a jak jest miejsce na zapas to nawet sa pekniecia na laczeniach  :evil:   ciekawe kiedy mi sie to rozleci hehehe  :aduh    :aduh    :aduh   czy jest jakis srodek zapezpieczajacy ktory stosuje sie na rdze  :bojjjjjjjjjj    :?:    :?:    :?:    :?:

CarinaGTI

• Gość
Cienko to wyglada
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Lipca 2005, 10:54:12 »
ja ci powiem, że i w swoim zauażyłem na łączeniu w bagażniku (2cm) początek delikatnej rdzy, a jest mój Y ma niecały roczek :/ postuluje by znowu produkowali Toyki tylko w JP, w car GTIi 14letniej nie miałem absoilutnie nic/!!!

adi

• Gość
Cienko to wyglada
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Lipca 2005, 10:58:55 »
ja mam japonke:) ale juz ma swoje lata w tym miesiacu stuknie jej 6 latek:)

a tak jeszzce pytanie bo zauwazylem ze z tylu w niektorych miejscach jest nalozone cos co wyglada jak wyschnieta guma hehe czy tak sie lata podwozie albo klei po dzwonie?? :roll:

CarinaGTI

• Gość
Cienko to wyglada
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Lipca 2005, 11:14:34 »
Cytat: adi
wyschnieta guma hehe czy tak sie lata podwozie albo klei po dzwonie??

ja mam to samo od nowości, ale w większości autek można sięna to natknąć, więć spoxik, fakt, że nei wygląda to zbyt sympatycznie dla oczka, no ale cóż ...
u mnie być może ciut wodyn siędostało lub sam nie wiem, bo cała reszta jest bez totalnego zarzutu, dzisiaj coś z tym spróbuje porobić, jesli będzie to tylko wierzchnie (tak sądze) to papierek ścierny 1000 i będzie po sprawie :D + psikne odrdzewiaczem

adi

• Gość
Cienko to wyglada
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Lipca 2005, 11:31:39 »
ale ja mowie o rdzy pod spodem na podwoziu :D  to mia ta guma zaczyna pekac z jednej strony :?

CarinaGTI

• Gość
Cienko to wyglada
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Lipca 2005, 12:06:05 »
kolega hameraitem malował i jak narazie na 2 lata ma spokój :-DD tylko nie miał dużo do malowania, bo jest on ciut drogi z tego co kojarze

adi

• Gość
Cienko to wyglada
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Lipca 2005, 12:08:29 »
Cytat: CarinaGTI
kolega hameraitem malował i jak narazie na 2 lata ma spokój :-DD tylko nie miał dużo do malowania, bo jest on ciut drogi z tego co kojarze

hehe tez o tym pomyslalem, ciekawe czy w sprey jest  :adiabelek

zdanek

• Gość
Cienko to wyglada
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Lipca 2005, 13:13:50 »
Pono dobrym zabezpieczeniem antykorozyjnym na podwozie jest Bitex (chyba tak sięzwie) - takie czarne mazidło w puszce ale stosuje sięto raczej prewncyjnie np. po zakupie auta. Niedrogie bo polskie, można sięsamemu pobawić a po wyschnięciu tworzy szczelną powłokęprzypominającą właśnie zaschniętą gumę.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Cienko to wyglada
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Lipca 2005, 13:21:56 »
no jest to bitex, ale jest tez cos w tym stylu zagranicznego, co podobniez (tak twierdza lakiernicy) jet leprze od polskiego produktu, a cena nie jets znaczaco wyzsza....;) -podobniez jest trwalsze i bardziej 'wgryza' sie w konserwowane miejsce.....

ostatnio sie ostro o to dowiadywalem, bo bede musial ostro zasmarowac tym nadkola po podginaniu rantow, zeby nic im nie grozilo!;)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

adi

• Gość
Cienko to wyglada
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Lipca 2005, 13:23:44 »
no dobra ale to sie stosuje pewnei na czysta powierzchnei a nei rdze:]

adi

• Gość
Cienko to wyglada
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Lipca 2005, 13:24:05 »
postaram sie zrobic fotki w przyszlym tygodniu to sami zobaczycie...

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
Cienko to wyglada
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Lipca 2005, 13:25:43 »
no raczej na czysta........
podjedz do jakiekolwiek lakiernika, to napewno za male pieniadze ladnie to wyczysci i odpowiednio zabezpieczy......

adi

• Gość
Cienko to wyglada
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Lipca 2005, 14:03:33 »
Cytat: Red_Point
no raczej na czysta........
podjedz do jakiekolwiek lakiernika, to napewno za male pieniadze ladnie to wyczysci i odpowiednio zabezpieczy......

mam cos jeszce do zrobienai wiec tak zrobie chociaz mysle ze lakiernik powie ze to nic strasznego...

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
Cienko to wyglada
« Odpowiedź #13 dnia: 02 Lipca 2005, 14:04:59 »
no penwie tak powie i to chyab dobrze!;)
a napewno nie bedize dla niego problemem doprowadzenie tego do takiego stanu, ze przez dluuuugi czas nic sie juz z tym nie bedize dzialo!;)

adi

• Gość
Cienko to wyglada
« Odpowiedź #14 dnia: 02 Lipca 2005, 14:12:52 »
tak tak juz znam tych specjalistow... ostatnio tak zrobil jeden ze po pol roku zaczyna znowu wylazic i to jeszcze gorzej niz bylo:]

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl