Autor Wątek: RAV4 2022 MC22 - dylematy przed zakupem  (Przeczytany 367812 razy)

Offline bogowrocpl

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 2022 MC22 - dylematy przed zakupem
« Odpowiedź #210 dnia: 30 Listopada 2021, 14:35:14 »
A nie chodzi czasem  o ogranicznik prędkości jaki jest już  stosowany wcześniej (ten z tempomatem), do tego już w mojej jest też funkcja jazdy według ograniczeń prędkości (ale można ją włączać lub wyłączać w menu między zegarami)
A macie rację to chyba nie to samo, uff. W specyfikacji jest napisane "Automatyczny ogranicznik prędkości ASL.

Wysłane z mojego SM-T870 przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #211 dnia: 30 Listopada 2021, 15:10:03 »
Odpowiedź sprzed chwili od TMP w sprawie systemu multimedialnego:
"Informujemy, że model RAV4 (rok modelowy 2022) jest wyposażony w system Toyota Touch 2.
W chwili obecnej Producent nie udostępnił nam informacji o ewentulanych zmianach, dotyczących tego elementu wyposażenia przedmiotwego modelu w najbliższej przyszłości".
Także Yaris dostał nowy system, Corolla też, a RAV pewnie czeka na nowy model za rok czy dwa i wtedy wymienią to radio z lat 90-tych na prawdziwe:))
Wczoraj przeglądałem specyfikację  z USA i tam dla 8" będzie SIM z internetem,NAVI z chmury itd...

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline seamon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #212 dnia: 30 Listopada 2021, 15:17:01 »
A jak w końcu wrzuca radio z yarisa do rav4 6 to będzie już stare.. i tak w kółko
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2021, 15:18:47 wysłana przez seamon »

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #213 dnia: 30 Listopada 2021, 15:37:29 »
Zastanawiam się, czy Toyota nie zaczęła za wcześnie przyjmować zamówień na rocznik 22? Ja mam w specyfikacji ekran główny 8 cali, ten w zegarach 7 cali, więc idąc śladem USA powinien już być nowy system multimedialny, a ze specyfikacji wynika, że stary. Zobaczymy co pojawi się w nowym konfiguratorze. Jak będzie nowy system w nowym konfiguratorze, to ja zmieniam swoje zamówienie, nawet jeżeli będę musiał czekać na samochód dwa miesiące dłużej, wolę mieć bezprzewodowe Android Auto i wifi w samochodzie jak w Yarisie:))

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
RAV4 2022 MC22 - dylematy przed zakupem
« Odpowiedź #214 dnia: 30 Listopada 2021, 15:44:07 »
Zastanawiam się, czy Toyota nie zaczęła za wcześnie przyjmować zamówień na rocznik 22? Ja mam w specyfikacji ekran główny 8 cali, ten w zegarach 7 cali, więc idąc śladem USA powinien już być nowy system multimedialny, a ze specyfikacji wynika, że stary. Zobaczymy co pojawi się w nowym konfiguratorze. Jak będzie nowy system w nowym konfiguratorze, to ja zmieniam swoje zamówienie, nawet jeżeli będę musiał czekać na samochód dwa miesiące dłużej, wolę mieć bezprzewodowe Android Auto i wifi w samochodzie jak w Yarisie:))
Yaris ma bezprzewodowe Apple Carplay a nie Android Auto. AA tylko po kablu. Wersja USA ma inny system niz Toyota Touch 2. Toyota lepiej traktuje klientow w Us niz w EU i Rav4 nie dostanie upgradu do nowego systemu. Przestancie snic.

Widze ze nie czytaliscie jak Toyota zrobila klientow w ch.. z aktualizacja dla Camry do Carplay i AA… Nawet jak masz na pismie ze dostaniesz nowy system to na to nie licz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #215 dnia: 30 Listopada 2021, 15:59:11 »
Klaudiusz. Ja nie wiem, jak Toyota traktuje klientów, ponieważ ja zawsze byłem traktowany ok, czy to przy jakichś akcjach przywoławczych, czy też przy serwisie. Moja Ravka 2,2 D4D nie sprawia mi żadnych problemów przez 8 lat, ale wiekowo chcę już wymienić. Więc osobiście na Toyotę złego słowa nie powiem, tym bardziej, że to nie pierwsza moja Toyota. Wydaje mi się po prostu, że w obliczu kryzysu półprzewodnikowego coś zaniedbali w kwestii nowego konfiguratora. Może nie byli pewni do samego końca, co będzie zmienione. Stąd gra na zwłokę, tym bardziej, że rocznik 2021 cały czas jest dostępny.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #216 dnia: 30 Listopada 2021, 16:02:50 »
Klaudiusz. Ja nie wiem, jak Toyota traktuje klientów, ponieważ ja zawsze byłem traktowany ok, czy to przy jakichś akcjach przywoławczych, czy też przy serwisie. Moja Ravka 2,2 D4D nie sprawia mi żadnych problemów przez 8 lat, ale wiekowo chcę już wymienić. Więc osobiście na Toyotę złego słowa nie powiem, tym bardziej, że to nie pierwsza moja Toyota. Wydaje mi się po prostu, że w obliczu kryzysu półprzewodnikowego coś zaniedbali w kwestii nowego konfiguratora. Może nie byli pewni do samego końca, co będzie zmienione. Stąd gra na zwłokę, tym bardziej, że rocznik 2021 cały czas jest dostępny.
Ja mam zarówno rav4 jak i camry. Bylem funboyem Toyoty. Ale wiesz ze od miłości do nienawiści blisko.

Po tym co Toyota zrobiła użytkownikom Camry juz nigdy w nic im nie uwierzę. Niestety mysla tylko o maksymalizacji zyskow a nie zadowoleniu klienta.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #217 dnia: 30 Listopada 2021, 16:10:04 »
Ja mam w specyfikacji ekran główny 8 cali, ten w zegarach 7 cali,
Czyli jak wszystkie poprzednie V gen. w EU, przynajmniej od Comfort --> (nie pamiętam jak w podstawie)  :) Więc to nic nie zmienia. Musisz czekać  :cool:
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2021, 16:32:24 wysłana przez Krisman »

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #218 dnia: 30 Listopada 2021, 16:31:15 »
Jak rok temu zamawiałem to w Active (wer. podstawowa) był tablet 7 cali, a w Comfort i wyżej 8 cali.
W aktualnej specyfikacji chyba już nie ma 7 calowego, tylko 8 cali, a w PlugIn 9 cali.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #219 dnia: 30 Listopada 2021, 17:24:48 »
Po tym co Toyota zrobiła użytkownikom Camry juz nigdy w nic im nie uwierzę.

A co takiego zrobili?

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris I, RAV4 V
« Odpowiedź #220 dnia: 30 Listopada 2021, 17:30:33 »
obiecali carplay i aa w camry przed liftem

Wysłane z mojego SM-N986B przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #221 dnia: 30 Listopada 2021, 17:51:55 »
Najlepsze są twierdzenia  fachowców toyoty, że nie jest to technicznie możliwe , a "Ruscy" to ogarniają w "garażu" i @klaudiusz pomaga userom z instalacją w Camry.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #222 dnia: 30 Listopada 2021, 18:14:07 »
To jest polityka nastawiona na zysk. W którym segmencie jest większa konkurencja: Yaris i Corolli czy RAV4? W mojej ocenie w tym pierwszym.

segment suv-ów rośnie najszybciej i tam jest największa konkurencja...
wydaje mi się, że problemem jest fakt, iż sprzedaż rav4 robi usa i toyota nie musi się starać; w EU rav4 przegrywa z wieloma markami, ale po co inwestować w coś dla EU, jeśli i tak sprzedaż nie przeskoczy tiguana i wydana kasa się nie zwróci? yaris i corolla są głownie pod EU (bo mało kto kupuje takie małe samochody w US), więc się starają

Potwierdzam.
W 2021 opony były 225/55/18 a teraz są 235/55/19 w Executive. Szkoda tylko, że nie można tak jak w Selection wybrać sobie czarnych felg zamiast srebrnych.

w 2021 były 235/55 R19 z silnikiem benzynowym i i 225/55 R19 w silniku hybrydowym; nie było 18 calowych kół w exe w 2021

Wersja USA ma inny system niz Toyota Touch 2. Toyota lepiej traktuje klientow w Us niz w EU i Rav4 nie dostanie upgradu do nowego systemu. Przestancie snic.

to nie do końca tak, w us jeżdżą tak biedne wersje samochodów, które w EU nie występują, bo są za biedne i nikt na to nie spojrzy a akurat systemy multimedialne to skomplikowany problem i wynika z przyzwyczajeń klientów w us

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #223 dnia: 02 Grudnia 2021, 19:31:06 »
No nic, zamówiona. Adventure AWD Urban Khaki. Odbiór 20.07 :P

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #224 dnia: 02 Grudnia 2021, 19:35:15 »
To się jeszcze naczytasz tego forum zanim wsiądziesz i pojedziesz ;)
Ale trzymam kciuki, co by szybko przypłynął.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl