Autor Wątek: elektryczne szyby  (Przeczytany 2326 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mroku

• Gość
elektryczne szyby
« dnia: 03 Lipca 2005, 22:42:56 »
czy ktos z szanownych uzytkownikow zakladal elektyczne szyby do starlety?

Kohoshi

• Gość
elektryczne szyby
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lipca 2005, 23:08:14 »
Mam założone przez dilera, ale od tego czasu musiałem już wymienienić przyciski sterujące, notabene nabyłem je w sklepie Daewoo i wyglądają tak samo jak z ASO Toyoty ;)
A co kolega potrzebuje?

mroku

• Gość
elektryczne szyby
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lipca 2005, 23:32:29 »
chodzi o jakis komplet 2 silownikow z przyciskami tylko nie wiem ile moga kosztowac takie , zeby mnie ktos w bambuko nie zrobil, nie wiem czy isc w jakies dedykowane(napewno drozsze i nie wiem czy dostane) czy jakie uniweralne

Pimpek

• Gość
elektryczne szyby
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Lipca 2005, 01:10:10 »
Najlepiej byłoby poszukać orginalnych z jakiejś rozbitej Starletki, ale w polsce to raczej niemożliwe... :( Jak masz jakiegoś znajomego, co jeździ do niemiec, to popytaj...

A czy jak będziesz mieć same siłowniki, to czy nie trzeba będzie wymienić także obić w drzwiach...? Z tego co pamiętam, to przyciski do sterowania szybami są w podłokietniku, który jest inny niż w wersji bez el. szyb...

Jak coś wymyślisz to daj znać, najlepiej, co, gdzie i za ile, i czy były problemy, bo sam kiedyś nad tym myślałem... :)

Pozdrawiam :)

piotr77

• Gość
elektryczne szyby
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Lipca 2005, 10:58:53 »
jesli chodzi o założenie elektryki do szyb, to sprawa jest ja najbardziej do zrobienia w zwykłym warsztacie. Wystarczy kupić siłowniki i je założyć. Kiedyś poszukiwałem takowych i cena nie była odstraszająca, a mój mechanik twierdził że w kilka godzin by je założył. Z tego co pamietam to polecał jakąś włoską firmę.
Proponujęgoogla do poszukiwań.

mroku

• Gość
elektryczne szyby
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Lipca 2005, 14:05:29 »
mam znajomego w ASO, dzisiaj mial sprawdzic jakie ceny(taniej niz bez znajomosci)
zakladalbym je pod jego kontrola bo to zarabisty spec od toyot, z tego co slyszalem to silownik zaklada sie na drazek na ktorym jest normalnie korbka, korbke zdejmujemy i zakladamy zaslepke, w boczku trzeba wywiercic dziure na przycis ktory mozna zamocowac pionowo w boczku albo sa tez do kupienia takie panele(sam plastik ktory montujemy w boczku a przycis dopiero wkladamy do niego(duzo wygodniej bo prawie jak fabryczne)

kijas

• Gość
elektryczne szyby
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Lipca 2005, 13:55:53 »
mroku, dowiedział siękolega ile to koszyuje ? albo zna ktoś stronki cdzie sa pokazane takie instalacje, np jakiegoś warsztatu który siętym zajmuje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl