Autor Wątek: RAV4 2022 MC22 - dylematy przed zakupem  (Przeczytany 346115 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris I, RAV4 V
Odp: RAV4 2022 MC22 - dylematy przed zakupem
« Odpowiedź #1785 dnia: 16 Grudnia 2022, 22:14:56 »

W exe gdzie też nic nie ma

Ja mam exe i miałem fabrycznie dojazdówkę, tyle że bez skyview

Wysłane z mojego SM-N986B przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1786 dnia: 16 Grudnia 2022, 22:25:32 »
W c+s jest dojazdowe.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #1787 dnia: 16 Grudnia 2022, 23:38:32 »
Ja mam exe i miałem fabrycznie dojazdówkę, tyle że bez skyview
Hmmm, gdy ja kupowałem rok temu auto które juz było w transporcie to w specyfikacji w Exe nie było opcji dojazdówki. Też nie mam skyview
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #1788 dnia: 17 Grudnia 2022, 00:35:57 »
Ja dla odmiany wymieniałem wiele razy koło i przynajmniej dwa przypadki były takie że żaden zestaw naprawczy by nie pomógł. Gdyby nie było zapasu/dojazdówki to skończyłoby się na lawecie z czego raz w środku nocy.
Miałem podobnie. Nie był to środek nocy, ale już było ciemno, ulewa taka, że momentami trzeba było stanąć (najlepiej pod drzewem), bo widoczność na kilka metrów, do tego 2-letnie, przestraszone nawałnicą dziecko na pokładzie. Czekanie w takich warunkach nie wiadomo ile na lawetę to nie byłoby nic przyjemnego... (zmiana koła też przyjemna nie była, ale przynajmniej szybsza:P)

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #1789 dnia: 17 Grudnia 2022, 09:29:54 »
Ja dla odmiany wymieniałem wiele razy koło i przynajmniej dwa przypadki były takie że żaden zestaw naprawczy by nie pomógł. Gdyby nie było zapasu/dojazdówki to skończyłoby się na lawecie z czego raz w środku nocy.
Miałem podobnie. Nie był to środek nocy, ale już było ciemno, ulewa taka, że momentami trzeba było stanąć (najlepiej pod drzewem), bo widoczność na kilka metrów, do tego 2-letnie, przestraszone nawałnicą dziecko na pokładzie. Czekanie w takich warunkach nie wiadomo ile na lawetę to nie byłoby nic przyjemnego... (zmiana koła też przyjemna nie była, ale przynajmniej szybsza:P)
Ile czasu zajęło Ci wymiana koła (zakładam, że trzeba było cały bagażnik opróżnić)?
Najdłużej na assistance czekaliśmy 2h i to tylko dlatego, że przyjechała laweta z autem zastępczym, bo był gwóźdź boku opony, a to było auto, do którego jeszcze wtedy nie było dojazdówek, a że względu na dużą felgę i specyficzny model opony, jedna opona nie była do dostania na szybko.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #1790 dnia: 17 Grudnia 2022, 09:52:28 »
Ile czasu zajęło Ci wymiana koła (zakładam, że trzeba było cały bagażnik opróżnić)?
Nie no... Ile trwa wymiana koła? Pewnie z 20 minut zajęło i to głównie przez czekanie na chwilę, w której będzie padało trochę mniej. Akurat bagaży nie mieliśmy, bo wracaliśmy wtedy od rodziny

Offline Piotr1#

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 Sel AWDi
« Odpowiedź #1791 dnia: 09 Maja 2023, 10:15:12 »
Dostałem kamyczka w szybę i lekko pękła. Szyba Pilkington do selection z założeniem 2500zł (akustyczna podobno)

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #1792 dnia: 09 Maja 2023, 11:03:05 »
Dostałem kamyczka w szybę i lekko pękła. Szyba Pilkington do selection z założeniem 2500zł (akustyczna podobno)
Ogrzewana? (sorki ale nie pamietam czy Sele mają grzaną) Rozumiem ze wymieniasz poza ASO? W weekend tez coś mi walnęło w szybę ale oglądałem i żadnego odprysku nie znalazłem na szczęście.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl