Autor Wątek: Instalacja Elektryczna  (Przeczytany 743 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grzegorz_Swiatek_L27L

• Toyot Leżący
  • *
Instalacja Elektryczna
« dnia: 28 Października 2021, 19:28:57 »
Witam serdecznie i proszę o pomoc. Znikły mi światła przeciwmgielne tylne i przestał działać kolorowy wyświetlacz, brak podświetlenia guzików klimy,audio,info,display.  Sprawdziłem przekaźniki pod maską w małej skrzynce, pozamieniałem je nawet bo po oznaczeniach widać że takie same, sprawdziłem bezpieczniki w skrzynce pod maską i pod nogami kierowcy. Wszystko OK. Gdzie mogę szukać jeszcze? Jak podam masę na krótko w przekaźnik to zapalają się światła przeciwmgielne. Napiszę jeszcze ze chyba zrobiłem jakąś zworę jak grzebałem przy przekaźniku świateł przeciwm. tylnych. Samo się nie stało  :grin: Jeśli ktoś z Was ma wiedzę i chęć pomocy bardzo proszę i z góry dziękuję.

Offline wodawproszku

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Instalacja Elektryczna
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Października 2021, 19:55:43 »
Ja się guzik znam ale może jakiś problem z masą?

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Offline Grzegorz_Swiatek_L27L

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Instalacja Elektryczna
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Listopada 2021, 16:06:09 »
Witam z wyświetlaczem temat wyjaśniony przeleciałem wszystkie bezpieczniki i udało się. Teraz kwestia przeciwmgielnych tylnych.Bezpieczniki w komorze silnika sprawdzone w skrzynce przekaźnika też ok jeden ,,plus'' stały i drugi po światłach też jest. Nie reaguje przekaźnik na manetkę wł.wył. Mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z takim przypadkiem. Wychodzi na to że po drodze jest gdzieś jakiś przekaźnik, bezpiecznik lub sterownik który może być uwalony, bo na,, krótko'' światła przeciwmgłowe zapalają się. Proszę o pomoc może ktoś coś podpowie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl