Autor Wątek: Carina nie chce oleju ??? (F)  (Przeczytany 8366 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Carina nie chce oleju ??? (F)
« dnia: 02 Lipca 2005, 19:04:26 »
Ha !
Nareszcie doczekałem sięefektów roboty z silnikiem !! Dzisiaj zamrugała kontrolka oleju i trzeba było dolać co nieco.
Policzyłem ile to wyszło od ostatniej dolewki i jestem bardzo miło zaskoczony :-) :-DD
Początkowo po wymianie pierścieni brała tyle samo co przed (0,5l/1000km) i byłem nieco zły na serwisSJ.
W porządku, myślęsobie, pierścienie muszą sięułożyć. Zrobiłem 2...3...4...5 tysięcy km, a zużycie spadło raptem o ok. 0,1l/1000km. Już byłem zły, że wyrzuciłem pieniądze w błoto, bo nie takiego efektu sięspodziewałem. Machnąłem ręką i zacząłem pociskać niunięcoraz mocniej aż po ok. 12000km wróciłem do stadardowego stylu jazdy czyli tryb zero-jedynkowy do 5-5,5tys obr ;)
Dzisiaj zaglądam w zapiski kiedy była ostatnia dolewka i jak duża i szczęka mi spadła na klawiaturę:)
Na chwile obecną wychodzi, że Niunia życzy sobie raptem niecałe 0,15l oleju na 1000km !!! :-DD :-DD   :athunbsup    :cnice 
Jeszcze trochęsiędotrze i zapomnęco to dolewki między wymianami :-D   :aclap: 
Spodziewałem się, że japońskie części w jaopńskim aucie będą siędłużej docierać niż standardowe 1000km. Myślałem że tak z 5-6tys km wystarczy, a tu okazuje się, że dopiero po ok. 18000km (tyle mam od wymiany pierścieni) autko zaczyna dochodzić do siebie ! :-DD
Prosta nauka na przyszłośc dla wszystkich robiących coś przy silniku:
japoński silnik dociera siępo 20000km !! (słownie: dwadzieścia tysięcy kilometrów) :-D
Kamień spadł mi z serca. Wychodzi na to, że ten silnik jeszcze mnie przeżyje ;)    :modlitwa:    :bbravo: 
Cieszęsięjak małpa do banana   :cnice:    :cnice:    :cnice:
Pozdro.
« Ostatnia zmiana: 20 Stycznia 2011, 18:30:21 wysłana przez Robsajson »
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl