Autor Wątek: E18 uszczelki drzwi  (Przeczytany 639 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koczis

• Toyot Leżący
  • *
E18 uszczelki drzwi
« dnia: 28 Października 2021, 08:52:05 »
Witam. Koledzy czy ktoś z was używał sznura neoprenowego do uszczelek drzwi w celu zwiekszeniaich sprężystości i tym samym doszczelnienia drzwi? Moja corolla ma 2 lata ale te uszczelki jakieś kapciowate są, poza tym huczy w aucie przy prędkościach 110+ i ciekawy mnie czy wsunięcie takiego sznura coś by poprawiło. Nie chodzi mi o całkowite wyciszenie bo to pewnie się tak nie da ale chociaż wycięcie pewnych drazniacych czestotliwosci dźwięku. Na yt jest filmik jak gościu wkłada taki sznur w uszczelki i niby to ma je rewitalizować.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
Odp: E18 uszczelki drzwi
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Października 2021, 13:39:10 »
Uszczelki drzwi może robią wrażenie cienkiej gumy, ale ich taka "modernizacja" to raczej jedna z ostatnich rzeczy, która mogłaby przynieść wyczekiwana poprawę. Skuteczną izolację dałaby wymiana na uszczelki welurowe. Można też wziąć pasek z kartki papieru i kolejno przycinać go drzwiami. Może akurat gdzieś słabo dolega i papier luźno da się wysunąć.
Jeśli już, to obstawiam uszczelki okienne. Nawet w Camry są źródłem szumu. Ale tu też kłania się welur.
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2021, 13:56:30 wysłana przez surrender »

Offline Koczis

• Toyot Leżący
  • *
Odp: E18 uszczelki drzwi
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Października 2021, 10:12:09 »
Dzięki za odpowiedź, nie mniej jednak chodziło mi o to, żeby wyraził się ktoś, kto testował takie rozwiązanie.
Może ktoś próbował i może się podzielić doświadczeniami?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl